Πάσχα με την «Κωστηλάτα»

Από τον τηλεοπτικό σταθμό ART TV
Ένα ωραίο Πασχαλινό εορταστικό πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την ημέρα του Πάσχα οι τηλεθεατές του ART TV σε όλη τη δυτική Ελλάδα που εκπέμπει το αρτινό κανάλι αλλά και διαδικτυακά. Η εκπομπή θα αρχίσει στη 1 το μεσημέρι και περιλαμβάνει τρίωρο πρόγραμμα με τα χορευτικά της «Κωστηλάτας» με χορούς και τραγούδια από το νομό Άρτας. Θα ακουστούν τραγούδια από τα Τζουμέρκα. την κοιλάδα του Αχελώου, τα Κάτω Ραδοβίζια, τη Μέση Κοιλάδα του Αράχθου, την πεδινή Άρτα, τον Πόντο και θα κλείσει με Σαρακατσιανικά. Θα πάρουν μέρος όλοι οι Αρτινοί καλλιτέχνες.

Στα κλαρίνα ο Χρήστος Κωνσταντίνου, ο Βασίλης Γεραγόρης, ο Νίκος Κοντοχρήστος και ο Παναγιώτης Αρφάνης, στο βιολί ο δάσκαλος Γιώργος Φλούδας στα κρουστά ο Μάριος Πανής και ο δάσκαλος της «ΚΡΟΤΑΛΑΡΤΑ» Γιώργος Γεωργίου, στα λαούτα ο Γιάννης Παπαχατζάκης, ο Βαγγέλης Ζολώτας και ο Παντελής Μπακόλας, ενώ θα τραγουδήσουν ο Νίκος Τομαράς, ο Χρήστος Πανάγος, ο Δήμήτρης Τζουμερκιώτης, ο Μιχάλης Τάτσης και ο Δημήτρης Αχνούλας.
Την παρουσίαση θα κάνει η γραμματέας του Συλλόγου «Κωσττηλάτα», Ευαγγελία Μητρογιάννη και ο δάσκαλος του χορευτικού Γιώργος Κομζιάς. Τη σκηνοθεσία επιμελείται ο Ηλίας Γκανιάτσας

Στα χωριά του κάμπου της Άρτας ο Ζάψας
Περιοδεία στα χωριά του κάμπου της Άρτας και επαφές με παραγωγούς και αλιείς είχε κλιμάκιο της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών», με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιώργο Ζάψα, κατά το 2ήμερο της Μεγάλης Τρίτης και της Μ. Τετάρτης.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από υποψηφίους περιφερειακούς Συμβούλους της Π.Ε. Άρτας, περιόδευσε σε Φιλοθέη, Καλαμιά κ’ Ρόκα την Μ. Τρίτη και σε Κωστακιούς, Καλογερικό κ’ Ανέζα την Μ. Τετάρτη, συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής και αντάλλαξαν ευχές.

Το «Κοινό των Ηπειρωτών» δεσμεύθηκε για τη στήριξη της περιοχής, μιας από τις παραγωγικότερες της Περιφέρειας, που χρήζει σημαντικών βελτιώσεων σε επίπεδο υποδομών, καθώς είναι αναγκαίο να συμπληρωθούν οι ανεπάρκειες στα αρδευτικά δίκτυα και να ενισχυθεί η λειτουργία του ΤΟΕΒ.
Παράλληλα, σκοπός της παράταξης είναι η περαιτέρω ενίσχυση των παραγωγών ώστε να καταφέρουν να αναδείξουν, στην ελληνική και ξένη αγορά, τα υψηλής ποιότητας παραγόμενα προϊόντα, μέσα από διαδικασίες πιστοποίησης και τυποποίησης. Οι περιοδείες θα συνεχιστούν την εβδομάδα μετά το Πάσχα.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΛΑΓΚΑ
Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, το μήνυμα της Αναστάσεως του Χριστού είναι επίκαιρο όσο ποτέ.
Ο καθένας μας ξεχωριστά, αλλά και το σύνολο των Αρτινών δοκιμάζεται σκληρά τα τελευταία χρόνια. Όλοι ανεβαίνουμε τον Γολγοθά της οικονομικής ύφεσης, των οικονομικών αδιεξόδων, της ανεργίας και της συνεχούς μείωσης του βιοτικού μας επιπέδου.

