Απολογισμός του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας

Βασίλης Ψαθάς: Δίνουμε λύσεις σε ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία

«Η προσπάθειά μας είναι διαρκής και έχει στέρεες βάσεις. Δίνουμε -στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας – λύσεις σε ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία… Οι ελλείψεις προσωπικού, που δυστυχώς αντιμετωπίζουμε, δεν στάθηκαν εμπόδιο στις Υπηρεσίες της ΠΕ Άρτας οι οποίες υλοποίησαν το σημαντικό έργο τους.
Οι Τεχνικές Υπηρεσίες της ΠΕ Άρτας, ολοκλήρωσαν ένα μεγάλο αριθμό έργων και μελετών ενώ έχουν δημοπρατηθεί ήδη κι άλλα έργα» τόνισε στον δικό του απολογισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς.
Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Ψαθά:

«Αξιότιμε Κύριε Περιφερειάρχη
Αξιότιμες, Αξιότιμοι, Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, συμπληρώνοντας έναν επιπλέον δημιουργικό χρόνο θητείας υπό την αμέριστη στήριξη του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη και τη συνεργασία με τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τώρα επικοινωνούμε και θεσμικά τα έργα και τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας.
Είμαστε διαχρονικά παρόντες, κυρίως στα δύσκολα, με δράση και αποτέλεσμα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι σε συνεργασία με το ανθρώπινο δυναμικό των υπηρεσιών της Περιφερειακής
Ενότητας Άρτας και τους συναδέλφους περιφερειακούς συμβούλους για το καλό του τόπου μας.
Η προσπάθειά μας είναι διαρκής και έχει στέρεες βάσεις. Δίνουμε -στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας – λύσεις σε ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.
Πρώτος στόχος μας είναι η εξασφάλιση αειφόρου ανάπτυξης για τον τόπο μας με την κατασκευή έργων υποδομών, με την αρωγή όπου απαιτείται η άμεση παρέμβασή μας, με κοινωνική αλληλεγγύη, ώστε οι πολίτες να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες που αξίζουν.
Οι ελλείψεις προσωπικού, που δυστυχώς αντιμετωπίζουμε, δεν στάθηκαν εμπόδιο στις Υπηρεσίες της ΠΕ Άρτας οι οποίες υλοποίησαν το σημαντικό έργο τους.

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες της ΠΕ Άρτας, ολοκλήρωσαν ένα μεγάλο αριθμό έργων και μελετών ενώ έχουν δημοπρατηθεί ήδη κι άλλα έργα.
Αυξήσαμε την οδική ασφάλεια με έργα ασφαλτόστρωσης και τοποθέτησης στηθαίων και σήμανσης σε μεγάλο μέρος του εθνικού κι επαρχιακού οδικού δικτύου, ενώ υλοποιήθηκαν και πολλά έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της ΠΕ Άρτας, τόσο στις πεδινές όσο και στις ορεινές περιοχές.
Υλοποιήθηκαν μελέτες κι έργα για την προστασία και την ανάδειξη της πολιτιστική μας παρακαταθήκης. Συγχρόνως, με συνεχείς καθαρισμούς της κοίτης του Αράχθου προστατεύουμε το Ιστορικό Γεφύρι και
πραγματοποιήσαμε έργα συντήρησης σε ναούς θρησκευτικής και ιστορικής αξίας.
Είμαστε δίπλα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Παρεμβαίνουμε συνεχώς και προτείνουμε λύσεις για χρόνια αλλά και νέα προβλήματα που προκύπτουν, τόσο στον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, όσο και
στους λοιπούς αρμόδιους φορείς. Για την ΠΕ Άρτας και την Περιφέρεια Ηπείρου, ο πρωτογενής τομέας παραγωγής είναι ο βασικός μοχλός ανάπτυξης της Ηπείρου και θα είμαστε πάντα αρωγοί στους αγρότες, στους
κτηνοτρόφους, στους πτηνοτρόφους και στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση και στην εμπορία αγροτικών προϊόντων.

Η Πολιτική Προστασία πραγματοποίησε καθαρισμούς δρόμων λόγω καταπτώσεων εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών και επενέβη άμεσα προκειμένου να γίνουν καθαρισμοί λόγω χιονοπτώσεων όταν υπήρξε η
ανάγκη.
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας υλοποίησε προγράμματα ενισχύσεων και αγροτικής ανάπτυξης, συνεχείς ελέγχους σε αγροτικές καλλιέργειες ώστε να προληφθούν πιθανές ασθένειες, παρεμβάσεις όπου αυτό απαιτήθηκε ενώ πραγματοποίησε εμβολιασμούς ζώων.
Η Διεύθυνση Υγείας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, διεκπεραίωσε υποθέσεις για τη διαφύλαξη και βελτίωση της υγείας των πολιτών, την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας με τον υγειονομικό έλεγχο, τη λήψη μέτρων σε θέματα δημόσιας υγιεινής και την επιβολή κυρώσεων όπου επιβάλλονταν.
Η Διεύθυνση Ανάπτυξης της ΠΕ Άρτας υλοποίησε μεγάλο αριθμό ελέγχων και επιβολής διοικητικών μέτρων και προστίμων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, με στόχο την προστασία των καταναλωτών.
Στην Διεύθυνση Μεταφορών βασικός στόχος μας είναι ο έλεγχος μέσω των διοικητικών πράξεων, της κυκλοφορίας των οχημάτων δημόσιου και ιδιωτικού χαρακτήρα.
Τέλος, η ΠΕ Άρτας και η Περιφέρεια Ηπείρου συνολικά, προωθούμε και εντατικοποιούμε τις διαδικασίες που είναι απαραίτητες για την κατασκευή του Διοικητηρίου».