Δήλωση ΤΖΕΝΗΣ ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ: «...να συνεχίσουν να ανησυχούν»!

Η Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια, υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων, επικεφαλής «Δημοτικής Αναγέννησης έκανε την παρακάτω δήλωση: «από την μια η δημόσια εκφρασμένη επιθυμία του απερχόμενου δημάρχου σε τηλεόραση των Ιωαννίνων για τον δεύτερο γύρο των εκλογών…αναγορεύει, κατ’ αρχήν, τον ίδιο σε σίγουρο μονομάχο του τελικού γύρου, αλλά στις πλάτες των συνδημοτών μας, και υπό το κράτος του πανικού μιας τέτοιας πιθανότητας με άλλον διεκδικητή, επιλέγει και τον «αντίπαλο».

– κι από την άλλη, η πλήρης αποδοχή αυτής της «συνεπιθυμίας», εκφρασμένη σε δελτίο τύπου, με χαρακτήρα επείγοντος. Τούτη την φορά όμως με περιτύλιγμα φρασεολογίας «προβοκάτσιας» από τον δήθεν «συνμονομάχο», επιβράδυνση στον κατήφορο της πεπονόφλουδας που «ξέφυγε» δημοσίως…
– ανησύχησαν από την δυναμική που διαμορφώνεται στην κοινωνία μας μήνες τώρα, από την πλατιά, ενωτική μας παρουσία, και ετεροχρονισμένα ξαναστήνεται μια «ξαναζεσταμένη σούπα», πέντε χρόνια μετά…
Να συνεχίσουν να ανησυχούν!

Ιωάννης Παπαλέξης: προβοκατόρικες δηλώσεις Τσιρογιάννη-προδίδουν πανικό ήττας!
Ο Ιωάννης Παπαλέξης, υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων, επικεφαλής συνδυασμού
“Γέφυρα στο Μέλλον” έκανε την εξής δήλωση:
Σχετικά με τις δηλώσεις του Δημάρχου κου Τσιρογιάννη σε τηλεοπτικό κανάλι απαντώ τα εξής:
Η αναγνώριση της εμπειρίας μου και της ικανότητάς μου από το Δήμαρχο κο Τσιρογιάννη, βασικό μου αντίπαλο στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές, είναι τιμητική και κολακευτική. Η πεποίθησή του όμως, πως αυτός θα καταλάβει την πρώτη θέση κατά τη διαδικασία των εκλογών δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα όρια της σεμνότητας.
Εγώ και ο συνδυασμός μου «Γέφυρα στο Μέλλον» θα αναμετρηθούμε ώστε, να είμαστε εμείς η επόμενη δημοτική Αρχή που θα διαχειριστούμε την τύχη της Άρτας, με γνώμονα τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση. Αυτός ο αγώνας, δίνεται με σκοπό τη ΝΙΚΗ και όχι την ήττα.

Οι όποιες δηλώσεις του κ. Τσιρογιάννη περί συνεργασιών, προϋποθέτουν ένα απτό εκλογικό αποτέλεσμα που θα τον κατατάσσει νικητή των εκλογών. Επομένως και άκαιρες καθίστανται και προβοκατόρικες καθώς, προεξοφλούν τη βούληση των ψηφοφόρων αλλά και των Δημοτικών Συμβούλων που θα προκύψουν από την εκλογική διαδικασία.
Οι όποιες δηλώσεις του κ. Τσιρογιάννη για οποιαδήποτε συνεργασία είναι εκ του πονηρού και διατυπώνονται υπό το κράτος πανικού της διαφαινόμενης εκλογικής του ήττας. Τελικός κριτής είναι ο κόσμος που μας στηρίζει τη βούληση των οποίων θα εκφράσουμε ως νέα Δημοτική Αρχή»

Φυγόκεντρες δυνάμεις 
Φυγόκεντρες δυνάμεις αναπτύχθηκαν στο εσωτερικό της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» μετά την δημιουργία της νέας παράταξης «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα, και της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ» με επικεφαλής τον Δημήτρη Δημητρίου. Ήταν ολοφάνερο το τελευταίο διάστημα ότι διαρρήχτηκε ο συνεκτικός ιστός ανάμεσα στα μέλη της παράταξης και μια συμφωνία κυρίων για την διατήρηση μιας στοιχειώδους λειτουργίας μέχρι το τέλος της θητείας της περιφερειακής περιόδου αποδείχτηκε ουτοπία. Μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις το τελευταίο διάστημα και την άρνηση του ενός σύμφωνα με την δεοντολογία να ανεξαρτητοποιηθεί, το έκαναν τελικά οι τρείς.

