Υπεγράφη η σύμβαση της μελέτης για το έργο «Ύδρευση Υψηλής Ζώνης Τ.Κ. Γραμμενίτσας»

Νέα έργα προϋπολογισμού 620.000 ευρώ για τις Τοπικές Κοινότητες Γραμμενίτσας και Βλαχέρνας
Υπεγράφη η σύμβαση της μελέτης του έργου «Ύδρευση Υψηλής Ζώνης» για τις Τοπικές Κοινότητες Γραμμενίτσας και Βλαχέρνας του Δήμου Αρταίων με προϋπολογισμό 620.000 ευρώ.
Πρόκειται για έργα και παρεμβάσεις που ενισχύουν τις υποδομές, αναβαθμίζουν ακόμη περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους συμπολίτες και εκσυγχρονίζουν την λειτουργία της ΔΕΥΑ Άρτας.
«Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, αλλά και ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΑ για να προσφέρουμε έργα ουσίας στους συμπολίτες μας. Στόχος μας είναι η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών για τους δημότες. Το τεχνικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑ περιλαμβάνει πολύ σημαντικά έργα, που με την ολοκλήρωσή τους θα ενισχύσουν σημαντικά τις υποδομές και θα επιλύσουν βασικά και χρόνια προβλήματα, δίνοντας βαρύτητα σε όλη την έκταση του Δήμου Αρταίων» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Την Τετάρτη11 Δεκεμβρίου η συνάντηση του Δήμου Ζηρού
Για το «Μαγικό Χωριό» και τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις
Στο πλαίσιο του προγραμματισμού και της καλύτερης δυνατής οργανισμού του «Μαγικού Χωριού» Δήμου Ζηρού και όλων των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους εκπροσώπους των Συλλόγων και πολιτιστικών φορέων του Δήμου. Στη συνάντηση που είναι ανοιχτή για όλους, καλούνται οι πρόεδροι και τα μέλη των διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων και φορέων του Δήμου καθώς και οι πρόεδροι των Κοινοτήτωνγια να καταθέσουν τις απόψειςκαι προτάσεις, για τη διαμόρφωση και υλοποίηση του εορταστικού χριστουγεννιάτικου προγράμματος.
-Η συνάντηση θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στη Φιλιππιάδα.

Ενίσχυση για το Κοινωνικό Παντοπωλείο
Ο Δήμος Αρταίων στο πλαίσιο ενεργειών για την στήριξη των ευπαθών ομάδων θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, από τις 10:00 το πρωί έως στις 14:00, συγκέντρωση προϊόντων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Δομής Σίτισης.
Η συγκέντρωση προϊόντων πραγματοποιείται σε συνεργασία με την αλυσίδα Super Marker ΑΒ Βασιλόπουλος στο κατάστημα όπου βρίσκεται στον Κόμβο της Ιονίας Οδού, Αγ. Δημητρίου, Πέτα.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «Στην είσοδο του καταστήματος θα βρίσκεται υπάλληλος της Δομής όπου θα ενημερώνει το κοινό για την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου και θα παραλαμβάνει την δωρεά οποιουδήποτε συμπολίτη μας επιθυμεί να προσφέρει.
Ας προσπαθήσουμε, έστω και στο ελάχιστο, όλοι μαζί να κάνουμε καλύτερες αυτές τις γιορτινές ημέρες για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη».

Κοινωνικό μέρισμα 2019. Χωρίς αιτήσεις η καταβολή στους δικαιούχους
Ο σχεδιασμός του οικονομικού επιτελείου, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, είναι να μην υποβληθούν αιτήσεις, αλλά οι δικαιούχοι να προκύψουν από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις στις φορολογικές δηλώσεις
Εφόσον επικρατήσουν αυτά τα σενάρια, τα χρήματα θα καταβληθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα με επικρατέστερη ημερομηνία την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019
Οι τρεις κατηγορίες
Ο Πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ (01-12-2019), ανακοίνωσε ότι 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση (κοινωνικό μέρισμα) που θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα σε τρεις κατηγορίες:
– Οι πολύτεκνες οικογένειες.
– Οι πιο αδύναμοι από τους μακροχρόνια ανέργους και
– Οι οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ
Το ποσό
Όσον αφορά το ποσό του κοινωνικού μερίσματος, σύμφωνα με την υφυπουργό εργασίας, θα κυμαίνεται μεταξύ πεντακοσίων (500) και χιλίων (1000) ευρώ

Αστυνομικός Σταθμός Αερολιμένα Ιωαννίνων
Θα προχωρήσει η ίδρυση του Αστυνομικού Σταθμού Αερολιμένα όπως ανακοίνωσε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκη σε συνάντησή του με το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., παρουσία του γενικού γραμματέα της Π.Ο.ΑΣ.Υ Γιώργου Παπατσίμπα.
Πρόκειται για την ικανοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος, των τοπικών παραγόντων των Ιωαννίνων, λόγω της αύξησης της επιβατικής κίνησης, αλλά και των διεθνών πτήσεων.

