Αλέξης Κώτσης: οι νεωτέρες γενιές να πάρουμε πρωτοβουλίες

Ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την Τζένη Ταπραντζή μιλά στην ΗΧΩ

«Αποφάσισα να συμπορευτώ με την Τζένη Ταπραντζή με τον συνδυασμό “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ” πιστεύοντας ότι μπορούμε να αλλάξουμε την Άρτα και τα χωριά της», δηλώνει μιλώντας στην ΗΧΩ, ο Αλέξανδρος Α Κώτσης γιατρός βιοπαθολόγος που εργάζεται στο Γ.Ν. ΑΡΤΑΣ στο τμήμα της αιμοδοσίας.

«Είμαι παντρεμένος με την Γεωργία Θ. Δρίβα νοσηλεύτρια και έχουμε δυο κόρες την Δήμητρα και την Κωνσταντίνα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στους Κωστακιούς Άρτας. Προέρχομαι από αγροτική οικογένεια, έζησα και ζω την αγωνία των δικών μου ανθρώπων, στο να μπορέσουν να ορθοποδήσουν μέσα από τον πρωτογενή τομέα» αναφέρει ο Αλέξανδρος Κώτσης, μιλώντας για την απόφασή του να είναι υποψήφιος σύμβουλος στον Δήμο Αρταίων με την Τζένη Ταπραντζή.

ΕΡ.: Πόσο εύκολη η δύσκολη είναι η κάθοδος στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για νέους ανθρώπους;
ΑΠ.: Επιστρέφοντας στην Άρτα πριν ένα χρόνο μετά από δέκα χρόνια απουσίας, είδα νέους και νέες να έχουν μπει στο τομέα της πρωτογενούς παραγωγής, αλλά και σε άλλες παραγωγικές δραστηριότητες σαν ελεύθεροι επαγγελματίες. Αυτό ήταν το ερέθισμα στο να ασχοληθώ με τα κοινά.
Πιστεύω πως έφτασε η ώρα εμείς οι νεωτέρες γενιές να πάρουμε πρωτοβουλίες, μπαίνοντας μπροστάρηδες. Η απάθεια, η απογοήτευση, η αποχή πρέπει να τελειώνουν. Θέλω συμμετέχοντας στα κοινά να δώσω άλλη νότα στα δρώμενα της πόλης μας.

ΕΡ.: Γιατί αποφασίσατε να είσαστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Τζένη Ταπραντζή στο Δήμο Αρταίων
ΑΠ.: Γιατί η οικογενειακή της πορεία, η επαγγελματική της πορεία η ενασχόληση της με τα κοινά σε βάθος χρόνου δείχνει μια γυναίκα με σταθερές απόψεις και με μεράκι σε ότι κάνει. Είμαι σίγουρος ότι εάν εκλεγεί δήμαρχος θα νοικοκυρέψει και την πόλη μας και τα χωριά μας.
Μα πάνω απ’ όλα πιστεύω στην Τζένη την Ταπραντζή για το ότι είναι άνθρωπος της αγοράς, μακριά από ιδεοληψίες σ’ ένα κόσμο που τραβάει μπροστά η Τζένη θα είναι ευτύχημα εάν οι συμπολίτες μας την εκλέξουν δήμαρχο.

ΕΡ.: Τι εισπράττετε από τις συναντήσεις με τον κόσμο, τι λένε οι συμπολίτες μας;
ΑΠ.: Στις επαφές μου με τους συμπολίτες μας εισπράττω μια θετική αύρα. Δεν πείθονται πλέον με «φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες». Θέλουν λίγα λόγια ντόμπρα και σταράτα για την πορεία του Δήμου.

ΕΡ.: Τι σημαίνει για εσάς η εκλογή σας στο νέο δημοτικό συμβούλιο;
ΑΠ.: Πιστεύω ότι η Άρτα και τα χωριά της έχουν όλα τα προαπαιτούμενα να πάνε μπροστά, είναι δήμος που τον διασχίζουν δυο πανέμορφα ποτάμια ο Άραχθος και ο Λούρος, έναν κάμπο ίσως τον πιο έφορο της πατρίδας μας, με τον Αμβρακικό και τον πλούσιο υδροβιότοπο του, με μια βαριά πολιτιστική κληρονομιά ξεκινώντας από το ξακουστό γεφύρι και τα βυζαντινά της μνημεία, με τα πανέμορφα ορεινά και ημιορεινά χωριά της.
Στο δια ταύτα με καινοτόμες ιδέες πρακτικά εφαρμόσιμες με όρεξη για δουλειά και μια άλλη νοοτροπία και φιλοσοφία στην διαχείριση των κοινών μπορούμε να πάμε όλοι μαζί μπροστά.
Προσωπικά υπόσχομαι με καθαρή και δυνατή φωνή να σας λέω πάντα την αλήθεια.