Ο Δ/ντής ΕΛΤΑ Άρτας Αλ. Γιώτης υποψήφιος με τον Χρ. Τσιρογιάννη

Ο Αλέξανδρος Γιώτης, Οικονομολόγος, Διευθυντής ΕΛΤΑ νομού Άρτας, θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Αρτινών Συνεργασία», ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Αρταίων.
Αυτό ανακοινώθηκε με ανάρτηση στο Facebook του δημάρχου Αρταίων, Χρήστου Τσιρογιάννη, όπου ευχήθηκε: «Καλή επιτυχία Αλέκο!».

Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη για το κύκλωμα στις φυλακές

Για το κύκλωμα που καθοδηγούσε το έγκλημα μέσα και έξω από τις φυλακές, μίλησε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, στο Open TV, χαρακτηρίζοντας σημαντική την υπόθεση που ήρθε στο φως έπειτα από μεθοδική έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα αφορά εγκληματική οργάνωση της οποίας τα ηγετικά στελέχη είναι έγκλειστα σε καταστήματα Κράτησης.

«Πρόκειται για κύκλωμα που καθοδηγούσε το έγκλημα μέσα και έξω από τις φυλακές: Ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, εκβιασμοί, απειλές», σημείωσε η Όλγα Γεροβασίλη σε δήλωσή της στον τηλεοπτικό σταθμό Open και τη δημοσιογράφο Μίνα Καραμήτρου.
«Το σημαντικό είναι ότι αυτό το κύκλωμα εντοπίστηκε», συνέχισε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και η δικογραφία που σχηματίστηκε έδωσε απαντήσεις «σε ερωτηματικά που είχαν τεθεί μέσα στις φυλακές» σχετικά με δολοφονίες, ενώ παράλληλα η επέμβαση της Αστυνομίας πρόλαβε ενέργειες που σχεδιάζονταν για να γίνουν στο μέλλον.

Με ειδικές πανελλαδικού επιπέδου εξετάσεις

-Εισαγωγή φοιτητών σε Τμήματα Μουσικών Σπουδών

«Ικανοποιείται μετά από δεκαετίες ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα Τμημάτων Μουσικών Σπουδών και Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης για ειδικές εξετάσεις εισαγωγής των υποψηφίων, όπου θα λαμβάνεται υπόψιν το επίπεδο γνώσης του μουσικού οργάνου», τονίζεται σε ανακοίνωση του Υπουργείο Παιδείας που αναφέρει τα εξής:
«Η σχετική Υπουργική Απόφαση, που έχει αποσταλεί για την έκδοση ΦΕΚ, καθορίζει τις ειδικότερες προϋποθέσεις και όρους εισαγωγής φοιτητών στα:

-Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου
-Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
-Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και
-Τμήμα Εθνομουσικολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Η απόφαση καθορίζει τα εξεταστέα καλλιτεχνικά αντικείμενα, τους συντελεστές βαρύτητας και τα κριτήρια βάσει των οποίων εξάγεται η τελική βαθμολογία του υποψηφίου, καθώς επίσης και τα εξεταζόμενα μαθήματα, τα μόρια και τις προϋποθέσεις εισαγωγής, τον τρόπο εξέτασης των μουσικών μαθημάτων και τις διαδικασίες συμμετοχής».

Περιφέρεια Ηπείρου

Μελέτη των αυτοφυών ειδών Primula της Πίνδου

Ερευνητικό έργο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Ηπείρου. Πρόκειται για τη μελέτη των αυτοφυών ειδών Primula της Πίνδου με στόχο την εισαγωγή τους στη συστηματική καλλιέργεια. Τη μελέτη θα εκπονήσει ο ΕΛΓΟ Δήμητρα, με τον οποίο η Περιφέρεια θα συνάψει προγραμματική σύμβαση, με ύψος δαπάνης 24.800 ευρώ.
Η σχετική απόφαση λήφθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης. Η μελέτη θα περιλαμβάνει:

-Χαρακτηρισμό αυτοφυών ειδών Primula της Ηπείρου (Πίνδος – Σμόλικας). Θα συλλεχθούν φυσικοί πληθυσμοί των ειδών Primula
-Για τις ανάγκες του έργου θα πραγματοποιηθούν εξερευνητικές αποστολές στα φυσικά ενδιαιτήματα των ειδών Primula σε περιοχές της Πίνδου- Ήπειρος -όρος Σμόλικας. Κάθε πληθυσμός θα ταξινομηθεί βοτανικά και θα χαρακτηριστεί γενετικά.
-Τον χαρακτηρισμό και αξιολόγηση πληθυσμών Primulaveris, αυτοφυών της Πίνδου –ως προς τα κύρια βιοδραστικά συστατικά τους, σε συνεργασία με το Τμήμα Φαρμακευτικής του ΑΠΘ. Ειδικότερα, η ανάλυση θα αφορά τον προσδιορισμό των τριτερπενίων, τριτερπενικών σαπωνινών και φλαβονοειδών.

-Μελέτη των βέλτιστων συνθηκών αναπαραγωγής, εγγενώς με σπόρους και αγενώς με ριζώματα. Ικανός αριθμός φυταρίων θα παραδοθεί για εγκατάσταση μητρικών φυτειών, καθώς και σχετικό πρωτόκολλο αναπαραγωγής.
-Εγκατάσταση φυτών Primulaσε πειραματικούς αγρούς και αξιολόγηση αυτών με στόχο την παρακολούθηση της ανάπτυξης της καλλιέργειας καθώς και βασικών αγρονομικών χαρακτηριστικών.

