Ολγα Γεροβασίλη: «Υπόθεση Λιγνάδη: Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και απαιτούνται απαντήσεις»

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα μεγάλο κοινωνικό ζήτημα το οποίο συγκλονίζει όλους. Γεννιέται όμως εκ των κυβερνητικών χειρισμών και ένα πολιτικό θέμα που δεν σχετίζεται με το αν ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Μενδώνη είχαν φιλική σχέση με τον κύριο Λιγνάδη, αλλά με το αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες», τόνισε μεταξύ άλλων σε
παρέμβασης της η Όλγα Γεροβασίλη, Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στην ΕΡΤ1 και στους Δ. Κοτταρίδη και Γ. Πιτταρά.

«Ο διαγωνισμός που ήταν σε εξέλιξη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σταμάτησε με νόμο και ‘για λόγους εθνικού συμφέροντος’ όπως είπε η κ. Μενδώνη διόρισαν τον κ. Λιγνάδη. Δεν ξέρουμε αν είναι με ευθύνη ή εντολή του Πρωθυπουργού. Ξέρω μόνο ότι όλοι οι βουλευτές της ΝΔ που βγαίνουν στην τηλεόραση λένε «το τάδε έγινε με εντολή πρωθυπουργού», «το δείνα έγινε με εντολή πρωθυπουργού», σε ότι αφορά τα θετικά. Δε ξέρω αν είναι με εντολή πρωθυπουργού ή πρωτοβουλία της κ. Μενδώνη, μέχρι να απαντήσουν. Υπάρχει, λοιπόν, ένας ρουσφετολογικός διορισμός για τον οποίο κάποιος φέρει πολιτική ευθύνη. Θα όφειλε, όπως σε κάθε πολιτισμένο κράτος, η κ. Μενδώνη να πει «συγγνώμη, από ευθιξία παραιτούμαι διότι έχω πολιτική ευθύνη» και έτσι θα είχε σταματήσει και όλη η φασαρία περί της πολιτικής απόχρωσης του ζητήματος. Ή, αλλιώς, αν η κ. Μενδώνη είχε κάνει από μόνη της αυτό το ρουσφέτι με τον Λιγνάδη, ο Πρωθυπουργός θα έπρεπε να την αποπέμψει. Έτσι θα έφευγαν οι ευθύνες από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας και μένει το ποινικό κομμάτι το οποίο επιλαμβάνεται η δικαιοσύνη (…)

Ξέρουμε πάντως πως η κ. Μενδώνη 15 μέρες δεν έθεσε σε διαθεσιμότητα τον κ. Λιγνάδη, παρά μόνο πηγαινοερχόταν μια αμήχανη κατάσταση για το πως θα το χειριστούν το ζήτημα με το λιγότερο κόστος για την κυβέρνηση και όχι προς την κατεύθυνση της διευκόλυνσης της διαδικασίας για το πραγματικό γεγονός. Η κ. Μενδώνη, λοιπόν, δεν προσέφυγε στη δικαιοσύνη για 15 μέρες και δεν έβαλε τον Λιγνάδη σε διαθεσιμότητα. Αυτά μένουν να απαντηθούν . Περί αυτών λοιπόν συζητάμε. Κι όχι τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα τρολ του διαδικτύου. Η προσπάθεια ταύτισης του ΣΥΡΙΖΑ με ό, τι ελεεινό κυκλοφορεί έτσι ώστε να φύγει από το κάδρο ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Μενδώνη για τις πολιτικές τους ευθύνες και να μπει στο κάδρο ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν κυβερνάει, αντιλαμβάνεστε ότι είναι γελοία και εξοργιστική».