Υδατοδρόμιο στο λιμάνι Ηγουμενίτσας
Η ανάπτυξη των υδατοδρομίων στην Ελλάδα, αναμένεται να δώσει νέα δυναμική στον τουρισμό. Από το Υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοινώθηκε το υδατοδρόμιο στο λιμάνι Ηγουμενίτσας, καθώς με απόφαση του αρμόδιου Γενικού Διευθυντή Περιβαλλοντικής Πολιτικής τροποποιείται η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του έργου «Νέος λιμένας Ηγουμενίτσας- Β’ φάση και λειτουργία του λιμένα».
Το έργο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου αφορά στην υλοποίηση και λειτουργία υδατοδρομίου εντός του λιμένα Ηγουμενίτσας. Η προσθαλάσσωση και αποθαλάσσωση των υδροπλάνων θα γίνεται ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες σε έναν από τους τρεις υδατοδιαδρόμους, οι οποίοι έχουν διαστάσεις 350m x 20m και αφορούν σε ελεύθερο θαλάσσιο χώρο, εντός του οποίου δεν απαιτείται ούτε προβλέπεται κανένα είδος έργου, κατασκευής ή οριοθέτησης.
Η προσέγγιση και ο ελλιμενισμός των υδροπλάνων θα γίνεται σε πλωτό προβλήτα, ο οποίος θα ποντιστεί παράλληλα με το νότιο μέτωπο του υφιστάμενου προβλήτα του παλαιού λιμένα Ηγουμενίτσας.

Υποχρεωτική η αναγραφή 
Πρόγραμμα ελέγχου της υποχρεωτικής αναγραφής της προέλευσης του γάλακτος και του γάλακτος ως συστατικού στα γαλακτοκομικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, σύμφωνα με την κείμενη εθνική νομοθεσία, δρομολογεί ο ΕΦΕΤ.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο ΕΦΕΤ, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, με γνώμονα την προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών και της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, εντείνουν τους ελέγχους και καλούν:
– Τις γαλακτοκομικές επιχειρήσεις να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή στην υποχρεωτική αναγραφή εμφανώς της προέλευσης του γάλακτος στην επισήμανση των γαλακτοκομικών προϊόντων τους.
– Τους καταναλωτές να διαβάζουν προσεκτικά την επισήμανση, ώστε το προϊόν που πληρώνουν να ανταποκρίνεται σε αυτό που πραγματικά επιθυμούν να αγοράσουν.

Στην επιλογή του κλιμακίου βορρά της εθνικής παμπαίδων ο Λευτέρης Αποστόλου του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
Ο αθλητής των Ακαδημιών Μπάσκετ του Συλλόγου μας Λευτέρης Αποστόλου (γενν. 2006), επιλέχθηκε στα Κλιμάκια επιλογής αθλητών για την Εθνική Παμπαίδων, κάτι που γεμίζει ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια τους προπονητές του και το σύνολο των ατόμων του μπασκετικού Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ.
«Να συγχαρούμε τον αθλητή μας όπως τον αθλητή του Φαίακα Βλάσση Βασίλη, οι οποίοι είναι και οι μοναδικοί αθλητές που επιλέχθηκαν από όλη την ΕΣΚΑΒΔΕ στους 25 αθλητές του Κλιμακίου της Βόρειας Ελλάδας για την στέλεχωση την Εθνικής Παμπαίδων και να τους ευχηθούμε κάθε επιτυχία!» σημειώνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου.

Κώστας Μπάρκας 
Στον «αέρα» οι ωφελούμενοι των Κοινωφελών Προγραμμάτων Εργασίας
Στο αέρα η παράταση των Κοινωφελών Προγραμμάτων Εργασίας, τα οποία έδωσαν στήριξη σε χιλιάδες ανέργους στην εποχή των μνημονίων, αφήνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας, όπως προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο κ. Βρούτσης στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε και συζητήθηκε σήμερα 5 Δεκεμβρίου στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρώην Υφυπουργός Εργασίας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας σχετικά με το μέλλον των Προγραμμάτων αυτών.

Ο Υπουργός Εργασίας ουσιαστικά δεσμεύθηκε για τη συνέχιση μόνο των δύο από τα έξι προγράμματα, στα οποία έχει ήδη δοθεί παράταση ολίγων μηνών, δηλαδή το Πρόγραμμα που αφορά ωφελούμενους σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων (“hot spot”) και το Πρόγραμμα για τους ωφελούμενους στα Νοσοκομεία.
Για τα υπόλοιπα τέσσερα Προγράμματα που απασχολούν 49.832 ωφελούμενους και αφορούν το πρόγραμμα Πυροπροστασίας, το πρόγραμμα για τους δήμους και τις Περιφέρειες, το πρόγραμμα προστασίας και οικοσυστημάτων και το πρόγραμμα απασχόλησης Νέων Επιστημόνων, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν μέχρι το τέλος του 2019, ο κ. Βρούτσης αντί απάντησης για την τύχη τους επίλεξε την εκκωφαντική σιωπή, θέτοντας τους ωφελούμενους αντιμέτωπους με ένα αβέβαιο εργασιακό μέλλον.