Με μαζική περιοδεία στην Ανέζα η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΡΤΑΣ

Με μαζική περιοδεία στην Ανέζα την Τρίτη 14/5 και σε κλίμα ενθουσιασμού συνεχίστηκε η προεκλογική δραστηριότητα της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Αρταίων Στράτο Καλλώνη και υποψήφιους δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους.
Σε καφενείο του χωριού συνομίλησαν με τους κατοίκους όπου παρουσιάστηκαν τα ψηφοδέλτια της Τοπικής κοινότητας του Δήμου και της Περιφέρειας, ενώ στην ομιλία του ο Στράτος Καλλώνης τόνισε ότι το ΚΚΕ και τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει στις τοπικές εκλογές έχουν ως θέματα αιχμής τον αγώνα και τη διεκδίκηση βασικών έργων υποδομής στη ύπαιθρο. Επίσης αναφέρθηκε ότι η μάχη των εκλογών είναι ενιαία σε όλες τις κάλπες, καθώς, όπως ανέφερε «η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίζει, οι αστικές κυβερνήσεις υλοποιούν και οι Δήμοι (με εξαίρεση τους πέντε Δήμους που έχουν στο τιμόνι κομμουνιστή Δήμαρχο) εξειδικεύουν».

Επίσης μίλησε ο Γιώργος Αλιφτήρας υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος ο οποίος αναφέρθηκε στο ότι σήμερα υπάρχουν δύο κόσμοι. Ο ένας είναι αυτός της εργασίας και του μόχθου του οποίου του φόρτωσαν τα βάρη της κρίσης , ενώ ο άλλος είναι των βιομηχάνων , των ολιγαρχιών αυτού του τόπου που το προηγούμενο διάστημα ενίσχυαν προκλητικά τις φοροαπαλλαγές. Ο κόσμος με τη ψήφο του να αναδείξει σε όλες τις κάλπες τους αγωνιστές της ζωής, όλους αυτούς που στάθηκαν στο πλευρό του όλο το προηγούμενο διάστημα.
Τέλος μίλησαν ο Βαγγέλης Μπέτσας υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος μαζί με τον Βασίλη Ζιώβα Περιφερειακό Σύμβουλο και εκ νέου υποψήφιο, οι οποίοι στάθηκαν στο ότι είναι ευθύνη του περιφερειακού συμβουλίου να έχει στην πρώτη γραμμή τα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς της περιοχής μας. Αναφέρθηκαν στο ότι όλα αυτά τα χρόνια οι αντιαγροτικές πολιτικές της ΕΕ που πιστά υπηρέτησαν και υπηρετούν οι ελληνικές κυβερνήσεις και στηρίζουν όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου έχουν οδηγήσει χιλιάδες μικρομεσαίους κτηνοτρόφους στο ξεκλήρισμα, στην απόγνωση.

Τα μνημόνια και η ΚΑΠ είναι εργαλεία που επιταχύνουν το ξεκλήρισμα της αγροτιάς και το πέρασμα της γης και της αγροτικής παραγωγής στα χέρια λίγων καπιταλιστών που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα. Επίσης αρκετά μέτρα του 3ου μνημονίου που πέρασαν στον προϋπολογισμό του 2017, μεταξύ των άλλων, επιβαρύνουν μικρομεσαίους αγρότες με 92,7 εκατομμύρια ευρώ ασφαλιστικές εισφορές, τη στιγμή που το 60% από αυτούς αδυνατούν να ανταποκριθούν και στις μέχρι σήμερα πιο χαμηλές εισφορές τους.