Στην Άρτα την Τετάρτη 10 Απριλίου ο Νίκος Ανδρουλάκης

Στην Άρτα θα βρεθεί σήμερα Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στην εκδήλωση που διοργανώνουν το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Ηπείρου και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα ενόψει ευρωεκλογών, με θέμα : «Ψηφίζουμε για ένα καλύτερο μέλλον – Στόχοι και πολιτικές προτεραιότητες για τα επόμενα έτη».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Άρτας στις 6:30μμ.

Πρόγραμμα
18.30 Προσέλευση
18.45 Χαιρετισμοί
19.00 Έναρξη τοποθετήσεων
-ΚΟΥΝΤΟΥΡΟΣ Χάρης Αναπληρωτής επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα
-ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Νίκος Ευρωβουλευτής, της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, εκλεγμένος με το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα –Ελιά
-ΚΥΡΤΣΟΣ Γεώργιος Ευρωβουλευτής,της Κoιvoβoυλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) εκλεγμένος με τη Νέα Δημοκρατία
-ΔΑΝΕΛΛΗΣ Σπύρος Ανεξάρτητος βουλευτής Ηρακλείου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, πρώην Ευρωβουλευτής, εκλεγμένος την περίοδο 2009 –2014.
-ΜΠΟΥΝΑΣ Νίκος Πολιτικός επιστήμονας και διεθνολόγος, ειδικός επί Ευρωπαϊκών θεμάτων
20.30 Ερωτήσεις –Απαντήσεις
21.30 Λήξη
Συντονισμός εκδήλωσης: Κούντουρος Χάρης

Συνάντηση με τον Κώστα Μπάρκα, με αντιπροσωπεία Εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ

Οι ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. αποτελούν έναν κλάδο με παράδοση πλούσιας προσφοράς στον χώρο της επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης, καλύπτοντας ένα ευρώ φάσμα ειδικοτήτων, με αντίκρισμα στο σήμερα της αγοράς εργασίας.
Η συνάντηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα, με τον κ. Μπάρκα να δηλώνει, σε συνέχεια των δεσμεύσεων της ηγεσίας του υπουργείου, την στήριξη του στους εκπαιδευτικούς και το έργο που παράγουν, σε αντίθεση με την ΝΔ, της οποίας το κυβερνητικό πρόγραμμα για την παιδεία προτείνει επαναφορά του ν. 4186/2013, κατάργηση των ΕΠΑ.Σ Μαθητείας προς όφελος των ιδιωτικών σχολών τύπου Σ.Ε.Κ., και μεταβίβαση των πόρων του ΛΑΕΚ από τον Ο.Α.Ε.Δ. σε τρίτο φορέα, ανοιχτό στην εκμετάλλευση τους από ιδιώτες.
Ο κ. Μπάρκας αναφέρθηκε, τέλος, στην άμεση διευθέτηση της καταβολής της αποζημίωσης στους σπουδαστές των ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ οι οποίοι συμμετέχουν σε πρόγραμμα Μαθητείας από τις αρχές του έτους, καθώς και στην επικείμενη τροποποίηση της σχετικής διάταξης με την οποία αίρεται ο περιορισμός στο ποσοστό της επιδότησης του ΟΑΕΔ προς τους μαθητευόμενους αυτούς, καθιστώντας έτσι εφικτή και την αύξησή της.

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΤΑΣ
Γνωρίζουμε τα Μνημεία της Άρτας
Στο πλαίσιο της δράσης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας με τίτλο
“Γνωρίζουμε τα Μνημεία της Άρτας” θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο μεσαιωνικό Κάστρο Άρτας τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 και ώρα 18:30
Το κοινό θα ξεναγήσει στο μνημείο η αρχαιολόγος της Υπηρεσίας κ. Μαρία Νιάρου.
Σημείο συνάντησης: Κεντρική πύλη.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

Η Πρόεδρος και τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Κορωνησίας αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά, όλους εκείνους που παραβρεθήκαν στην εκδήλωση για τα γυρίσματα της εκπομπής ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΕΡΤ3 και αγκάλιασαν με θέρμη τη νέα προσπάθεια που καταβάλει ο νεοσύστατος σύλλογος Κορωνησίας για όσο το δυνατό πιο ουσιαστική προσφορά στην τοπική κοινωνία συμβάλλοντας ενεργά ο καθένας με τον τρόπο του στην επιτυχημένη έκβαση της πολιτιστικής εκδήλωσης για την ανάδειξη και προβολή της ΚΟΡΩΝΗΣΙΑΣ. Συστατικό στοιχείο της επιτυχημένης εκδήλωσης η συντονισμένη προσπάθεια όλων που συμμετείχαν, εργαστήκαν και συνεισέφεραν σε διάφορους τομείς.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους χορηγούς που στάθηκαν πολύτιμοι αρωγοί στην εκδήλωσή μας και πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας, οι οποίοι είναι:

ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΟΡΩΝΗΣΙΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΟΥ «ΛΟΓΑΡΟΥ» , ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΤΑΣ Γ.ΚΑΨΙΩΧΑΣ ΑΕΒΕ, ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ ΑΡΤΟΠΟΙΗΜΑΤΑ, MARKET 1 EYRO ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ ,ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΠΑΦΑΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ, ΝΕΡΑ ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ, ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΓΑΤΣΙΟΣ, ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΑΣ «Ό ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ», ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΡΤΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΡΦΑΝΗ.
Η εκπομπή ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ όπου θα προβάλει την ΚΟΡΩΝΗΣΙΑ μας θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3 στις 12/5/2019..

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ: Η Επιχειρηματική κοινότητα Σιγκαπούρης ενθουσιάστηκε από την παρουσίαση της Ηπείρου
Στα αποτελέσματα της εκδήλωσης Γαστρονομίας και προβολής τοπικών προϊόντων της Ηπείρου που πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη αναφέρεται με έγγραφό του, το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας προς το Υπουργείο Εξωτερικών. Όπως ενημερώνει από πλευράς Σιγκαπούρης συμμετείχαν στη δράση 35 εταιρείες και πραγματοποιήθηκαν περί τις 235 επιχειρηματικές συναντήσεις.
«Η επιχειρηματική κοινότητα της Σιγκαπούρης, υποδέχθηκε με ενθουσιασμό τις ελληνικές επιχειρήσεις και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για τα γαστρονομικά μυστικά της “κρυμμένης Ελλάδος”, όπως η Ήπειρος, όσο και για τις τουριστικές δυνατότητες της περιοχής», αναφέρει στο έγγραφό του το Γραφείο ΟΕΥ, το οποίο καταλήγει ως εξής:

«Η εν λόγω προωθητική ενέργεια είναι η πρώτη η οποία οργανώθηκε από την πρόσφατα ιδρυθείσα Πρεσβεία της Ελλάδος στη Σιγκαπούρη- με συμμετοχή ελληνικού φορέα (Περιφέρεια Ηπείρου) -και είχε σαν στόχο την ανάδειξη της διατροφικής αξίας της ελληνικής γαστρονομίας, την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων παραγωγής αγροτικών και τυποποιημένων προϊόντων, αλλά πρωτίστως τη διαφήμιση και την προβολή του Ελληνικού Brand στην πόλη- κράτος. {…} Ο ακριβής συντονισμός και η στενή συνεργασία με το Τμήμα Τουρισμού της εν λόγω Περιφέρειας οδήγησε σε θετικό αποτέλεσμα, για ένα εγχείρημα, το οποίο ήταν πρωτόγνωρο και με υψηλό βαθμό δυσκολίας. Η δε, Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να συμμετάσχει ως εκθέτης στην επικείμενη έκθεση τροφίμων και ποτών της Σιγκαπούρης Food Hotel Asia τον Απρίλιο του 2020 με πλήθος εταιριών της περιοχής». Το έγγραφο υπογράφεται από την Διευθύνουσα κ. Βασιλική Δ. Κουσκούτη.

Παρεμβάσεις για τους Ρομά
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά, τιμούν την ημέρα της πρώτης διεκδίκησης των δικαιωμάτων των Ρομά, προωθώντας την υλοποίηση παρεμβάσεων στους τέσσερις τομείς της Εθνικής Στρατηγικής.
Ειδικότερα, στον τομέα της στέγασης – υποδομών προχωρά άμεσα η υλοποίηση πρότυπων παρεμβάσεων για την ανάπτυξη οργανωμένων χώρων μετεγκατάστασης, τύπου κοινωνικής κατοικίας, σε Δήμους της Χώρας.
Παράλληλα, δημοσιεύονται από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) δράσεις που αφορούν στην Επιδότηση Ενοικίου, στη Βελτίωση Συνθηκών Διαβίωσης (δομές ατομικής υγιεινής, πολύκεντρα) και δράσεις προώθησης στην απασχόληση για Νέους Ελεύθερους Επαγγελματίες και Νέες Θέσεις Εργασίας.
Επιπρόσθετα, προκηρύσσεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης, πρόσκληση που αφορά στην παροχή εκπαιδευτικής υποστήριξης μαθητών Ρομά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Πρόσκληση για εθελοντική αιμοδοσία
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας ενημερώνουν ότι στις 14/04/2019 ημέρα Κυριακή στις 10π.μ.-2,00.μ.έχει προγραμματιστεί εξωτερική αιμοληψία στη Φιλοθέη Άρτας.
Η αιμοδοσία διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Φιλοθέης.
Προσκαλούνται οι εθελοντές Αιμοδότες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια διότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες.
Ο εθελοντής αιμοδότης θα πρέπει να γνωρίζει ότι:

