ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΠΑΣΔΕΚΗ

Στο παλαιό κοιμητήριο της Άρτας οι νέες ταφές έχουν απαγορευτεί με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για περισσότερο από 4 χρόνια λόγω κορεσμού του και εκμετάλλευσης των ενδιαφερόμενων δημοτών.
Μόνο στις υπάρχουσες άδειες ταφείων μπορούν να γίνουν ταφές αν πρόκειται για συγγενείς 1ου βαθμού και με την προϋπόθεση ότι έχουν παρέλθει τουλάχιστον 3 χρόνια από την τελευταία ταφή (βάση νόμου)!

Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρχε ένα ταφείο με 1ου βαθμού συγγένεια το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί πριν περίπου 1 χρόνο και ΔΕΝ μπορούσε να ξαναχρησιμοποιηθεί.
Τόσο η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου όσο και εγώ προσωπικά, από τις 8:00π.μ. εκείνη την ημέρα, που είχα την πρώτη όχληση από συγγενικό πρόσωπο, ενημερώσαμε ότι ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα ταφής στο παλαιό κοιμητήριο. Την ίδια ενημέρωση είχε και το γραφείο τελετών και οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μου.
Αντιλαμβάνομαι μεν τη θλίψη του αδερφού που καταφεύγει σε αυτή την επιστολή, λυπάμαι δε που χρησιμοποιεί το χαμό της αδερφής του και μεταφέρει συζητήσεις που δεν ειπώθηκαν για τη δημιουργία εντυπώσεων και παρόλο τις μετέπειτα εξηγήσεις και διευκρινήσεις της υπηρεσίας του Δήμου!

Όσον αφορά τη παρούσα Δημοτική Αρχή, έχει δώσει τα τέσσερα αυτά χρόνια πολλές και «ομηρικές μάχες» για να μπορέσει να βάλει μία τάξη ΚΑΙ στο κοιμητήριο της Άρτας το οποίο αποτελούσε χώρο αναρχίας, ανομίας και εκμετάλλευσης των συνδημοτών μας στην κρίσιμη και θλιβερή ώρα που κάποιος συμπολίτης μας έχανε τον άνθρωπό του!
Μέχρι τώρα έχουμε αντιμετωπίσει όλους τους συμπολίτες μας, με γνώμονα την ίση αντιμετώπιση όλων, έχοντας διαχειριστεί πολύ δύσκολες και απρόσμενες καταστάσεις.
Τέλος, να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη για τον άδικο χαμό μιας νέας συνδημότισσάς μας και να συμφωνήσω, όπως γράφει και η επιστολή, ότι οι ανθρώπινες τραγωδίες δεν προσφέρονται για μικροπολιτική εκμετάλλευση!

Ο Αντιδήμαρχος Αρταίων
Σιαφάκας Χριστόφορος