ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ: εκδήλωση στο μνημείο 'ΤΖΑΛΑΛΙ'

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα θύματα του ναζισμού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Ιουλίου και ώρα 19.30 στο μνημείο “ΤΖΑΛΑΛΙ” της Κοινότητας Παναγιάς.

Ενημερωτική εκδήλωση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων, η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου – Ηπείρου και Ιονίων Νήσων (ΔΕΠ), εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, ως Ενδιάμεσος Φορέας διαχείρισης δράσεων επιχειρηματικότητας του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», διοργανώνει διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τα Επιμελητήρια Αχαΐας, Ηλείας & Αιτωλοακαρνανίας με θέμα την :
Παρουσίαση της Δράσης «Στήριξη υφιστάμενων και υπό σύσταση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) στη Δυτική Ελλάδα»
Την Δευτέρα 19/07/2020 και ώρα 19:00 (μέσω τηλεδιάσκεψης)
Μπορείτε να συμμετέχετε στην εκδήλωση ζωντανά μέσω της εφαρμογής zoom στον παρακάτω σύνδεσμο
https://us02web.zoom.us/j/82366012615
Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αναλυτική παρουσίαση της δράσης και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους προς επίλυση αποριών.

Διοργάνωση ημερίδας «Βόρειος Ήπειρος και Επανάσταση 1821»
Με αφορμή την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης (1821-2021), την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021 και ώρα 19:30, στο Ζάππειο Μέγαρο, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική και πολιτιστική ημερίδα με κεντρικό θέμα «ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ και ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821». Η εκδήλωση διοργανώνεται από την ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟ Μ.ΙΚΕ και την παράταξη «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.
Εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού δια ζώσης συμμετεχόντων λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, η ημερίδα θα μεταδίδεται και από το σύνδεσμο https://fb.me/e/1txQk6511

Η ημερίδα αποτελεί μια από τις πολύπλευρες δράσεις και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η παράταξη «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» για να τιμήσει την επέτειο (διαδικτυακά συνέδρια, καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα, ιστορικά οδοιπορικά σε Αθήνα και Βόρειο Ήπειρο) στο πλαίσιο της συμμετοχής της στις επετειακές εκδηλώσεις για το 1821 συμβάλλοντας παράλληλα και στον διάλογο για την πορεία του ελληνικού κράτους από τις αρχές του 19ου αιώνα σε εκείνες του 21ου.
Σκοπός της επιστημονικής και πολιτιστικής ημερίδας είναι η ανάδειξη των γεγονότων της επανάστασης του 1821 και κυρίως η ιδιαίτερη συνεισφορά των Βορειοηπειρωτών στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα αλλά και η σημαντική συνεισφορά των μεγάλων Εθνικών Ευεργετών στην Ελλάδα αλλά και όλον τον κόσμο. Μέσα από την ημερίδα θα δοθεί ευκαιρία αναστοχασμού που δίνει η επέτειος των 200 χρόνων και η γνωριμία με όλα εκείνα τα ιστορικά και κοινωνικά γεγονότα που σημάδεψαν την περίοδο του 1821 στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.

Σάρωσε ο Ν.Ο. Ιωαννίνων στην κατηγορία Παίδων-Κορασίδων!
Αναδείχθηκε Πολυνίκης με τέσσερα χρυσά κι ένα αργυρό μετάλλιο
Με εντυπωσιακά αποτελέσματα για τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων άνοιξε η «αυλαία» του 87ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην λίμνη της Καστοριάς.
Σήμερα έλαβαν χώρα οι τελικοί του Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων και ο Ν.Ο.Ι. κυριολεκτικά «σάρωσε» κατακτώντας τέσσερα χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο. Αναδείχθηκε έτσι Πολυνίκης Ελλάδος στην συγκεκριμένη κατηγορία! Στη δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα βρέθηκε ο ΝΟΒΑ με δύο χρυσά κι ένα ασημένιο μετάλλιο, ενώ τρίτος ήταν ο ΝΑΟ Καλαμαριάς με δύο χρυσά μετάλλια.

Πιο αναλυτικά, χρυσά μετάλλια κατέκτησαν τα εξής πληρώματα του Ν.Ο.Ι.:
*Το Διπλό Σκιφ Κορασίδων με τις Χριστίνα Παπαϊωάννου και Νεφέλη Ντάρα.
*Το Τετραπλό Σκιφ Κορασίδων με τις Δήμητρα Τζούμα-Μαρκέλλα Κολιάκη-Έλενα Παπαζαχαρή και Σοφία Παπαζαχαρή.
*Η Τετράκωπος μετά πηδαλιούχου Παίδων με τους Βασίλη Ντέμο-Νίκο Γκρέμο-Άγγελο Λαγό-Στέφανο Δημητρίου και Κλειώ-Αικατερίνη Ντάγκα.
*Η Οκτάκωπος των Παίδων με τους Χριστόφορο Μπριασούλη – Κων/νο Τζοβάρα – Κλειώ-Αικατερίνη Ντάγκα-Άγγελο Φάκα-Δημοσθένη Κουτσογιάννη-Αριστοτέλη Λάππα-Κων/νο Καραγιάννη-Σταύρο Μέγα και Άγγελο Κολιό.
Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε το Διπλό Σκιφ Παίδων με τους Δημήτρη Κούτρα και Βασίλη Κωστούλα.