-Πριν την Αιμοληψία, ο κάθε υποψήφιος Αιμοδότης εξετάζεται από ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό της Αιμοδοσίας.
-Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα ηλικίας 18-60 ετών μπορεί άφοβα να δίνει αίμα.
-Η Αιμοδοσία είναι τελείως ανώδυνη και διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας.
-Κανένα φάρμακο δεν αντικαθιστά το αίμα που χρειάζεται ο ασθενής.
Ο εθελοντής αιμοδότης δίνοντας αίμα:
-Αισθάνεται ως άνθρωπος την ηθική ικανοποίηση ότι κάνει το καθήκον του σώζοντας μια ζωή και ως πολίτης ότι συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας του λαού.
-Δικαιούται αίμα σε ώρα προσωπικής ή οικογενειακής ανάγκης.
-Δικαιούται δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις στο νοσοκομείο.
-Συμβάλει ανεκτίμητα στην κάλυψη των αναγκών της χώρας μας σε αίμα.

ΕΙΠΑΝ

«Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε μεγάλη απόγνωση: Αυτό είναι το συμπέρασμα βλέποντας την εικόνα του κ. Τσίπρα σε μια μεγάλη προσπάθεια να αντιγράψει τον Α. Παπανδρέου και να επικαλείται την προοδευτική συμμαχία με πρόσωπα που παραπέμπουν στο παρελθόν»…
Ο Γραμματέας της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1.

Εαρινή σύναξη τυχοδιωκτών, γυρολόγων, ακροδεξιών και διωκτών του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν η χθεσινή συνάντηση στο Γαλάτσι.
Άνθρωποι που εκφράζουν μόνο τον εαυτόν τους άλλαξαν σακάκι και εμφανίστηκαν στη σύναξη.
Δεν μπορούν να εκφράσουν τις αγωνίες του ελληνικού λαού παρά μόνο τον πόθο τους για μια καρέκλα που τρίζει
Ο Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Σταμάτης Μαλέλης, μιλώντας στο Θέμα 104,6 fm.

«Οι ίδιοι που υπερασπίζονται στα λόγια την ανεξαρτησία των δικαστικών αρχών, και επαναλαμβάνουν διαρκώς τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη τους στην Ελληνική Δικαιοσύνη δεν δίστασαν από την πρώτη κιόλας στιγμή να την εξυβρίσουν, να μηνύσουν εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς, να απειλήσουν μάρτυρες, να προαναγγείλουν την εξόντωση πολιτικών τους αντιπάλων, να μιλήσουν για σκευωρίες και στημένες δίκες. Προφανώς είχαν και εξακολουθούν να έχουν τους λόγους για να είναι πανικόβλητοι».
Από την τοποθέτηση του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

«Δεν είχα καμιά αμφιβολία ότι η δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της και το έκανε.
Ωστόσο, δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή, συκοφαντία, σπίλωση και τελικά ανέντιμη πράξη, για έναν πολιτικό αλλά και οποιοδήποτε πολίτη, που λειτούργησε με αποκλειστικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, να παρουσιάζεται στα μάτια μιας κοινωνίας που υποφέρει ως εμπλεκόμενος σε οικονομικό σκάνδαλο. Κατά συνέπεια, δεν θα ξεχάσω και δεν θα συγχωρήσω ποτέ, τους απαράδεκτους κυβερνητικούς χειρισμούς, μέσα από τους οποίους στοχοποιήθηκα, εντελώς άδικα, εδώ και 15 μήνες».
Από τη δήλωση Γιώργου Κουτρουμάνη με αφορμή την απόφαση των Εισαγγελικών Αρχών για την υπόθεση NOVARTIS