Στιγμιότυπα από την περιοδεία σε χωριά του Δήμου Αρταίων του Στάθη Γιαννούλη

«Γνωρίσαμε υπέροχους ανθρώπους της καθημερινότητας και του μόχθου. Συνομιλήσαμε μαζί τους και μας εξέφρασαν τις ανησυχίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν» λέει ο ίδιος.

Όλγα Γεροβασίλη 

«Η Γέφυρα της Πλάκας αναστηλώνεται. Το φθινόπωρο θα είναι έτοιμη. Ό,τι υποσχεθήκαμε γίνεται πράξη.
Στις 7 Ιούλη ψηφίζουμε τη συνέπεια λόγων και έργων» δηλώνει η Όλγα Γεροβασίλη που περιόδευσε στα Τζουμέρκα.

Δραστηριότητες Εύης Καραμπίνα
Η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ επισκέφτηκε την ένωση Πολυτέκνων, όπου συνομίλησε με τον Πρόεδρο αυτής για καίρια ζητήματα που τους απασχολούν. Επίσης παρεβρέθηκε προσκεκλημένη του Προέδρου, Κυριάκου Μητσοτάκη στην παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ που έλαβε χώρα την Παρασκευή, 21/6 στην Αθήνα.

Έκθεση φωτογραφίας του φωτογραφικού συλλόγου ΦωτΟΑρτ (ΦΩΤΟ ΚΛΠ)
«Ντο-Ρε-Μι-Φα-Σολ-Λα…. Κλικ»
Δευτέρα 24/6/2019 ώρα 8.30 μ.μ. – Δημοτική Πινακοθήκη «Γιάννης Μόραλης»
Ο φωτογραφικός σύλλογος ΦωτΟΑρτ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σπουδαστών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διοργανώνει την 3η έκθεση του, προκειμένου να γνωρίσει το ευρύ κοινό τη δουλεία των μελών του.
Έχοντας αυτή τη ξεχωριστή συνεργασία με τους φοιτητές, θα μπορέσετε να απολαύσετε τη φωτογραφική άποψη και την αποτύπωση των μουσικών οργάνων της σχολής , μέσα από την οπτική ματιά του κάθε μέλους. Καταλυτικό ρόλο είχε η καθοδήγηση των καθηγητών, ώστε να αναδειχτούν τα ιστορικά στοιχεία του κάθε οργάνου με σεβασμό αλλά και τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 24/6/2019 στις 8:30μ.μ. στη Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας «Γιάννης Μόραλης». Την εκδήλωση θα πλαισιώνουν μουσικά σύνολα από σπουδαστές της Σχολής.
Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αρταίων και εντάσσεται στις εκδηλώσεις «Ελευθέρια 2019» για την Απελευθέρωσης της Άρτας.
Ή έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 6/7/2019.

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ
Σημαντική διάκριση για τον ΛΕΥΤΕΡΗ ΤΣΙΡΩΝΗ
Στις, 21-6-2019, ημέρα Παρασκευή, έλαβε χώρα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην αίθουσα εκδηλώσεων του “Σπιτιού της Κύπρου” η απονομή των βραβείων του 9ου Παγκόσμιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού 2018 που διοργάνωσε ο Ελληνικός Πολιτιστικός Οργανισμός Κυπρίων Ελλάδας.
Το παρόν έδωσε το μέλος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, ο Μικροσπηλιώτης Αρτινός συγγραφέας Λευτέρης Τσιρώνης, στον οποίο απενεμήθη το Γ ‘ Βραβείο Διηγήματος, για το διήγημά του “ο Ταχυδρόμος με την Τρομπέτα”, που βρίσκεται στο στάδιο της έκδοσης.
Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών και ολόκληρη η ηπειρώτικη παροικία των Πατρών αισθάνονται ιδιαίτερη υπερηφάνεια για το γεγονός, εκφράζοντας τα πιο θερμά τους συγχαρητήρια !

Γιώργος Στύλιος – Στις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας
Στις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Άρτας καθώς και στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας μετέβηκε ο Γιώργος Στύλιος, στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας.
Ο υποψήφιος Βουλευτής, συνομίλησε με τη Διοίκηση και το Προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και ενημερώθηκε εκ νέου για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν. Συζητήθηκαν ιδιαίτερα θέματα ελλείψεων βασικών ειδών, οχημάτων και λοιπού εξοπλισμού, υποστελέχωσης, έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού, καθώς και το θέμα της ίδρυσης Αστυνομικού Τμήματος μεικτής αρμοδιότητας στο Δήμο Νικολάου Σκουφά
Με το πέρας των συναντήσεών ο κος Στύλιος δήλωσε «Κάθε χρόνο παρατηρούνται πολλές κλοπές, ιδιαίτερα αγροτικών προϊόντων. Οι δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες τελούν τα σώματα ασφαλείας στην Άρτα είναι γνωστές. Παρόλα τα βασικά προβλήματα υποστελέχωσης και ελλείψεων σε βασικά υλικά, η διοίκηση και γενικότερα το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής, σημειώνουν σημαντικές επιτυχίες. Οφείλονται αποκλειστικά στο ζήλο, στην αυταπάρνηση και στο φιλότιμο που διαθέτουν. Η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στη χώρα είναι πρωταρχικής σημασίας για τη Νέα Δημοκρατία. Αποτελεί βασική προϋπόθεση για μια οργανωμένη κοινωνία».

