Δήμος Αρταίων

Έγκαιρα και συστηματικά οι καθαρισμοί στα αρδευτικά και αποστραγγιστικά αυλάκια
Για μια ακόμη χρονιά, στον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής περιλαμβάνεται ο έγκαιρος καθαρισμός των αρδευτικών και αποστραγγιστικών αυλάκων σε όλο το εύρος του Δήμου Αρταίων. Παράλληλα, το δίκτυο συντηρείται ενόψει και της έναρξης της νέας αρδευτικής περιόδου. Οι καθαρισμοί και η συντήρηση γίνεται από τα συνεργεία του Δήμου αλλά και από ιδιώτες – εργολάβους με τους οποίους ο Δήμος έχει συνάψει σχετική σύμβαση και πάντα σε αγαστή συνεργασία με του Προέδρους των Κοινοτήτων.
Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι με τις εργασίες αυτές να στηριχθεί ο αγροτικός τομέας και παράλληλα να υπάρχει εξοικονόμηση αρδευτικού νερού για το σωστό πότισμα των καλλιεργειών.

Συνεδριάσεις Επιτροπών Παρακολούθησης Ε.Π. Ήπειρος
Την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 συνεδριάζουν στα Ιωάννινα οι Επιτροπές Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Ηπείρου για τις δύο Προγραμματικές Περιόδους 2014-2020 και 2021-2027.
Ειδικότερα, την Τρίτη 06/06/2023 και ώρα 12:οο θα πραγματοποιηθεί η 7η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ήπειρος 2014–2020 και στις 16:00 η 2η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Ήπειρος 2021-2027.
Και οι δύο συνεδριάσεις θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο «Du Lac» (Αίθουσα Πανδώρα Α’).

Χωρίς περιορισμούς οι εμφανίσεις υποψηφίων βουλευτών στα ΜΜΕ
Η Διακομματική Επιτροπή συμφώνησε στη προχθεσινή συνεδρίασή της να μην υπάρχουν περιορισμοί στις εμφανίσεις υποψηφίων στα ΜΜΕ καθώς πλησιάζουν οι εκλογές της 25ης Ιουνίου.
Η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών συνεδρίασε υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού, με τη συμμετοχή του υπηρεσιακού υπουργού Επικρατείας, Βασίλη Σκουρή, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.
Σύμφωνα με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ η απόφαση ελήφθη με γνώμονα το γεγονός ότι οι επικείμενες εκλογές θα πραγματοποιηθούν με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης.
Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί πως η συγκεκριμένη απόφαση ακυρώνει ουσιαστικά την οδηγία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).
Διευκρινίζεται ότι, παραμένει σε ισχύ η αναλογική κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου των κομμάτων, όπως διαμορφώθηκε με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα της 21ης Μαΐου 2023.
Η επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη 1 Ιουνίου, με βασικό θέμα συζήτησης τη διεξαγωγή τηλεοπτικής αναμέτρησης (debate) μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν οι γενικοί γραμματείς Εσωτερικών και Οργάνωσης, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, και Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης, ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) Αθανάσιος Κουτρουμάνος, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών.