Αθλητική συνάντηση Α.Μ.Ε.Α

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 με ώρα έναρξης 19.00 στο δημοτικό στάδιο Άρτας διοργανώνεται από το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με ειδικές ανάγκες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) ν. Άρτας με την συμπαράσταση του αθλητικού σωματείου Α.μ.ε.Α‘’ο Πρωτομάστορας’’, του συλλόγου α.μ.ε.α ν.Άρτας, του ΚΔΗΦ ‘’Αγία Θεοδώρα’’ του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών μ.ε.Α, του κ.δ.η.φ ΄΄ΑΓΚΑΛΙΑ΄΄ του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Α.μ.ε.Α , του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του ΕΕΕΚ Άρτας.

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΤΑΣ
Γνωρίζουμε τα Μνημεία της Άρτας
Η ξενάγηση στο ιστορικό Γεφύρι, η οποία αναβλήθηκε λόγω βροχής,
θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 και ώρα 18:00,
Το κοινό θα ξεναγήσει στο μνημείο η αρχαιολόγος της Υπηρεσίας
κ. Βασιλική Γαλάνη
Σημείο συνάντησης: στη δυτική όχθη, πίσω από το Λαογραφικό Μουσείο.

Σχολή χορού IL BALLETO
Ετήσια παράσταση στο Θέατρο Κάστρου Τετάρτη 19 Ιουνίου 9:30 το βράδυ
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η σχολή χορού Ii Balleto της κ. Έλενας Μάργαρη, παρουσιάζει την ετήσια
παράστασή της, με παρουσίαση κλασσικών και μοντέρνων χορών. Η παράσταση θα γίνει την Τετάρτη 19 Ιουνίου, στο θέατρο του Κάστρου, στις 9:30 το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη

Προβολή της Άρτας στην τουριστική αγορά της Γερμανίας
Ένα πανέμορφο ειδικό αφιέρωμα στην Άρτα κάνουν Γερμανοί vloggers στην ιστοσελίδα greece-moments.com. Το άρθρο έχει τίτλο «Η Άρτα και η ποικιλομορφία της Ηπείρου» και αναφέρονται όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής μας και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.
Το αφιέρωμα έγινε από Γερμανούς vloggers οι οποίοι γνώρισαν την περιοχή μας μέσω μιας b2b συνάντησης στην πρόσφατη έκθεση τουρισμού του Βερολίνου (ITB) στην οποία ο Δήμος Αρταίων συμμετείχε μαζί με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Δωματίων – Διαμερισμάτων Αγροτουρισμού Νομού Άρτας «Ο ΑΡΑΧΘΟΣ», φιλοξενούμενοι στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου.
«Η συμμετοχή μας σε εκθέσεις αποδίδει καρπούς και αυτό είναι το βασικό ζητούμενο. Η Άρτα έχει αποκτήσει πλέον εξωστρέφεια και αναγνωρίζεται. Φυσικά έχουμε ακόμη να κάνουμε πάρα πολλά για αυτό δεν εφησυχάζουμε. Στον τουρισμό χρειάζεται χρόνος για να γίνεις γνωστός και να εδραιωθείς, ωστόσο είμαστε βέβαιοι ότι θα πετύχουμε το σκοπό μας καθώς διαθέτουμε μια πανέμορφη περιοχή που μαγεύει τους επισκέπτες. Συνεχίζουμε με στοχευμένη δουλειά για την προβολή της περιοχής μας, την προσέλκυση επισκεπτών από Ελλάδα και εξωτερικό και την ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

ΕΦΚΑ: Πρόγραμμα καταβολής μειωμένης εργοδοτικής εισφοράς
Τις βασικές προϋποθέσεις υπαγωγής στο Πρόγραμμα επιδότησης των εργοδοτικών μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών για κύρια σύνταξη σε ποσοστό 6,66%, επί των μεικτών αποδοχών των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα ηλικίας έως 25 ετών,ορίζει εγκύκλιος του ΕΦΚΑ.
Σύμφωνα με αυτή, το Πρόγραμμα επιδότησης ισχύει αναδρομικά από την 01/01/2019. Οπότε, οι εργοδότες που απασχολούν μισθωτούς κάτω των 25 ετών από το 2018 ή κατ’ ελάχιστον από τον Ιανουάριο του 2019 δικαιούνται ήδη αναδρομικά 6 μηνών για την επιδότηση του πρώτου 6μήνου. Για μεικτό μισθό 1.000 ευρώ στο βασικό πακέτο κάλυψης μισθωτών, η ελάφρυνση φτάνει στο 16,2% το μήνα, καθώς το συνολικό «πακέτο» εισφορών ύψους 410,60 ευρώ μετατρέπεται σε υποχρέωση 344 ευρώ (όφελος 66,6 ευρώ).
Δικαιούχοι της επιδότησης είναι οι επιχειρήσεις οι οποίες πληρούν σωρευτικά τις εξής τρεις προϋποθέσεις:
1. Ασκούν οικονομική δραστηριότητα και δραστηριοποιούνται στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας.
2. Απασχολούν εργαζόμενους ηλικίας ως 25 ετών, αμειβόμενους με μισθό ή με ημερομίσθιο, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου (ορισμένου ή αορίστου χρόνου), με πλήρη ή μειωμένη ή εκ περιτροπής απασχόληση, ανεξαρτήτως του ύψους των αποδοχών.
3. Τηρούν την εργατική νομοθεσία.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας ενημερώνουν ότι στις 14/06/2019 ημέρα Παρασκευή στις 9π.μ.-1,30μ.μ. έχει προγραμματιστεί εξωτερική αιμοληψία από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του συλλόγου Σκουφά 79
Προσκαλούνται οι εθελοντές Αιμοδότες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια διότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες.
Ο εθελοντής αιμοδότης θα πρέπει να γνωρίζει ότι:
•Πριν την Αιμοληψία, ο κάθε υποψήφιος Αιμοδότης εξετάζεται από ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό της Αιμοδοσίας.
•Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα ηλικίας 18-60 ετών μπορεί άφοβα να δίνει αίμα.
•Η Αιμοδοσία είναι τελείως ανώδυνη και διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας.
•Κανένα φάρμακο δεν αντικαθιστά το αίμα που χρειάζεται ο ασθενής.
Ο εθελοντής αιμοδότης δίνοντας αίμα:
•Αισθάνεται ως άνθρωπος την ηθική ικανοποίηση ότι κάνει το καθήκον του σώζοντας μια ζωή και ως πολίτης ότι συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας του λαού.
•Δικαιούται αίμα σε ώρα προσωπικής ή οικογενειακής ανάγκης.
•Δικαιούται δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις στο νοσοκομείο.
•Συμβάλει ανεκτίμητα στην κάλυψη των αναγκών της χώρας μας σε αίμα.