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου

Τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 15:00 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής: Επικύρωση πρακτικών –αποφάσεων 1ης/21-1-2019 συνεδρίασης Π.Σ.

-Έγκριση 1ης τροποποίησης προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου, οικ. έτους 2019
-Αναμόρφωση πίνακα Οικονομικής Στοχοθεσίας προϋπολογισμού Π.Η. οικ. έτους 2019
-Έγκριση σύναψης σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Πωγωνίου, για διάθεση κατάλληλου προσωπικού για την τεχνική υποστήριξη του Δήμου

-Έγκριση σύναψης σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Ζηρού για διάθεση κατάλληλου προσωπικού για την τεχνική υποστήριξη του Δήμου
-Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού στην Περιφέρεια Ηπείρου με σύμβαση μίσθωσης έργου στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών έργων: «APPROVE: Advancing Public Participation and Stakeholder Engagement for the Improvement of renewable energy policies (PGI05543), που υλοποιείται το πλαίσιο του διαπεριφερειακού προγράμματος συνεργασίας INTERREG EUROPE
-Γνωμοδότηση Π.Σ. επί αιτήματος παραχώρησης κατά χρήση έναντι τιμήματος με δημοπρασία, ακινήτου συνολικού εμβαδού 122.381,00 στην περιοχή Βάλτος, Μπόιδα-Μαυρής Ν. Πρέβεζας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 παρ. 1α του Ν.4061/2012, όπως ισχύει.

Στο πλαίσιο δράσης για την προστασία του Ασπροπάρη
-Με τρεις καταψύκτες ενισχύθηκαν Δασαρχεία της Ηπείρου

Με τρεις καταψύκτες ενισχύθηκαν πρόσφατα τα τρία Δασαρχεία της Ηπείρου (Ιωαννίνων, Μετσόβου και Κόνιτσας)από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE «ΖΩΗ για τον Ασπροπάρη», ως συνέχεια της κοινής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων. Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι ο εφοδιασμός των αρμόδιων Υπηρεσιών με την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν προσωρινά τα δείγματα δηλητηριασμένων δολωμάτων που συλλέγονται κατά τη διάρκεια της επιτόπιας έρευνας. Στη συνέχεια τα δείγματα θα αποστέλλονται στο Κέντρο Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων Αθηνών, ώστε να πραγματοποιηθούν οι κατάλληλες τοξικολογικές αναλύσεις με σκοπό την ανίχνευση των δηλητηριωδών ουσιών και την τεκμηρίωση της δηλητηρίασης.

Το Δίκτυο ενάντια στα δηλητήρια, που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή της Ηπείρου και του Νομού Τρικάλων, στο πλαίσιο του τρέχοντος αλλά και του προγενέστερου Προγράμματος LIFE για τον Ασπροπάρη, αποτελείται από τοπικούς χρήστες γης (κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, κυνηγούς κ.λπ.) και τις αρμόδιες υπηρεσίες. Στόχος του δικτύου είναι η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών δηλητηρίασης, η έγκαιρη απομάκρυνση των δηλητηριασμένων δολωμάτων από την ύπαιθρο αλλά και η αλλαγή της νοοτροπίας σχετικά με αυτή τη νοσηρή και εξαιρετικά επιζήμια για την άγρια ζωή πρακτική. Το προσεχές χρονικό διάστημα προγραμματίζεται η χορήγηση καταψυκτών και σε άλλες Δασικές Υπηρεσίες που δραστηριοποιούνται στις περιοχές δράσης του Προγράμματος LIFE «ΖΩΗ για τον Ασπροπάρη» στην Ελλάδα.

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στο Νομό Άρτας

Ανακοινώνεται ότι τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:
-Δευτέρα 18-02-2019 και ώρες από 18:00 έως 01:00, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρεβιά – Πηγές.
-Τρίτη 19-02-2019 και ώρες από 18:00 έως 01:00, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
-Τετάρτη 20-02-2019 και ώρες από 18:00 έως 01:00, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
-Πέμπτη 21-02-2019 και ώρες από 08:00 έως 15:00, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
-Παρασκευή 22-02-2019 και ώρες από 08:00 έως 15:00, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.

Εξετάσεις Βοηθών Φαρμακείων Φεβρουαρίου

Από την Περιφέρεια Ηπείρου ανακοινώνεται ότι «Οι εξετάσεις στις εξετάσεις Βοηθών Φαρμακείο περιόδου Φεβρουαρίου 2019 θα πραγματοποιηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και στις εξής ημερομηνίες:
-Στην ΑΘΗΝΑ την Παρασκευή 22-02-2019 και ώρα 9.00 πμ στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου)

-Στην ΠΑΤΡΑ την Παρασκευή 08-02-2019 και ώρα 9.00πμ στο αμφιθέατρο του ΝΕΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ της Φαρμακευτικής (δίπλα στην Ιατρική και κοντά στο Νοσοκομείο Ρίου)
γ) Στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ την Πέμπτη 21-02-2019 & Παρασκευή 22-02-2019 και ώρα 9.00π.μ.-12.00μμ στην αίθουσα σεμιναρίων του τομέα Φαρμακευτικής Τεχνολογίας (2ος όροφος κτ. Βιολογίας-Φαρμακευτικής) και Δ12 (ισόγειο κτ. της Σχολής Θετικών Επιστημών) αντίστοιχα για την προφορική και γραπτή εξέταση.
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:

-Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ιωαννίνων –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87131
-Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
-Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Θεσπρωτίας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26653-60186 & 60184
-Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πρέβεζας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112
-Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δ/νση Επαγγελμάτων Υγείας &Πρόνοιας 2132161501.