Όμως η ιστορία μας έχει διδάξει ότι στις δύσκολες στιγμές ο λαός μας με ενότητα, αγάπη και αλληλεγγύη κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα.
Κι αυτό είναι το μεγάλο μήνυμα της Αναστάσεως, που μας διδάσκει, πως με τη θυσία του Θεανθρώπου, που έγινε από Αγάπη προς τον άνθρωπο, φτάσαμε στην Ανάσταση και στο ελπιδοφόρο μήνυμα της Σωτηρίας.
Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,

Επειδή όπου υπάρχει Γολγοθάς και Σταυρός εκεί στο τέλος θριαμβεύει η χαρά της Ανάστασης, ας αποτελέσει αυτή φάρο ελπίδας κι ας κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή.
Ας εντείνουμε τις προσπάθειες με ενότητα, αγάπη, αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Μόνο έτσι θα βάλουμε στις καρδιές μας το Αναστάσιμο Φως και θα καταφέρουμε ως κοινωνία να ξεφύγουμε από τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν.
Μόνο έτσι θα ανυψώσουμε τους εαυτούς μας και θα νοιώσουμε τα ξεκάθαρο νόημα της Αναστάσεως του Κυρίου μας.
Καλή Ανάσταση

Πασχαλινό μήνυμα του Δημάρχου Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα
Εύχομαι από καρδιάς, σε όλους τους συμπολίτες μας Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.
Με αισιοδοξία και αλληλεγγύη επιβάλλεται σήμερα να υπερβούμε τις δυσκολίες και να χτίσουμε κάτι νέο, δημιουργικό και ελπιδοφόρο.
Η ανιδιοτελής και αληθινή αγάπη του Χριστού προς τον συνάνθρωπο, μας δίνει δύναμη, αποτελώντας παράλληλα διαχρονικό και επίκαιρο παράδειγμα προς όλους όσοι θέλουμε να ενεργούμε υπεύθυνα και συλλογικά.

Αυτό είναι και το μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου, μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για όλους τους Χριστιανούς, για όλο τον κόσμο.
Ας σταθούμε λοιπόν όρθιοι, δυνατοί, ενωμένοι και αλληλέγγυοι για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.
Από την πλευρά του Δήμου Ιωαννιτών, αυτό για το οποίο θέλω να διαβεβαιώσω του συνδημότες μου, είναι ότι συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε κόντρα σε κάθε δυσκολία.
Στρέφουμε την πλάτη στη μιζέρια και τη μικροπρέπεια.
Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με επιμονή προσπαθώντας να στηρίξουμε όσους χτυπήθηκαν πιο σκληρά από τη κρίση, με μεθοδικότητα επιδιώκοντας να συμβάλουμε στη δημιουργία συνθηκών που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και δίνουν ελπίδα την κοινωνία.
Για να υπερβούμε την κρίση απαραίτητη είναι η συνεργασία όλων.
Και φυσικά θέλουμε κοντά μας την εκκλησία η οποία έχει αποδείξει σε καιρούς ακόμα πιο δύσκολους τι μπορεί να προσφέρει στην ελληνική κοινωνία.
Με σταθερά και στοχευμένα βήματα θα συνεχίσουμε την κοινή μας πορεία, τους κοινούς μας αγώνες, συνδιαμορφώνοντας τα Νέα Γιάννενα με περισσότερη δημιουργικότητα, αποτελεσματικότητα και αξιοπρέπεια.
Στις άγιες ημέρες που διανύουμε, οφείλουμε όλοι να πορευόμαστε ενωμένοι και μονιασμένοι, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο.
Εύχομαι Καλή Ανάσταση σε όλους σας.

Δημήτρης Παπαδημούλης
«Έλληνας Ευρωβουλευτής με τη μεγαλύτερη επιρροή στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς» 
Η Έκθεση αξιολόγησης του εξειδικευμένου ευρωπαϊκού μέσου ελέγχου και παρακολούθησης της Ευρωπαϊκής Πολιτικής «Vote Watch Εurope», αξιολογεί τον Δημ. Παπαδημούλη ως «τον Έλληνα Ευρωβουλευτή με τη μεγαλύτερη επιρροή στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς».

