Συνεργασία για την καθαριότητα

«Με τον Περικλής Μίγδος Α’, Δήμαρχο στον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη, έχουμε μια υποδειγματική συνεργασία, χρόνια τώρα. Σήμερα, την επεκτείνουμε και σ’ έναν τομέα που μας αφορά όλους: την καθαριότητα. Έτσι σήμερα υπογράψαμε σύμφωνο συνεργασίας, όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται η ανταλλαγή απορριμματοφόρων, με σκοπό την καλύτερη αποκομιδή και την εξυπηρέτηση των δημοτών μας» σημειώνει σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Σύλλογος ΣΚΟΥΦΑΣ
“Τα οχυρά δεν παραδίδονται. Καταλαμβάνονται”
«Σας προσκαλούμε σε ένα ταξίδι στο χρόνο με τον κ. Παπάκο Παναγιώτη δικηγόρο-μελετητή, στην ομιλία του με τίτλο «Το δεύτερο ΟΧΙ. Η μάχη των οχυρών» σημειώνεται σε ανακοίνωση του Μ/Φ Συλλόγου Άρτης «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ» που διοργανώνει την εκδήλωση την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 8.00 μ.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά οι :
Στέλιος Ποικλής – Μπουζούκι, Ειρήνη Μαυρομμάτη – Τραγούδι, Σπύρος Βάσης – Κιθάρα.
Κατά την είσοδο θα πρέπει να φοράτε μάσκα και να επιδείξετε πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή rapid test 48 ωρών.

Περιφέρεια Ηπείρου
Κατάθεση αιτήσεων για τις λίστες αναμονής ιατρικών ειδικοτήτων
Ύστερα από την ανακοίνωση (22-10-2021) του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου σχετικά με τις άδειες άσκησης επαγγέλματος ανακοινώνεται ότι το Τμήμα Υπηρεσιών & Επαγγελμάτων Υγείας της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου, θα δεχθεί αιτήσεις για εγγραφή στις λίστες αναμονής ιατρικών ειδικοτήτων για ΟΛΑ τα νοσοκομεία της Περιφέρειας Ηπείρου, για τους αποφοίτους των Ιατρικών Σχολών που θα παραλάβουν την βεβαίωση περάτωσης σπουδών την 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021.
ΟΙ αιτήσεις θα γίνουν την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-10-2021 από ώρα 08:00πμ έως 14:00, στο γραφείο 132 του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία.
Επισημαίνεται ότι για την αποφυγή τυχόν διενέξεων μεταξύ των ενδιαφερομένων, η υπηρεσία μας θα δεχθεί αιτήσεις μόνο με αυτοπρόσωπη παρουσία και μέσω e-mail.
•Η κατάταξη στις λίστες αναμονής θα γίνει κατόπιν κληρώσεων.
•Οι αιτήσεις που θα κατατεθούν ηλεκτρονικά (email:tykeyioa@php.gov.gr) θα λάβουν αριθμό πρωτοκόλλου μετά από τις αιτήσεις που θα κατατεθούν με αυτοπρόσωπη παρουσία

Στο Δήμο Ιωαννιτών και με κονδύλια από το Ταμείο Αλληλεγγύης έχουν δρομολογηθεί συνολικά τρία έργα.
Πρόκειται για τα ακόλουθα:
•Βελτίωση υποδομών στην Κοινότητα Κατσικάς, Π/Υ: 420.000,00 €.
•Ανακατασκευή́ Κτιρίου για δημιουργία (Δια)πολιτισμικού Κέντρου στα Ιωάννινα, Π/Υ: 400.000,00 €.
•Βελτίωση υποδομών στην Κοινότητα Περάματος, Π/Υ: 420.000,00 €.
Παράλληλα από τον Δήμο έχει υποβληθεί πρόταση για χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλεγγύης του έργου «Βελτίωση υποδομών στην Κοινότητα Κουτσελιού», με προϋπολογισμό 630.000 ευρώ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΑΡΤΑΣ
Με την ολοκλήρωση και της παράτασης λόγω covid της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Σύλλογος Ι.Κ.Ξ.Γ. Άρτας προχώρησε σε εκλογές ,ως ορίζεται από το καταστατικό, οι οποίες διεξήχθησαν την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 και ανέδειξαν νέο Δ.Σ, η σύνθεση του οποίου έχει ως ακολούθως:
Διοικητικό Συμβούλιο: Πρόεδρος Βέκη Αθανασάκη, αντιπρόεδρος Δώρα Παχούλα, γενική γραμματέας Ευαγγελία Ντούλα, ταμίας Γιώργος Λαυδαριάς, μέλος Κυριάκος Ξανθόπουλος.
Εξελεγκτική Επιτροπή: Γεωργία Παπακώστα, Βασίλης Γιαννάκος, Αλεξάνδρα Μιμιγιάννη.

Δήμος Ιωαννιτών
Εκπαίδευση νέων αγροτών στην καλλιέργεια και εμπορία αρωματικών
Τη λειτουργία του ξεκίνησε την Δευτέρα το πρώτο τμήμα πιστοποίησης νέων αγροτών στην καλλιέργεια και εμπορία αρωματικών φυτών και φαρμακευτικών βοτάνων, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που έχουν υπογράψει ο Δήμος Ιωαννιτών και το ΚΕΚ ΟΑΕΔ Ιωαννίνων. Είναι η πρώτη φορά όπου ο Δήμος Ιωαννιτών υλοποιεί τέτοιου είδους πρόγραμμα, μετά από πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Βλέτσα και με στόχο την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα της περιοχής.
Μάλιστα, ένα δεύτερο τμήμα αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το επόμενο διάστημα. Όπως αναφέρει ο κ. Βλέτσας: «O δυναμικός κλάδος των φαρμακευτικών – αρωματικών φυτών, παρουσιάζει επενδυτικές ευκαιρίες σε όλους τους τομείς της τοπικής οικονομίας, αφού τα προϊόντα του έχουν ένα ευρύ φάσμα χρήσεων. Ο σύγχρονος αγρότης θα πρέπει να είναι εκπαιδευμένος προκειμένου να μπορεί να αναπτύξει την δραστηριότητα του με καλύτερους όρους και να μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις. Αυτός είναι και ο στόχος των προγραμμάτων που υλοποιούμε σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΟΑΕΔ Ιωαννίνων».