Πολιτιστικός Σύλλογος Άρτας «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»

Στην 3η Γιορτή της Κορινθίας

Στο φεστιβάλ χορού της 3ης Γιορτής της Κορίνθιας, στην Κόρινθο βρέθηκε το χορευτικό τμήμα του «Μ» το τριήμερο 31 Ιανουαρίου 1 και 2 Φεβρουαρίου προκειμένου να εκπροσωπήσει τον Σύλλογο αλλά και την πόλη της Άρτας, σε ένα θεσμό γνωστό σε όλη την Ελλάδα, όπως αυτός του φεστιβάλ Κορίθνου.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν 12 χορευτικά τμήματα Συλλόγων απ’ όλη την Ελλάδα παρουσιάζοντας χορούς της περιοχής τους. Σε δελτίο τύπου του «Μ» αναφέρεται: «Το χορευτικό μας σε μια αντικειμενικά άψογη εμφάνιση λαμβάνοντας τα συγχαρητήρια των διοργανωτών αλλά και το ζεστό χειροκρότημα του κοινού το όποιο κατέκλυσε το Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, παρουσίασε το πρόγραμμά του με Ηπειρώτικους χορούς.
Τα μελή του Δ.Σ είχαν συναντήσεις με τους εκπροσώπους των φορέων της περιοχής αλλά και των συμμετεχόντων στην 3η Γιορτή της Κορίνθιας εκπρόσωπων των πολιτιστικών συλλόγων ανταλλάσοντας απόψεις για θέματα πολιτισμού αλλά και για μελλοντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις στις περιοχές τους.

Το σύλλογο συνόδευσαν η Πρόεδρος Δήμητρα Αξιώτη, ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Αθανασούλας, ο Ταμίας Λουκάς Μαργώνης και ο χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου Νικόλαος Τόλης που είχε και την ευθύνη του προγράμματος και εμφάνισης του χορευτικού μας τμήματος.
Κατά την τριήμερη παραμονή μας στην Κόρινθο και στα πλαίσια του προγράμματος υπό την ευθύνη του φορέα διοργάνωσης Χορευτικού Ομίλου Κορίνθου πραγματοποιήθηκε εκδρομή του συλλόγου μας στο Φενεό Κορινθίας όπου επισκεφτήκαμε το Μοναστήρι Αγίου Γεωργίου Φενεού και την πανέμορφη Λίμνη Δόξα σε μια πανέμορφη περιοχή της ορεινής Κορινθίας, τη λίμνη Στυμφαλίας, την Αρχαία Κόρινθο και το Μουσείο αυτής όπου δόθηκε η ευκαιρία σε χορευτές και συνοδούς να απολαύουν τις ομορφιές της Κορίνθου αλλά και να ξεναγηθούν στο Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου.

Ευχαριστούμε θερμά τον διοργανωτή φορέα Χορευτικό Όμιλο Κορίνθου για την πρόσκληση του αλλά κυρίως για την άριστη διοργάνωση της Γιορτής και την πολύ θερμή φιλοξενία του».
Υπογράφει το Δ.Σ του «Μ»