“Χορεύοντας με τους Βλάχους”
Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 35ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων στα Τρίκαλα που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων από 21 έως 23 Ιουνίου 2019.
Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών συμμετείχε στο εν λόγω αντάμωμα για πρώτη φορά στην μακρόχρονη ιστορία του, λαμβάνοντας μέρος με το χορευτικό του τμήμα τόσο στις εκδηλώσεις το βράδυ του Σαββάτου, 22/6, όσο και στον τρανό χορό “Κόρλου Μάρι”, το πρωί της Κυριακής, 23/6.
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, κ. Χάιδας Αλέξανδρος “Το διήμερο της συμμετοχής του Συλλόγου μας ήταν γεμάτο συναισθήματα και ξεχωριστές εμπειρίες, παίρνοντας μέρος σε ένα θεσμό που συνεχίζει τη βλάχικη πολιτιστική παράδοση στο πέρασμα των χρόνων. Μια πανδαισία μουσικών, χορών, παραδοσιακών φορεσιών, ηθών και εθίμων συνέθεσαν μια εικόνα αντάξια του θεσμού. Ευχαριστούμε θερμά την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων καθώς και τον Πρόεδρό τους, κ. Μαγειρία Μιχάλη, για τη πάρα πολύ καλή οργάνωση και τη φιλοξενία ! Επίσης, ιδιαίτερες ευχαριστίες θα ήθελα να αποδώσω στους χορευτές και τις χορεύτριες του Συλλόγου μας που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους πετυχαίνοντας, κατά κοινή ομολογία, μια υψηλού επιπέδου, εμφάνιση και επιτέλεση χορών”.

ΕΙΠΑΝ 
«Το δίλημμα των πολιτών που προσέρχονται στην κάλπη για τις εθνικές
εκλογές δεν είναι να εκφράσουν την πρώτη τους πολιτική προτίμηση. Δεν είναι να
εκφράσουν την ενδεχόμενη δυσαρέσκειά τους. Γιατί είδαμε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων που δεν πήγε στη Ν.Δ, δεν μετακινήθηκε προς τη Ν.Δ., ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ εννοώ, επέλεξε είτε να μην πάει στην κάλπη, εκφράζοντας δυσαρέσκεια, είτε να ψηφίσει μικρότερα κόμματα. Τώρα λοιπόν το δίλημμα των εκλογών είναι ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη μέρα. (…) Είναι ποια
πολιτική. Η πολιτική της Ν.Δ. είναι η πολιτική, γυρνάμε πίσω σ’ αυτά τα οποία ζήσαμε την περίοδο Σαμαρά και όποιος αντέξει. Άρα λοιπόν υπό μία έννοια αυτό το οποίο λέμε στο σύνθημά μας είναι απολύτως αληθινό. Αυτό το οποίο διακυβεύεται στις εκλογές της 7 ης Ιουλίου είναι η ίδια η ζωή μας».
Από τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο cnn.gr

«Δεν υπήρξε καμία αποπομπή. Ο κ. Βενιζέλος παραμένει στον χώρο μας. Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας συγκροτείται από τον πρόεδρο του κόμματος. Αυτό το δικαίωμα δεν το απεμπολώ. Έχουμε μια σταθερά ανοδική τάση το τελευταίο διάστημα. Επιστρέφουν σε μας απογοητευμένοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, άνθρωποι που στις ευρωεκλογές επέλεξαν την αποχή. Αυτό που θέλω να πω σε όσους αγανακτισμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ προοδευτικοί πολίτες επέλεξαν στις ευρωεκλογές να ψηφίσουν Ν.Δ, είναι να στηρίξουν τώρα το Κίνημα Αλλαγής.Είμαστε δύναμη εξόδου από την κρίση, δύναμη συνεννόησης και σταθερότητας. Η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι χρήσιμη ψήφος. Το δίλημμα των εκλογών είναι ισχυρό κίνημα αλλαγής ή νέες περιπέτειες».
Από τη συνέντευξη της Φώφης Γεννηματά Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»

«Το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη για το αυταρχικό κράτος είναι το μόνο τμήμα του προγράμματός του, που διατυπώνει με πάθος και σαφήνεια χωρίς να χρειάζεται το μεταφραστικό τμήμα της ΝΔ. Προαναγγέλλει σκληρή καταστολή, φυλακές τύπου Γ’ και αντιμεταναστευτική πολιτική τύπου Σαλβίνι. Όσο για τα άλλα, υπόσχεται αυτά που ήδη υλοποιούμε. Από την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η παραλαβή 1.300 οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας, βρίσκεται σε εξέλιξη η προμήθεια μηχανών και αλεξίσφαιρων γιλέκων, ενώ οι πεζές και εποχούμενες περιπολίες ήδη εφαρμόζονται».
Σχόλιο της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη μετά την ανακοίνωση του προγράμματος της ΝΔ για την ασφάλεια