Στην Άρτα η Πέγκυ Σταθακοπούλου

Υποψήφια για την Ευρωβουλή η γνωστή ηθοποιός Πέγκυ Σταθακοπούλου που ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Προέδρου της Ν.Δ να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο του κόμματος περιοδεύει στην Ελλάδα. Το μεσημέρι του Σαββάτου επισκέφθηκε την Άρτα και τα γραφεία της ΝΟΔΕ όπου είχε συνάντηση και συζήτηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη της οργάνωσης και στη συνέχεια έκανε βόλτα στην πόλη.


Η κ. Σταθακοπούλου τόνισε τους λόγους την υποψηφιότητας της λέγοντας: «Η Ν.Δ έχει καθαρό λόγο και ένα πρόγραμμα που προτείνει λύσεις, έτσι στο κάλεσμα του Κ. Μητσοτάκη δεν μπορούσα να μείνω εκτός. Το να μπαίνει ένας άνθρωπος της Τέχνης στην πολιτική, μπορεί να είναι και ελάττωμα. Αν δεν είχα τις νομικές μου σπουδές, τις ξένες γλώσσες και την πορεία μου στο θέατρο, δεν θα μπορούσα εύκολα να κάνω αυτό το βήμα. Ο κόσμος είναι επιφυλακτικός και αισθάνεται ότι δεν μπορεί να αλλάξει η κατάσταση. Αυτό δεν είναι αλήθεια και πρέπει όλοι οι υποψήφιοι να έρθουμε σε επαφή μαζί του και να κάνουμε αυτή την κουβέντα».

2.5 εκατ € για την ενεργειακή αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων στην Ήπειρο
1 εκατ για το δημοτικό κολυμβητήριο της Άρτας
Χρηματοδότηση ύψους 2.5 εκατ € ενέκρινε η Ειδική Γραμματέας ΕΤΠΑ και ΤΣ Ευγενία Φωτονιάτα για την ενεργειακή αναβάθμιση δύο αθλητικών εγκαταστάσεων στην Ήπειρο στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοσίων Κτιρίων – Δράσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΞΕ) και Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) ΑΠΕ σε Αθλητικές Εγκαταστάσεις».
Ειδικότερα θα χρηματοδοτηθούν με ποσοστό 100% το δημοτικό κολυμβητήριο της Άρτας με 998.820 € και το κλειστό κολυμβητήριο Ιωαννίνων (ΠΕΑΚΙ) με 1.460.396 €.
Στο πλαίσιο του έργου, οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν στο κολυμβητήριο της Αρτας αφορούν σε:
-Αντικατάσταση λέβητα – καυστήρα θέρμανσης νερού κολυμβητικών δεξαμενών
-Εγκατάσταση Αερόψυκτη Αντλίας Θερμότητας θέρμανης νερού κολυμβητικών δεξαμενών
-Εγκατάσταση ηλιακού θερμικού συστήματος
-Αντικατάσταση λέβητα – καυστήρα θέρμανσης χώρων
-Εγκατάσταση πολυδιαιρούμενου συστήματος κλιματισμού (VRV)
-Εγκατάσταση μονάδας αερισμού – εξαερισμού με εναλλάκτη ανάκτησης θερμότητας
-Εγκατάσταση Αντλίας Θερμότητας Ζ.Ν.Χ.
-Αντικατάσταση υφιστάμενων κουφωμάτων με νέα
-Αντικατάσταση λαμπτήρων φθορισμού φωτιστικών σωμάτων με λαμπτήρες led (Θερμική Ζώνη) και αντικατάσταση λαμπτήρων φθορισμού φωτιστικών σωμάτων με λαμπτήρες led (ΜΘΧ)
-Αναβάθμιση Ιδιωτικού Υποσταθμού ΜΤ-ΧΤ
-Εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης (BEMS)
Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων αναμένεται να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό άνω του 30% . Η εξοικονόμηση αυτή που μεταφράζεται σε μικρότερο λειτουργικό κόστος, θα επιτρέψει την επέκταση της διάρκειας λειτουργίας του κολυμβητηρίου, το οποίο σήμερα παραμένει κλειστό για περίπου 5 μήνες το χρόνο.

Ψηφιακό Μουσείο για την Μαρινέλλα

Ψηφιακό μουσείο αφιερωμένο στη μεγάλη μας τραγουδίστρια Μαρινέλλα ετοιμάζει ένας πιστός της φίλος, ο Φρέντυ Πυτιλάκης και η στιγμή που αυτό θα ανοίξει τις πύλες του είναι πολύ κοντά. Η Μαρινέλλα, κάτοικος Κηφισιάς εδώ και πολλά χρόνια εξακολουθεί να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της και το υπέροχο μέταλλο της φωνής της.
Ο Φρέντυ Πυτιλάκης έχει συγκεντρώσει πάνω από 200.000 αντικείμενα, δίσκους, φωτογραφίες και δημοσιεύσεις της μεγάλης μας ντίβας. Έγινε ο πιο πιστός της θαυμαστής όταν την άκουσε από ένα δίσκο που κέρδισε σε ηλικία 7 χρονών σε κάποιο πανηγύρι στη Νάξο. Όταν αργότερα ήρθε στην Αθήνα με τους γονείς του ξεκίνησε να μαζεύει περιοδικά, δίσκους και ό,τι άλλο έβρισκε και αφορούσε την Μαρινέλλα.
Τα αντικείμενα που θα φιλοξενήσει το Μουσείο της Μαρινέλλας τα είχε αποθηκεύσει σε τρία σπίτια και τώρα έφτασε ο καιρός να τα εκθέσει στο ευρύ κοινό αφού κατάφερε να τα ψηφιοποιήσει.