Πριν την έναρξη της σημαντικής ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Παρασκευής με θέμα τον απολογισμό πεπραγμένων για το έτος 2018 ο Μάκης Χατζηεφραιμίδης και ο Δημήτρης Χαμπίπης υπέβαλαν στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σταύρο Παραγανά την έγγραφη δήλωση ανεξαρτητοποίησής τους. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο τρίτος της παρέας Γιώργος Ζάκας που δεσμεύτηκε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με δήλωσή του θα ξεκαθαρίσει την δική του θέση. Το ερώτημα τώρα είναι αν ο τέταρτος της παρέας Γιώργος Ζάψας εκτός της παράταξης «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου θα συνεχίσει να ηγείται και μιας παράταξης σφραγίδα.

ΕΦΚΑ: Σε ποιους συνταξιούχους θα καταβληθούν νωρίτερα οι συντάξεις;
Ο διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι οι συντάξεις Απριλίου για τους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ που προέρχονται από τον π. ΟΑΕΕ και π. ΟΓΑ θα καταβληθούν νωρίτερα, την Τετάρτη 27/3/2019, αντί για την 1η Απριλίου. Στους λοιπούς συνταξιούχους οι συντάξεις του μηνός Απριλίου θα καταβληθούν την Πέμπτη 28/3/2019.

Μ. Τζούφη: «Η Νέα Δημοκρατία παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με τα εθνικά θέματα» 
«Η Νέα Δημοκρατία παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με τα εθνικά θέματα, αμφισβητεί ευθέως τον πατριωτισμό της Ελληνικής Κυβέρνησης και ανοίγει την πόρτα στις ακροδεξιές δυνάμεις που προκαλούν προπηλακισμούς και επιθέσεις», δήλωσε η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, από τη συχνότητα του ρ/σ «Στο Κόκκινο».
Αναφερόμενη στο περιστατικό ρατσιστικής βίας ενάντια σε προσφυγόπουλα στην Κόνιτσα και στην αποχή των μαθητών από σχολεία της Σάμου, η Υφυπουργός δήλωσε εμφατικά ότι «ως Υπουργείο Παιδείας, δεν πρόκειται να ανεχτούμε καμία διάκριση για τα παιδιά που έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα στην μόρφωση».
Υπογράμμισε δε ότι «αυτά τα γεγονότα είναι μειοψηφικά, όμως πρέπει κανείς να τα αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο και να δει τι μέτρα πρέπει να λάβει ώστε να μην επαναληφθούν»

Υπενθύμισε ότι 12.000 προσφυγόπουλα βρίσκονται ήδη εντός του εκπαιδευτικού συστήματος, ενώ έχουν ιδρυθεί 113 Τάξεις Υποδοχής, 30 Νηπιαγωγεία μέσα στα Κέντρα Φιλοξενίας και 1.426 Τμήματα Υποδοχής σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σχολεία.
Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Νίκου Σβέρκου για το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η Υφυπουργός υπενθύμισε ότι αποτελεί προϊόν ενός εκτενούς διαλόγου και πως «το Υπουργείο συνδιαλέγεται μέχρι την τελευταία στιγμή, παραμένοντας ανοιχτό προτάσεις που φαίνονται ώριμες και σε βοηθητική κατεύθυνση, ακόμη και κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας».
Τέλος, επεσήμανε ότι στόχος είναι μέχρι το τέλος Μαρτίου – αρχές Απριλίου, το νέο σύστημα να αποτελεί νόμο του Κράτους.

Θ. Μπέγκας: «προστατεύουμε τη Λίμνη- θέλουμε το Προεδρικό Διάταγμα»
Στην εκδήλωση διαβούλευσης για το Προεδρικό Διάταγμα της Λίμνης Παμβώτιδας η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελου, τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.
Αρχικά, χαιρέτισε τις προθέσεις του αρμόδιου υπουργείου για τροποποίηση ορισμένων προβλέψεων του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, βάσει των παρατηρήσεων που έκανε ο Δήμος Ιωαννιτών, εκφράζοντας όμως παράλληλα την ανησυχία του για την μέθοδο που επέλεξε να προωθήσει το νομοσχέδιο η κυβέρνηση, καταθέτοντάς το δηλαδή στο Συμβούλιο της Επικρατείας πριν την ολοκλήρωση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης.
«Φοβόμαστε ότι με μια πιθανή προσφυγή όλο το εγχείρημα μπορεί να καταπέσει», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέγκας. Στη συνέχεια επέμεινε ότι, εκτός από την περιοχή του Μάτσικα, Τοπικό Χωρικό Σχέδιο απαιτείται και για τις περιοχές Ανατολής – Βρυσούλας – Βοτανικού, ενώ σημείωσε πως οι περιοχές Κοσμηράς και Αμπελειάς πρέπει να ενταχτούν στη Γ1’ ζώνη προστασίας, από τη Β4’ που προβλέπει το σχέδιο Π.Δ., έχοντας έτσι πιο ήπιες απαγορεύσεις.

Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: «Να δοθούν νέες θέσεις διδασκόντων στην Ηγουμενίτσα»
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις 20 θέσεις διδακτικού προσωπικού που εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας για τις ανάγκες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: «Φημολογείται ότι το Τμήμα της Ηγουμενίτσας δε θα πάρει ούτε μια από τις 20 θέσεις διδασκόντων που πρόκειται να μοιραστούν με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου.
Ακούγεται μάλιστα ότι κάποιες από τις θέσεις αυτές θα δοθούν σε αυτοδύναμα τμήματα, όταν στην υπουργική απόφαση αναφέρεται ότι αυτές πρέπει να καλύψουν κατά προτεραιότητα τα μη αυτοδύναμα Τμήματα, όπως αυτό της Ηγουμενίτσας. Αυτό άλλωστε λέει ξεκάθαρα και ο νόμος.

Για να λειτουργήσει το νέο Τμήμα στην Ηγουμενίτσα το φθινόπωρο του 2020 πρέπει να πάρει νέες θέσεις διδασκόντων σε αυτή την κατανομή, αφού από την προκήρυξη των θέσεων μέχρι την τοποθέτηση των καθηγητών μπορεί να χρειαστεί και πάνω από ένας χρόνος.Δεν υπάρχει χρόνος να περιμένουμε αν και πότε θα δοθούν νέες θέσεις!Ζητούμε να δοθούν σε αυτήν την κατανομή θέσεις στο Τμήμα της πόλης μας, ώστε να είναι κατάλληλα στελεχωμένο για να λειτουργήσει το 2020.
Και αυτό θα ζητήσω και με επιστολή μου στην Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων».

Θ. Μαργαρίτης για την “Αίγλη”
Σε σχόλιο του Θόδωρου Μαργαρίτη, Γραμματέα του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή τη δήλωση της κ. Παπανάτσιου για το θέμα της παραχώρησης της “Αίγλης” στη Χρυσή Αυγή ανέφερε:
«Η κυβέρνηση μέχρι σήμερα αποσιώπησε, εντέχνως, την αρμοδιότητα της για το Ζάππειο κληροδότημα. Την θυμήθηκε μόνο όταν δημοσιοποιήθηκε η σχετική επιστολή – παρέμβαση του υπ. βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής στην Α’ Αθήνας Δημήτρη Οικονόμου. Προφανώς το ενδιαφέρον της κ. Παπανάτσιου είναι καθυστερημένο και, ελπίζουμε όχι, προσχηματικό.
Η κυβέρνηση οφείλει να μην αρκεστεί σε δηλώσεις. Οφείλει να κάνει το καθήκον της για να μην πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στο ιστορικό Ζάππειο, την ιστορική ημέρα της 25ης Μαρτίου. Από λόγια χορτάσαμε…».

