Αγλαϊα Νάτσικα: Στρίβουμε τιμόνι αριστερά!

Για να ξεκολλήσει η Άρτα από τη στασιμότητα

Οι επαφές μας με τους πολίτες της Άρτας εν όψει των εκλογών, με έχουν γεμίσει χαρά και αισιοδοξία. Όχι τόσο γιατί συμφωνούμε στο ότι η σημερινή δημοτική αρχή αποδείχθηκε ακατάλληλη για την πόλη, όχι τόσο για την αγάπη και την αποδοχή που δείχνουν στον συνδυασμό της Δημοτικής Αναγέννησης, όσο για το ότι συμφωνούμε ότι η Άρτα έχει ανάγκη από μία άλλη πολιτική.

Την Άρτα για να την «φροντίσεις» πρέπει να την νιώθεις. Να την περπατάς. Να βλέπεις κάθε της γωνιά και να οραματίζεσαι κάτι όμορφο στη θέση αυτή. Να μιλάς με τους ανθρώπους σου και να προβληματίζεσαι στο πως μπορεί η καθημερινότητά τους να γίνει καλύτερη.

Εμείς προτείνουμε ένα άλλο μίγμα πολιτικής. Μία πολιτική ανθρωποκεντρική. Μία πολιτική που θα στηριχτεί στην κοινωνική παροχή. Μία αριστερή πολιτική. Αριστερή πολιτική σημαίνει, πολιτική για τους πολλούς, πολιτική για τους πολίτες.

Έργα στην πόλη
Μέλημα μας να πάψουν να μένουνανεκμετάλλευτοι δημόσιοι χώροι που θα έπρεπε η δημοτική αρχή να έχει αξιοποιήσει. Έχουμε ξαναπεί πως θέλουμε να κάνουμε την Άρτα, πόλη με πρόσβαση για όλους. Για τις νέες μητέρες που θέλουν να πάνε τα μωρά τους με ασφάλεια βόλτα μέσα στην Άρτα, για τα άτομα με ειδικές ικανότητες, που δυσκολεύονται τόσο να φτάσουν από το ένα σημείο της πόλης στο άλλο, για τους ηλικιωμένους, για όλους.
Η Άρτα μας χρειάζεται παραπάνω πράσινο.

Είναι πάγιο αίτημά μας η δενδροφυτεύσεις. Όχι μόνο για καλαισθησία, αλλά κυρίως για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής της πόλης μας. Όπου υπάρχει τσιμέντο, κάπου εκεί δίπλα πρέπει να υπάρχει και πράσινο.
Στο πρόγραμμά μας υπάρχει ο σχεδιασμός για δημιουργία νέων παιδικών χαρών και χώρων ψυχαγωγίας. Επιμένουμε πως ο δήμος θα πρέπει να είναι πρωτοπόρος στο να παρέχει δωρεάν τρόπους αναψυχής και ψυχαγωγίας στους δημότες του.

Έργα του Φιλόδημος II

Θα αναφερθώ στα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ, γιατί έχει μία αξία να καταλάβει ο κόσμος ότι η κεντρική πολιτική που εφαρμόζεται συνδέεται άρρηκτα με την τοπική αυτοδιοίκηση. Και αυτό γιατί οι τοπικοί βουλευτές μας διεκδίκησαν για την Άρτα και πέτυχαν υψηλή χρηματοδότηση σε μία σειρά από έργα. Πρώτη φορά «πέφτουν» τόσα χρήματα στην Άρτα. Από την αναπαλαίωση του ιστορικού μας δημαρχείου, μέχρι την ανάπλαση των χώρων του Ξενία και τη διευθέτηση της κοίτης του Άραχθου, είναι… μία αριστερά δρόμος.

Η Αριστερά δεν δίνει για να πάρει
Και το τοποθετώ έτσι, γιατί η αριστερά δεν δίνει για να πάρει. Δεν πράττει δηλαδή όπως οι κυβερνήσεις του παρελθόντος που το ΕΣΠΑ το «πέρναγαν» σε ιδιώτες και εργολάβους και κερδοφορούσαν από αυτούς. Η Αριστερά πράττει κοινωνικά, με ανταποδοτικό όφελος, την ευημερία των πολιτών.

