ΑΧ ΚΑΗΜΕΝΗ ΗΠΕΙΡΟΣ

Γράφει ο Βασίλης Χριστογιάννης

Σε λίγους μήνες, ηπειρώτη πολίτη, έρχονται οι εκλογές. Ανάμεσα σ’ αυτές και οι περιφερειακές. Όλο το ερχόμενο διάστημα οι διάφοροι συνδυασμοί καθώς και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι θα ζητούν, πιεστικά, την ψήφο μας. Στην προσπάθειά τους αυτή θα μας τάξουν ανάπτυξη ( όπως πάντα ) και θα δώσουν υποσχέσεις που ακούγονται ωραία στ´ αυτιά, αλλά μένουν πάντα στα λόγια.

Ηπειρώτη πολίτη, θα ζητήσουν την ψήφο μας, χωρίς να μας δίνεται το δικαίωμα ούτε να διαμορφώσουμε τις αποφάσεις που μας αφορούν ούτε να μπορούμε να ελέγξουμε τα πεπραγμένα τους. Θα ζητήσουν μόνο να τους νομιμοποιήσουμε με την ψήφο μας.
Θα ήθελα να παράθεσω,για συζήτηση, κάποια στοιχεία που άντλησα από το Eurostat regional yearbook 2018 και δείχνουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ήπειρός μας:

-Το κατά κεφαλή ΑΕΠ στην Ήπειρο είναι 11785€ (στοιχεία 2016) μειωμένο κατά 39% σε σχέση με αυτό της υπόλοιπης Ελλάδας και μειωμένο κατά 16,5% σε σχέση με της Ηπείρου του 2007.
-Ανεργία 24,8%
Ανεργία στους νέους 58%
Απασχόληση έχει μόνο το 54,1% του εργατικού δυναμικού.
-Στον τουρισμό πληρότητα των δωματίων 27,4%
-Άφησα για το τέλος τα στοιχεία που δείχνουν τον μέσο όρο ηλικίας των κατοίκων των νόμων της Ηπείρου και δείχνουν την τραγική κατάσταση των ( τα 52 έτη είναι το όριο της αναπαραγωγής ).Ν. Ιωαννίνων 45,4 έτη
Ν. Θεσπρωτίας 47,8 έτη
& Ν. Άρτας και Ν. Πρέβεζας 49,7 έτη.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι αυτοί που ψηφίζονται, διαχρονικά, να εκτελούν την διαχείρηση της Ηπείρου δεν τα έχουν καταφέρει και οδηγούμαστε σε ακόμη μεγαλύτερο οικονομικό μαρασμό και δημογραφική γενοκτονία. Είναι απαραίτητο κάποια στιγμή ν´ ανοίξουμε τα ζητήματα που μας αφορούν σαν πολίτες και σαν ιδιοκτήτες της πατρίδας μας της Ηπείρου.
Τελειώνοντας να θυμίσω ότι οι Ηπειρώτες είμαστε ένα ζωντανό κομμάτι του Ελληνισμού με πολύ μεγάλες δυνατότητες, όπως εχει δείξει η ιστορία. Κι αν αφήσουμε τις υγιείς δυνάμεις μας ειμαι βέβαιος ότι θα κάνουμε θαύματα αρκεί να έχουμε όραμα και να πιστέψουμε με αυτοπεποίθηση στις δυνάμεις μας.
basilisarta@gmail.com