Ως Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από το 2014 εως το 2019, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είναι εκ νέου υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 26ης Μαϊου, για μια νέα θητεία στην Ευρωβουλή.
Στην Έκθεση απολογισμού για την κοινοβουλευτική θητεία 2014-2019, που δημοσίευσε το πλέον εξειδικευμένο μέσο αξιολόγησης και παρακολούθησης των ευρωπαϊκών θεσμών “Vote Watch Europe”, ο Δημήτρης Παπαδημούλης αξιολογείται ως ο Έλληνας Ευρωβουλευτής με τη μεγαλύτερη επιρροή στη διαμόρφωση ευρωπαϊκής Πολιτικής.

Στην λίστα με τους διακριθέντες Ευρωπαίους κοινοβουλευτικούς influencers, στην οποία συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι Αντόνιο Ταγιάνι (Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), Ούντο Μπούλμαν (Επικεφαλής της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών), Μανφρεντ Βέμπερ (Επικεφαλής του ΕΛΚ), Γκυ Φέρχοφσταντ (Επικεφαλής Φιιλελευθέρων και Δημοκρατών), Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι (Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του ΕΚ), ο Δημήτρης Παπαδημούλης είναι ο μόνος Έλληνας Ευρωβουλευτής, με αντίστοιχη διάκριση για την περίοδο της κοινοβουλευτικής θητείας 2014-2019.

«Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στα Γιάννενα την Πέμπτη 2 Μαΐου»
Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 2 Μαΐου διοργανώνουμε εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρίας Ηπειρωτικών Μελετών(Ε.Η.Μ) , στις 19.30, με κύριο ομιλητή τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και θέμα:
Εκλογές 2019 :Τέσσερα διλήμματα για την Οικονομία και την Κοινωνία
Στην εκδήλωση θα χαιρετίσουν οι υποψήφιες του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωβουλή Όλγα Νάσση και Φωτεινή Σκοπούλη.

Η Ακολουθία των Παθών του Κυρίου στον Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι
Χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε συγχοροστασία με Ιεράρχες του Θρόνου
Το απόγευμα της Μ.Πέμπτης, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε στην Ι.Ακολουθία των Αγίων Παθών του Κυρίου.
Κατά την παράδοση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέγνωσε την πρώτη από τις 12 Ευαγγελικές περικοπές και στη συνέχεια ακολούθησαν οι συγχοροστατούντες Αρχιερείς, Μητροπολίτες Γέρων Νικαίας Κωνσταντίνος, Φιλαδελφείας Μελίτων, Μύρων Χρυσόστομος, Ικονίου Θεόληπτος, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, Προύσης Ελπιδοφόρος, Κυδωνιών Αθηναγόρας, Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος και ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ, ο Μ.Πρωτοσύγκελλος Ανδρέας και ο Μ.Αρχιδιάκονος Θεόδωρος.
Ο Πατριαρχικός Ναός και όλο το Πατριαρχείο τυλίχθηκαν στο σκοτάδι κατά την περιφορά του Εσταυρωμένου, με τη συγκίνηση όλων να κορυφώνεται.

Εκκλησιάστηκαν ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη σύζυγό του και την κόρη τους, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Άγκυρα, Πέτρος Μαυροειδής με τη σύζυγό του, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη Γεωργία Σουλτανοπούλου, Άρχοντες Οφφικιάλιοι και πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό.
Κατά την άφιξή τους, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη και η κόρη τους Δάφνη στάθηκαν σε περισυλλογή ενώπιον της κλειστής Πύλης του Πατριαρχείου, τόπο του απαγχονισμού του Ιερομάρτυρα Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’. Τιμώντας τη μνήμη του, η Δάφνη Μητσοτάκη κατέθεσε ένα μπουκέτο από ανοιξιάτικα λουλούδια.

Συνελήφθη αλλοδαπός στο Πέτα για ναρκωτικά 
Κατείχε ηρωίνη και κοκαΐνη 
Συνελήφθη, στις 24-04-2019 το απόγευμα στο Πέτα Άρτας, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 32χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά, αποθήκευση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ελέγχων με σκοπό την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας εντόπισαν τον 32χρονο δράστη να αποκρύπτει πλησίον κάδου απορριμμάτων, έξω από το νεκροταφείο στο Πέτα Άρτας, χάρτινη συσκευασία με ναρκωτικές ουσίες.
Συγκεκριμένα, σε έρευνα που έγινε στο παραπάνω σημείο, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (101,53) γραμμαρίων και μία συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους (3,2) γραμμαρίων.