Ψηφιακές περιοδείες ανά τη χώρα από το Κίνημα Αλλαγής

Από την Ήπειρο και την Άρτα, ξεκίνησε τις ψηφιακές περιοδείες ανά τη χώρα το Κίνημα Αλλαγής.

Σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Άρτας αναφέρονται τα εξής: «Στα πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας του Κινήματός μας η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος μας διοργάνωσε ηλεκτρονική συζήτηση με την συμμετοχή του Γραμματέα της ΚΠΕ Μανώλη Χριστοδουλάκη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Μιχάλη Κατρίνη, όπου παρουσιάστηκαν στους εκπρόσωπους των παραγωγικών φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για την περιφερειακή ανάπτυξη, την στήριξη των εργαζομένων και επιχειρήσεων εν μέσω πανδημίας, κατατέθηκαν οι θέσεις για την απασχόληση, την αγροτική ανάπτυξη, τις ευκαιρίες που πρέπει να δημιουργηθούν για την στήριξη των νέων, το δημογραφικό πρόβλημα που οδηγεί σε απορφανισμό την ‘Ήπειρο κ.α.

Ειδική συζήτηση έγινε για το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ αναλύθηκαν οι προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν, όχι απλά για την απορρόφηση των συνολικά 72 δις (32 δις το Ταμείο Ανάκαμψης και σχεδόν 40 δις το νέο ΕΣΠΑ και τα Κονδύλια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής), αλλά αυτή τη φορά τα συγκεκριμένα κονδύλια να «πιάσουν τόπο», να διαχυθούν στην κοινωνία και να γίνουν παραγωγικές επενδύσεις ώστε να βγει από την παραγωγική υπο-ανάπτυξη και την οικονομική περιθωριοποίηση ο Νομός μας.
Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων έθεσαν τις προτεραιότητες των τομέων τους, ενώ ακολούθησε και ένας γόνιμης διάλογος. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για:

-την λίμνη Πουρναρίου, την αξιοποίησή της, την ύδρευση της Άρτας και τα αντισταθμιστικά οφέλη για την περιοχή μας.
-τον εγκιβωτισμό του Αράχθου, την αντιπληθωριστική θωράκιση της πόλης και του κάμπου και την τουριστική ανάδειξη του ποταμιού.
-την άρδευση του κάμπου, καθώς μοιάζει με ειρωνεία μια περιοχή που διατρέχεται από δύο ποτάμια, να παραμένει άνυδρη και, σε μεγάλο βαθμό, χέρσα.
-την ενισχύση των παραγωγών, ειδικά στα εσπεριδοειδή που φέτος έμειναν αδιάθετα.
-το έλεγχο των ελληνοποιήσεων και την στήριξη της τιμής του γάλακτος και των αμνοεριφίων.

-την εκμετάλλευση της γεωθερμίας των Συκιών, όχι μόνο για την αγροτική ανάπτυξη (θερμοκήπια κ.α.), αλλά και την τηλεθέρμανση της Άρτας και των γύρω χωριών.
-την στηρίξη των παραγωγών οι οποίοι, στην πανδημία, είδαν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται (κοτόπουλα κ.α.).
-την ανάδειξη της ιστορικής διαδρομής της πόλης (Αμβρακία, Βυζαντινή Άρτα κ.α.) ώστε να γίνει τμήμα του νέου-εναλλακτικού-βιώσιμου τουριστικού προτύπου.
-την χρηματοδότηση του οδικού δικτύου και την ανάπτυξη υποδομών στους τρεις μεγάλους ορεινούς όγκους (Τζουμέρκα, Ξηροβούνι και Ραδοβίζια).
-Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην προστασία του Αμβρακικού, την στήριξη της αλιείας και την ήπια τουριστική και αειφόρο ανάπτυξη.

Εκ μέρους των φορέων μετείχαν: Ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ.Τσιρογιάννης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ.Γκολομάζος, Ο πρόεδρος του Εμπορικού Σύλλογοι Δ.Χουλιάρας, ο πρόεδρος Eνώσεως Αγροτικών Συνεταιρισμών Ν.Γκιζας, και ο πρόεδρος Εστίασης Γκανιάτσας
Στη συζήτηση με τους παραγωγικούς φορείς πηρών μέρος οι: Χρ.Γκόκας, βουλευτής του Κόμματος, Χρ.Μέγας, Γ.Παπαλέξης, Α.Παπαχριστάκης. Γ.Θωμάς, Γ,Καϊντάσης. Β.Μαγκούτης, ο Γραμματέας ΝΕ Α.Σερέτης Κ. Γκίζας ,ο Π. Νούλης ,Σ.Φέκα ,Ν.Λίγκας ,ο Γραμματέας Δ.Ο Σ.Σκανδάλης.