Την Τετάρτη η εκδήλωση

Ο Δήμος Αρταίων ενημερώνει πως οι εκδηλώσεις για την βία κατά των γυναικών του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης του Δήμου Αρταίων, «Ούτε μια λιγότερη» που ακυρώθηκαν λόγω της βροχόπτωσης, μεταφέρονται για την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου
2021.
Την Τετάρτη, στις 7:30 μ.μ, στον αύλειο χώρο της Παρηγορήτισσας, όλες οι θεατρικές ομάδες, τα θεατρικά εργαστήρια και οι Αρτινοί καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην εκδήλωση του Συμβουλευτικού, σας περιμένουν για να πούμε δυνατά και ξεκάθαρα “Ούτε μία λιγότερη”.

Συνάντηση και συνεργασία του Δήμαρχου Ιωαννίνων με τον Διευθυντή του Ιδρύματος «Konrad Adenauer Stiftung»
Με τον διευθυντή του Ιδρύματος «Konrad Adenauer Stiftung» συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης που έγινε στο γραφείο του Δημάρχου συζητήθηκε η διεύρυνση των σχέσεων συνεργασίας Ιδρύματος και Δήμου.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στους τομείς της εκπαίδευσης, της καινοτομίας και της τεχνολογίας, του τουρισμού και του πολιτισμού.
Επίσης συζητήθηκαν οι διασυνοριακές συνεργασίες των Ιωαννίνων με αυτοδιοικητικούς και άλλους φορείς στην Αλβανία.
Όπως έγινε γνωστό το ίδρυμα «Konrad Adenauer Stiftung» θα συμπεριλάβει τα Γιάννενα στις δραστηριότητες που αναπτύσσει στην Ελλάδα.

Δήμος Αρταίων
Μεγάλη η ανταπόκριση των Αρτινών για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών
Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των Αρτινών στην πρωτοβουλία αλληλεγγύης του Δήμου Αρταίων «Πρώτο Κουδούνι Για Όλους», για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών-μαθητών αλλά και των οικογενειών τους, για τη νέα σχολική χρονιά.
Η συγκέντρωση των σχολικών ειδών, πραγματοποιήθηκε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο – Κοινωνικό Φαρμακείο με το Δήμο να μεριμνά για τη δίκαιη και σωστή κατανομή των ειδών, σύμφωνα με την ηλικία και τις ανάγκες των παιδιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σχολικά βοηθήματα αλλά και σχολικά είδη, συγκεντρώνονται στη διάρκεια όλης της χρονιάς στο Κοινωνικό Παντοπωλείο – Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αρταίων (οδός Αρτινών Πεσόντων, τηλέφωνο επικοινωνίας: 26810 24897).

Δήμος Ηγουμενίτσας: ΔΩΡΕΑΝ αξιολόγηση σχολικής ετοιμότητας για παιδιά Α’ Δημοτικού
Ολοκληρώθηκε η δράση «Αξιολόγηση Σχολικής Ετοιμότητας» που διοργανώθηκε από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Σύλλογο Επιστημόνων Λογοπαθολόγων – Λογοθεραπευτών Ελλάδος, στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2021.
Τα μέλη του ΣΕΛΛΕ στη Θεσπρωτία, κα Χριστίνα Βέρμπη, κα Ηλιάνα Λώλου και κος Αναστάσιος Μώκας, αξιολόγησαν τις απαραίτητες δεξιότητες των παιδιών που πρόκειται να φοιτήσουν στην Α΄ Δημοτικού ενώ δόθηκαν οι κατάλληλες οδηγίες και κατευθύνσεις στους γονείς ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά τους να ανταπεξέλθουν και να προσαρμοστούν στο νέο τους σχολικό περιβάλλον.
Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας θα συνεχίσει με δράσεις να βρίσκεται δίπλα στο δημότη με στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας.

Ιωάννινα: βανδαλισμοί στο Εβραϊκό Νεκροταφείο
Η Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων με ανακοίνωσή της, εκφράζει την βαθιά της θλίψη και τον αποτροπιασμό της για τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν στο Εβραϊκό Νεκροταφείο.
Είναι η δεύτερη φορά μέσα στο τελευταίο διάστημα που άγνωστοι εισέρχονται και βεβηλώνουν τον χώρο και την μνήμη του.
Με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο ένας ακόμη τάφος υπέστη καταστροφές.
Πρόκειται για ένα θλιβερό γεγονός σε μία πόλη όπου η Εβραϊκή Κοινότητα άφησε τα σημάδια της, συνυπήρχε αρμονικά επί αιώνες και εξακολουθεί με τα λιγοστά μέλη της να αποτελεί ένα κομμάτι από το παρόν της.