Γ. Στύλιος: οι ελαιοπαραγωγοί να υποβάλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις

Ότι ξεκινά η περίοδος υποβολής αιτήσεων για την καταβολή έκτακτης ενίσχυσης 126 εκ ευρώ, στους πληττόμενους από την πανδημία ελαιοπαραγωγούς, ενημερώνει ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ κ. Γιώργος Στύλιος.
Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις έως τις 27/11. Μέχρι το τέλος του έτους η εκταμίευση των ποσών.

Για το θέμα ο Βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Στύλιος δήλωσε: «Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να βοηθήσουμε τον παραγωγικό ιστό του τόπου μας να κρατηθεί όρθιος την περίοδο της πανδημίας. Ενεργοποιούμε έτσι κάθε διαθέσιμο εθνικό και ευρωπαϊκό πόρο για να στηρίξουμε ουσιαστικά τον αγροτικό κόσμο. Καταφέραμε να εκταμιεύσουμε το ποσό των 126 εκ ευρώ για τους ελαιοπαραγωγούς και η περίοδος υποβολής αιτήσεων άρχισε και θα ολοκληρωθεί στις 27/11. Καλώ τους συμπολίτες μου ελαιοπαραγωγούς να υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά. Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ».

Μάλιστα ο κ. Στύλιος υπόσχεται πως γίνεται προσπάθεια έτσι ώστε οι διαδικασίες να προχωρήσουν άμεσα και τα ποσά να καταβληθούν στους δικαιούχους μέχρι τέλος του 2020. Επιπλέον, είναι σε συζήτηση η ενίσχυση και για την ελιά Καλαμών, καθώς και η οικονομική ενίσχυση των ελαιοκαλλιεργητών για την παραγωγή του 2020.