Δήμος Ν. ΣΚΟΥΦΑ

Ενίσχυση Κοινωνικού Παντοπωλείου
Εν όψει των εορτών του Πάσχα και με κίνητρο την ενίσχυση της Πασχαλινής Διανομής των ωφελούμενων του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δ. Νικολάου Σκουφά η οποία θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Απριλίου 2019, με επιστολή του Δήμαρχου Νικολάου Σκουφά Στάθη Γιαννούλη και του υπεύθυνου του έργου κ. Στέφανου Πανακούλια απευθύνεται ανοικτό κάλεσμα σε φορείς και πολίτες των Δήμων της Άρτας, να συμβάλλουν στην στελέχωση της Δομής. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο: 2681087948 κα. Κοκκίνη Γεωργία κα. Ζάρρα Βανέσα

ΣΕΑ Άρτας
Συμμετοχή στον 5ο Ημιμαραθώνιο Άρτας
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας θα συμμετάσχει στον 5ο Ημιμαραθώνιο Άρτας με ενημέρωση του κοινού για τη δωρεά μυελού των οστών, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τη διεθνή εκστρατεία κατά του καρκίνου «I am and I will». Οι πολίτες της Άρτας θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν αλλά και να κάνουν την εγγραφή τους στην εθνική και παγκόσμια δεξαμενή δοτών μυελού των οστών, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 από τις 10:00 έως τις 13:00 στην οδό Σκουφά 79 και την Κυριακή 31 Μαρτίου από τις 10:00 έως τις 14:00, στην πλατεία Εθν. Αντίστασης.
Βοήθησε κι εσύ να γίνει η λευχαιμία παρελθόν! Έτσι απλά, με μια μπατονέτα!

Για τον Αλιευτικό
Οι βουλευτές: Νίκος Μωραΐτης και Νίκος Καραθανασόπουλος κατέθεσαν αναφορά για τους Υπουργούς Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το Υπόμνημα του Αγροτικού Αλιευτικού Συνεταιρισμού Ανέζας, Τσουκαλιό – Ροδιά – Ανέζα Άρτας και των κατοίκων της περιοχής με το οποίο διαμαρτύρονται εντονότατα για τις μεθοδεύσεις των αρμόδιων για την παράνομη και καταχρηστική επιχείρηση εκχώρησης του δημόσιου ιχθυοτροφείου Τσουκαλιό – Ροδιάς σε ιδιώτες.

Συνάντηση για τη Διαχείριση των Πυρκαγιών
Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη συναντήθηκε την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019, με μέλη της Ανεξάρτητης Επιτροπής για τη Διαχείριση των Πυρκαγιών που συστάθηκε με εντολή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα υπό την επιστημονική ομάδα του καθηγητή Dr Johann Georg Goldammer.
Στη συνάντηση στην οποία μετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, οι καθηγητές Δρ. Γαβριήλ Ξανθόπουλος, Δρ. Ιωάννης Μητσόπουλος και Γιώργος Ευτυχίδης, παρέδωσαν στην Υπουργό την τελική μελέτη της επιστημονικής ομάδας.

Κατανομή προσωπικού στα Καταστήματα Κράτησης
Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου -μετά την ανάρτηση του πίνακα της προσωρινής κατάταξης των υποψηφίων της προκήρυξης 6Κ του 2018 από το ΑΣΕΠ και την υποβολή σχετικού αιτήματος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων- υπέγραψε σήμερα την απόφαση κατανομής 557 Υπαλλήλων, Κλάδων ΔΕ Φύλαξης και ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης, στα Καταστήματα Κράτησης.

Νέες προσλήψεις συμβασιούχων
Νέες προσλήψεις συμβασιούχων άνοιξαν στην Αυτοδιοίκηση, καθώς σε συνέχεια των Υπουργικών Αποφάσεων για την έγκριση σύναψης 1094 και 320 συμβάσεων, που διαβάσατε την προηγούμενη εβδομάδα στον AIRETO, χθες 19 Μαρτίου δημοσιεύθηκε μία ακόμη Υπουργική Απόφαση που αφορά 180 συμβασιούχους. Συγκεκριμένα, η αριθμ. 19881/15.3.2019 Απόφαση του Αλέξη Χαρίτση εγκρίνει τη σύναψη 180 συμβάσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) σε ΝΠΙΔ των ΟΤΑ, για την παροχή υπηρεσιών έναντι αντιτίμου.
Η διάρκεια των συμβάσεων θα είναι έως 8 μήνες ή έως 9 μήνες για απασχόληση σε αναγνωρισμένες σχολές. Η πρόσληψη του προσωπικού θα γίνει σύμφωνα με το αρ.21 του ν.2190/1994 και του αρ.9 του ν.3812/2009, όπως ισχύουν, καθώς και του π.δ. 524/1980 κατά περίπτωση.