Παιδεία και Πολιτισμός
Σκέφτομαι συχνά πόσο χρήσιμο θα ήταν για τον γιο μου αλλά και για όλα τα παιδιά της Άρτας, το να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα. Ακόμη και στα πιο ακριβοπληρωμένα. Εκεί δηλαδή που οι ιδιώτες θησαυρίζουν, να μπορούσε ο δήμος να το προσφέρει χωρίς καμία επιβάρυνση. Έχουμε σχεδιάσει να υλοποιήσουμε ένα οργανόγραμμα εκπαιδευτικών και πολιτιστικών πρωτοβουλιών μετά την ανάληψη του δήμου, που θα κάνει την Άρτα, πόλη- πρότυπο στην παιδεία και τον πολιτισμό. Όλα αυτά σε συνάρτηση με τη λειτουργία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στην Άρτα, καθώς και του τμήματος Μουσικών Σπουδών, της σχολής Καλών Τεχνών. Θα στηρίξουμε τη σύνδεση των δράσεων των φοιτητών, με το δήμο και την πόλη. Θα δώσουμε βήμα και λόγο στα παιδιά μας.

Έχουμε πάθος για ό,τι κάνουμε
Έχουμε πάθος για το όνειρό μας. Γιατί δεν νοείται αριστερά χωρίς πάθος. Υπερασπιζόμαστε μέσα από την καρδιά και την ψυχή μας τα ιδεώδη μας. Και έτσι αγαπάμε και την Άρτα. Με αυτό τον τρόπο. Με αυτή τη καθαρή ματιά κοιτάμε τους συμπολίτες μας. Και είμαστε προετοιμασμένοι να δημιουργήσουμε μία πόλη που θα πρεσβεύει τον ανθρωπισμό. Ένα δήμο με κοινωνικό πρόσωπο. Που θα υψώνει τοίχο στον λαϊκισμό, τον φασισμό, τον ρατσισμό. Ένα δήμο που θα αγκαλιάζει όλους τους πολίτες, που θα παρέχει στα ίσα σε όλους τους πολίτες, που θα είναι υποχρεωμένος να λογοδοτεί σε όλους τους πολίτες. Γιατί η Άρτα δεν είναι κτήμα μας. Η Άρτα είναι η ρίζα μας και εμείς τα κλαδιά της. Και θα ανθίσουμε. Όσο και αν μας εμποδίζουν οι δυνάμεις της συντήρησης.

Στρίβουμε το τιμόνι της πόλης Αριστερά!
Είμαστε εδώ, μάχιμοι πολίτες και έχουμε την πολιτική βούληση να δημιουργήσουμε μία πόλη στο μπόι των ονείρων μας. Στρίβουμε τιμόνι αριστερά, για να ξεκολλήσει η Άρτα από τη στασιμότητα! Είμαστε εδώ και είμαστε έτοιμοι για τη μεγάλη εκλογική μάχη αλλά κυρίως για τη νίκη που θα μας δώσει τη δύναμη της πράξης και της δημιουργίας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
Η Αγλαΐα Νάτσικα (του Λάμπρου) Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Άρτα.
Από το κλείσιμο του ιστορικού βιβλιοπωλείου του πατέρα της, Λάμπρου Νάτσικα, εργάζεται ως καθηγήτρια μουσικής στην πρωτοβάθμια και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η φετινή σχολική χρονιά τη βρίσκει στο Μουσικό Σχολείο Άρτας ως καθηγήτρια πιάνου
Είναι καθηγήτρια Ανωτάτων Θεωρητικών και Διπλωματούχος Πιανίστρια
Από τα μαθητικά της χρόνια συμμετέχει ενεργά σε πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες.
Μέλος του μαθητικού της ΕΚΟΝ-ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ, της Νεολαίας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.
Στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής και του Τμήματος Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ
Μέλος της Γραμματείας της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΤΑΣ
Υποψηφια βουλευτης ΣΥΡΙΖΑ το 2009.

Το 2006 και το 2010 ήταν υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη Δημοτική Αλλαγή επικεφαλής της οποίας ήταν η τωρινή Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασιλη.
Το 2014 ήταν υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή

Στις εκλογές του Μαΐου 2019 θα είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος για το Δήμο Αρταιων με την παράταξη Δημοτική Αναγέννηση , επικεφαλής της οποίας είναι η Τζένη Κοίλια -Ταπραντζή

Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Χουλιάρα Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας και Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρτας .
Έχουν έναν γιο, τον Άλκη που είναι τριών ετών.