Δύο βιβλία: "Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα" και "Η Επερχόμενη Αταξία"

Στο πλαίσιο της 4ήμερης δραστηριότητας «Χειμερινές Περιπατητικές Συναντήσεις IV», το Σάββατο 6 Ιανουαρίου,στον φιλόξενο χώρο της Επέκεινα Χώρα στη Βίτσα Ζαγορίου, παρουσιάζονται δύο ενδιαφέροντα βιβλίαγύρω από τη νέου τύπου βιώσιμη επιχειρηματικότητα αλλά και τις παγίδες που απειλούν τη δημοκρατία και την ευημερία της δύσης. Το πρώτο βιβλίο με τίτλο «Βιώσιμη επιχειρηματικότητα. Από τον παραδοσιακό στον σύγχρονο τρόπο σκέψης και δράσης» παρουσιάζουν οι συγγραφείς του ΤάκηςΛιαργκόβας και Νίκος Αποστολόπουλος. Το δεύτερο βιβλίο με τίτλο «Η επερχόμενη αταξία. Οι πέντε παγίδες που απειλούν τις δημοκρατίες και την ευημερία της δύσης» παρουσιάζει ο ίδιος ο συγγραφέας Κώστας Στούπας.

Λίγα λόγια για τα βιβλία:
1. «Βιώσιμη επιχειρηματικότητα. Από τον παραδοσιακό στον σύγχρονο τρόπο σκέψης και δράσης».
Συγγραφείς: Νικόλαος Αποστολόπουλος, Αντώνης Ζαΐρης, Τάκης Λιαργκόβας, Γιώργος Σταμάτης.
Ένας εύχρηστος οδηγός για τη νέα βιώσιμη επιχειρηματικότητα που καλύπτει ζητήματα όπως το σύγχρονο μάρκετινγκ και μάνατζμεντ, την προετοιμασία-οργάνωση της επιχείρησης, το κοινωνικό-περιβαλλοντικό αποτύπωμά της, την επιχείρηση του μέλλοντος και, τέλος, ένα ολιστικό σύστημα ελέγχου των επιχειρηματικών δράσεων.
2. «Η επερχόμενη αταξία. Οι πέντε παγίδες που απειλούν τις δημοκρατίες και την ευημερία της δύσης».
Συγγραφέας: Κώστας Στούπας.
Ποια είναι η σχέση της βροχής με τη δημοκρατία και της βιομηχανικής επανάστασης με την γυναικεία χειραφέτηση και τους γάμους των ομοφυλοφίλων; Γιατί ο Τζέιμς Βατ συνεισέφερε περισσότερο από τον Κάρολο Μαρξ στην κατάργηση της δουλείας και προσεχώς της εκμετάλλευσης του ανθρώπου από άνθρωπο; Τι σχέση έχει η παγίδα του χρέους με την παγίδα του Σκίνερ και η παγίδα του Θουκυδίδη με την παγίδα της βιολογίας και τον ανθρωπισμό; Γιατί το Calcoin έχει περισσότερες πιθανότητες να επικρατήσει από το Bitcoin και σε ποιο σημείο του κύκλου της αταξίας βρισκόμαστε; Τι προμηνύουν τα απανωτά ρεκόρ του S&P 500 και της τιμής του χρυσού; Είναι σε θέση οι κοινωνίες των ανθρώπων από «βούτυρο» και των «νάρκισσων» της Δύσης να καταλάβουν τι παίζεται;

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ
Σάββατο _ 6 Ιανουαρίου 2024
11.00: Χαιρετισμός, παρουσίαση Επέκεινα Χώρα, εισαγωγή: Νίκος Γιαννής
11.20:«Βιώσιμη επιχειρηματικότητα. Από τον παραδοσιακό στον σύγχρονο τρόπο σκέψης και
δράσης». Παρουσίαση του θέματος από τους συγγραφείς Τάκη Λιαργκόβα και Νίκο Αποστολόπουλο. Συζήτηση.
13.30: Γεύμα (ελεύθερο)
17.00: «Η επερχόμενη αταξία. Οι πέντε παγίδες που απειλούν τις δημοκρατίες και την ευημερία της δύσης». Παρουσίαση του θέματος από τον συγγραφέα Κώστα Στούπα.