Απλοποίηση διαδικασιών για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς
Η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ – Τομέα Παιδείας του ΥΠΠΕΘ σε συνεργασία με υπηρεσίες του ΕΣΠΑ του ΥΠΟΙΑΝ συνεχίζει συστηματικά την εφαρμογή ενεργειών στην κατεύθυνση ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗΣ των πολύπλοκων και επιβαρυμένων διαχειριστικά διαδικασιών υλοποίησης έργων ΕΣΠΑ.
Συγκεκριμένα:
1. Από την έναρξη του σχολικού έτους 2018-2019 εγκρίθηκαν και εφαρμόζονται οι διαδικασίες απλοποιημένου κόστους για όλα τα έργα ΕΣΠΑ που περιλαμβάνουν απασχόληση αναπληρωτών εκπαιδευτικών/ΕΕΠ/ΕΒΠ προκειμένου να επιτυγχάνεται αποδοτικότερη απορρόφηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ, μείωση των διαχειριστικών βαρών και ταχύτερη καταβολή της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών.
2. Στο πλαίσιο εφαρμογής του απλοποιημένου κόστους, από 1η Απριλίου 2019 καταργούνται πλέον τα παρουσιολόγια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών/ΕΕΠ/ΕΒΠ και αντικαθίστανται από ειδικό έντυπο αποτύπωσης ημερών απουσίας.
3. Εφαρμόζονται ηλεκτρονικές πλατφόρμες που επιτρέπουν την ταχύτατη και με μηδενικό κόστος διακίνηση των πολυπληθών απαιτούμενων διοικητικών και οικονομικών παραστατικών δεκάδων χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών/ΕΕΠ/ΕΒΠ,
-η διακίνηση των παραστατικών μεταξύ των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και της ΕΔ ΕΣΠΑ του ΥΠΠΕΘ πραγματοποιείται μέσω της πλατφόρμας https://invoices.espa.minedu.gov.gr
-πρόσφατα δημιουργήθηκε η πλατφόρμα https://invoices-schools.espa.minedu.gov.gr , η οποία επιτρέπει την διακίνηση παραστατικών και την επικοινωνία μεταξύ των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και των Σχολικών Μονάδων.

Δήμος Ιωαννίνων
Με έργα και πράξεις η Δημοτική Αρχή στηρίζει την Πολύτεκνη Οικογένεια
Το κοινωνικό τιμολόγιο, η μείωση των δημοτικών τελών έως και 50%, και το μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΙ για τους πολύτεκνους, είναι από τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων στην πεντάχρονη θητεία της για να στηρίξει την πολύτεκνη οικογένεια. Στις ενέργειες αυτές αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θωμάς Γιωτίτσας, ο οποίος εκπροσώπησε το Δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Νομού Ιωαννίνων.
Όπως είπε ο κ. Γιωτίστας, το δημογραφικό πρόβλημα είναι ένα εθνικό ζήτημα που χρήζει άμεσης προσοχής σε μία χώρα που γερνάει με ταχείς ρυθμούς και απαιτείται να υπάρξει εθνική πολιτική από το κεντρικό κράτος για την αντιμετώπιση του, καθώς η τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να επιφορτιστεί από μόνη της το βάρος της επίλυσης τόσο σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων. Μόνο επικουρικά, και με την υιοθέτηση κάποιων «έξυπνων» παρεμβάσεων μπορεί να συνεισφέρει στην άμβλυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνες οικογένειες και αυτό κάνει με συνέπεια ο Δήμος Ιωαννιτών.

«Είμαστε η μόνη Δημοτική Αρχή που 5 χρόνια τώρα, βρισκόμαστε σε μια διαρκή και ειλικρινή επικοινωνία με τον Σύλλογο Πολυτέκνων, για να ακούσουμε αλλά και να δώσουμε λύσεις εκεί που μπορούμε», είπε ο κ. Γιωτίτσας υπενθυμίζοντας όσα έχουν γίνει από το Δήμο Ιωαννιτών:
«-Έχουμε μειώσει, για πρώτη φορά στο Δήμο, τα δημοτικά τέλη έως και πάνω από 50% για τις πολύτεκνες οικογένειες, με αντικειμενικά κριτήρια και με αίσθημα δικαιοσύνης. Μια σημαντική παρέμβαση που ανακουφίζει τις οικογένειες αυτές, στο πλαίσιο και μιας ευρύτερης ευνοϊκής τιμολογιακής πολιτικής και άλλων ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.
– Έχουμε υιοθετήσει ένα μειωμένο τιμολόγιο στη ΔΕΥΑΙ και επεξεργαζόμαστε ένα πιο βελτιωμένο και δίκαιο κοινωνικό τιμολόγιο, πάντα στα πλαίσια της δύσκολης οικονομικής κατάστασης της επιχείρησης.», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών.
«Πάνω , όμως απ’ όλα, θα είμαστε δίπλα σας, ηθικά και υλικά, με τις πόρτες μας πάντα ανοιχτές να συνεργαστούμε και να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματά σας. Όχι με λόγια ή εύκολες και ανέξοδες υποσχέσεις. Συμβόλαιο αποτελεί το έργο μας γιατί είμαστε η μόνη Δημοτική Αρχή, διαχρονικά, που έσκυψε πάνω στα προβλήματα της πολύτεκνης οικογένειας, πάντα στα πλαίσια του εφικτού», κατέληξε ο κ. Γιωτίτσας.