Εορτασμός της προστάτιδας της Άρτας, Αγίας Θεοδώρας, στην Πάτρα
Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών εόρτασε, με τη συμμετοχή της Λέσχης Φίλων Άρτας, στο Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, μετά δοξολογίας και αρτοκλασίας, τη μνήμη της πολιούχου και προστάτιδας της Άρτας, Αγίας Θεοδώρας. Οι Ηπειρώτες της Πάτρας και δη οι εξ Άρτης ορμώμενοι/καταγόμενοι είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και την εικόνα της Αγίας Θεοδώρας, δωρεά του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, το έτος 1990. Μετά το πέρας της θρησκευτικής εορτής προσφέρθηκε καφές στα γραφεία του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, “το Σπίτι του Ηπειρώτη”. Σημειώνεται πως ο εορτασμός μεταφέρθηκε, εξαιτίας του γεγονότος πως η 11 Μαρτίου, ημέρα εορτής της Αγίας, συνέπεσε με την Καθαρά Δευτέρα και η επόμενη Κυριακή, 17 Μαρτίου, με την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Οι Πράσινοι-Αλληλεγγύη προετοιμάζονται για τις ευρωεκλογές
To διήμερο 16 και 17 Μαρτίου η συνδιάσκεψη των ΠΡΑΣΙΝΩΝ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ολοκλήρωσε τις εργασίες της σε σχέση με την συμμετοχή στις ευρωεκλογές υιοθετώντας την εκλογική διακήρυξη http://prasinoi.gr/declaration-greens_solidarity/
Στο ψηφοδέλτιο θα συμμετέχουν 42 άτομα, ισότιμα άνδρες και γυναίκες, που με την προσωπική διαδρομή τους αποδεικνύουν ότι υπάρχει μια άλλη πολιτική, που εμπνέει και στοχεύει σε μια κοινωνία συνοχής, δημοκρατίας, οικολογικών λύσεων και ευημερίας για όλους κι όλες χωρίς σπατάλη και άκριτη κατανάλωση,
Μέσα στις επόμενες μέρες θα δοθούν στην δημοσιότητα τα πρώτα 17 ονόματα ανθρώπων που συμβολίζουν, με την προσωπική διαδρομή τους και δράσεις, τις προτάσεις και ιδέες που θέλουμε να εκπροσωπήσουμε ως πολιτικό σχήμα και στο ευρωκοινοβούλιο και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ
Αβέρτα διορίζουν τους εκπρόσωπους της εργοδοσίας στη ΓΣΕΕ 
Η Διοίκηση του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΤΑΣ, σχετικά με τα γεγονότα στη ΓΣΕΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Σε αγαστή συνεργασία και συνεννόηση η ηγεσία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ομάδα Βασιλόπουλου, ΣΥΡΙΖΑ) με την κυβέρνηση και την εργοδοσία προχώρησαν εν κρυπτώ σε άλλη μια προκλητική απόφαση.
Στα πλαίσια της προσπάθειας της ηγεσίας της ΓΣΕΕ να φύγουν από τη μέση όλα τα εμπόδια για να περνούν όλες οι αντεργατικές ανατροπές σε βάρος της εργατικής τάξης, προχώρησαν σε αλλαγή του εκπροσώπου από την επιτροπή για τους εσωτερικούς κανονισμούς των επιχειρήσεων.

Μια επιτροπή που η εργοδοσία προσπαθούσε να περάσει στους χώρους δουλειάς πέρα από την αντεργατική νομοθεσία της κυβέρνησης ακόμη περισσότερα που να κάνουν τη ζωή των εργαζομένων ακόμα χειρότερη.
Θυμίζουμε ότι πριν λίγο καιρό προχώρησαν στην αλλαγή του εκπροσώπου των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ και διόρισαν ανώτερο διευθυντικό στέλεχος εκπρόσωπο της εταιρείας Σκλαβενίτης.
Θυμίζουμε ακόμη ότι προχώρησαν στην αλλαγή του εκπροσώπου των εργαζομένων στο άρθρο 15 του Ν.1264, που ήταν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, για την προστασία των συνδικαλιστικών στελεχών, όσων δηλαδή είναι στα Δ.Σ. των συνδικαλιστικών οργανώσεων, όσων μπαίνουν μπροστά για την οργάνωση των εργαζομένων. Και εκεί έστειλαν ως εκπρόσωπο τον δικό τους άνθρωπο (από το ΙΝΕ – ΚΑΝΕΠ) που εκπαιδεύει συνδικαλιστές στον κοινωνικό εταιρισμό και στην υποταγή στα θέλω εργοδοσίας και κυβέρνησης, προωθητή των προγραμμάτων για φθηνό εργατικό δυναμικό στην εργοδοσία.

Όλως τυχαία όλοι οι εκπρόσωποι που «αλλάχτηκαν» προέρχονταν από τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες και συνδικάτα που συμπορεύονται με το ΠΑΜΕ.
Οι εργαζόμενοι να προβληματιστούν, να αναρωτηθούν.
Αυτοί μπορούν να τους εκπροσωπούν;
Μπορούν να τους υπερασπίζουν από την επίθεση της μεγαλοεργοδοσίας;
Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να στείλουν στον κάλαθο των αχρήστων τις νόθες πλειοψηφίες που σήμερα παριστάνουν στην ΓΣΕΕ τους εκπροσώπους των εργαζομένων».