ΜΗΝΥΜΑ Χρήστου Γκόκα για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η πρώτη του Μάη, αποτελεί την ημέρα ορόσημο για την εργατική τάξη και τους διαχρονικούς αγώνες της για την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων. Είναι μέρα Τιμής και Μνήμης για όσους συμμετείχαν σε αυτούς τους αγώνες.
Από τις εξεγέρσεις των εργατών στο Σικάγο και τη διεκδίκηση του 8ωρου, στη μετέπειτα δημιουργία αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας, η εργατική τάξη καθ’ όλη τη διάρκεια του περασμένου αιώνα αγωνίστηκε για να κατοχυρώσει την αξιοπρέπεια στην εργασία, τη δίκαιη ανταμοιβή, την ισότητα σε κάθε εργασιακό χώρο.
Σήμερα, οι αγώνες αυτοί, όχι μόνο παραμένουν επίκαιροι, αλλά απαιτείται ξανά συλλογική δράση και εγρήγορση, ώστε να εξαλειφθούν αδικίες, να διαμορφωθούν οι εργασιακές σχέσεις και να κατοχυρωθούν εκ νέου τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ο κόσµος της εργασίας, η µικρή και µεσαία τάξη, η πραγµατική κινητήριος δύναµη της οικονοµικής και κοινωνικής προκοπής, χρειάζεται τα εχέγγυα που θα ενισχύσουν την αποδοτικότητα και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και ευκαιρίες με την κατάλληλη εκπαίδευση και τεχνογνωσία σε κάθε τομέα.
Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας η Κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθώντας μια οικονοµική πολιτική της Συντήρησης, κατάφερε να διευρύνει τις ανισότητες και την επισφάλεια στην αγορά εργασίας.
Τα στοιχεία από την ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ, για την αύξηση της φορολόγησης των μισθών, καταρρίπτουν ένα ακόμα αφήγημα της κυβέρνησης της ΝΔ περί αύξησης του εισοδήματος των συμπολιτών μας.
Ο πραγματικός μισθός το 2022 όχι μόνο δεν αυξήθηκε αλλά μειώθηκε κατά 7,4%. Η πολύ μικρή αύξηση του ονομαστικού μέσου μισθού εξαϋλώθηκε και υπερκαλύφθηκε από την αύξηση του πληθωρισμού και τα ανεπαρκή και αναποτελεσματικά μέτρα της ΝΔ.Η προεκλογική υπόσχεση της κυβέρνησης της ΝΔ, από το 2019, για μείωση των φόρων και αύξηση των μισθών παρέμεινε κενό γράμμα επί τέσσερα χρόνια.

Ως ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά και τους διαρκείς αγώνες της εργατικής τάξης. Έχουμε δημιουργήσει το θεσμικό πλαίσιο που στήριξε τον κλάδο των εργαζομένων.
Πιστεύουμε στην προστασία της εργασίας, στο δικαίωµα στην αξιοπρεπή δουλειά και στο δίκαιο µισθό, στην ενίσχυση του συνδικαλισµού, στη µείωση των ανισοτήτων, στη δίκαιη κατανοµή των φορολογικών βαρών και στην αναδιανοµή, που βρίσκονται στην καρδιά της πολιτικής µας και αποτελούν το βασικό μας στόχο για την νέα τετραετία που βρίσκεται μπροστά μας.
Μέσα από ένα συγκεκριμένο σχέδιο και πρόγραμμα για την οικονομία και τις παραγωγικές επενδύσεις , που το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει. Με στόχο την πραγματική μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, την πραγματική αύξηση των μισθών και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων.
Με την ελπίδα και τη δυνατότητα για τη νέα γενιά να έχει ένα καλύτερο μέλλον. Με προοπτικές για κάθε νέο εργαζόμενο και με τη διασφάλιση της ατομικής και κοινωνικής αξιοπρέπειας για κάθε εργαζόμενο.