Εγκαίνια Πυροσβεστικού Κλιμακίου στα Πράμαντα - Γέφυρα Πλάκας

Την Κυριακή 21 Απριλίου, στις 10 π.μ, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, μαζί με την υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Λυδία Κονιόρδου, θα επισκεφθούν την ιστορική Γέφυρα Πλάκας.
Στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας η κ. Γεροβασίλη θα εγκαινιάσει το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στα Πράμαντα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

Η υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια μαζί με υποψηφίους μας δημοτικούς συμβούλους επισκέφθηκαν τους Κωστακιούς, τους Πλησιούς και τις Κιρκιζάτες, όπου έγινε συζήτηση με τους κατοίκους σε πολύ ζεστό κλίμα αποδοχής.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ υπ. Ευρωβουλευτού Πέγκυς Σταθακοπούλου στην Άρτα

Το Σάββατο 20 Απριλίου και ώρα 13:30, θα επισκεφθεί τα γραφεία της Οργάνωσής μας, η υποψήφια Ευρωβουλευτής του κόμματός μας κ. Πέγκυ Σταθακοπούλου.
Θα παραχωρήσει σύντομη συνέντευξη τύπου και θα συναντηθεί με στελέχη της ΝΟ.Δ.Ε. Άρτας. Θα ακολουθήσει φιλική συζήτηση σε κεντρική καφετέρια της πόλης.

Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου από τον Γ. Παπαλέξη 

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Συνδυασμού «Γέφυρα στο Μέλλον», με επικεφαλής τον Γιάννη Παπαλέξη πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 18 Απριλίου.
«Απευθυνόμαστε στην κοινωνία, τους κοιτάμε στα μάτια και ζητάμε την στήριξή τους ώστε να πάμε την Άρτα μπροστά», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος στη σύντομη ομιλία του, ενώ ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και δήλωσε τη βεβαιότητα ότι ο συνδυασμός του θα είναι στο δεύτερο γύρο των εκλογών όπου και θα τις κερδίσει. «Είμαστε οι καλύτεροι και δεν μπορεί κανένας να μας αφαιρέσει το δικαίωμα να το πιστεύουμε αυτό» είπε και κάλεσε τους υποψήφιους να δώσουν τον αγώνα πόρτα – πόρτα, μέχρι την τελική νίκη.

Προεκλογική δραστηριότητα του υποψ. δημάρχου Β. Τζουμέρκων Δημήτρη Μήτση

Ξεκίνησε ο κύκλος συναντήσεων – ενημερώσεων και ανταλλαγής απόψεων της παράταξής του υποψήφιου δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων Δημήτρη Μήτση
με όλους τους υποψηφίους Περιφερειάρχες της Ηπείρου.
Με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για την αυριανή διοίκηση του τόπου συναντηθήκαμε σήμερα με τον εν ενεργεία Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, σημειώνεται σε ανακοίνωση του υποψήφιου Δημάρχου.
«Ενημερωθήκαμε αναλυτικά για τις δράσεις της περιφερειακής αρχής στα Βόρεια Τζουμέρκα αλλά και τα πλάνα της για την ανάδειξη και προστασία του πρωτόγονους μας τομέα .

Από την πλευρά μας τονίσαμε την σημαντική συνεισφορά της περιφερειακής διοίκησης και του ιδίου του Κ. Καχριμάνη στην προσπάθεια αναστηλώσεως του μνημείου της γέφυρας Πλάκας και παρουσιάσαμε το πλαίσιο της διοίκησής μας για την επόμενη ημέρα, τις αγωνίες και την διοικητική ανεπάρκεια της σημερινής καθεστωτικής αρχής του δήμου μας.
Υπήρξε σύμπλευση στα θέματα της τουριστικής ανάπτυξης, της ανάδειξης και προστασίας των κτηνοτροφικών μας προϊόντων».

Λιμενικό Τμήμα Αμφιλοχίας: κατασχέθηκαν απαγορευμένα δίχτυα 
Το Λιμενικό Τμήμα Αμφιλοχίας ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης αλιείας στον Αμβρακικό Κόλπο και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, μετά από ενέργειες βαθμοφόρων του και σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού Κόλπου, εντοπίσθηκε στη θαλάσσια περιοχή «Κοχλιάς» Άρτας ένας (01) ημεδαπός ερασιτέχνης αλιέας με αλεμβολόγητο σκάφος να αλιεύει με απαγορευμένα αλιευτικά εργαλεία (46 τεμάχια νταούλια) τα οποία κατασχέθηκαν και πρόκειται να καταστραφούν.

Επίσης εντοπίσθηκε σήμερα περί ώρα 07:00 στη θαλάσσια περιοχή «Σαλαώρα» Άρτας ένας ( ημεδαπός ερασιτέχνης αλιέας με αλεμβολόγητο σκάφος επί του οποίου υπήρχαν 150 μέτρα απαγορευμένα δίχτυα τύπου μεσινέζα, τα οποία κατασχέθηκαν και πρόκειται να καταστραφούν από τη Λιμενική Αρχή Αμφιλοχίας.

Διάκριση στο Ωδείο Άρτας
Η Βασιλική Κολτούκη, πρώην μαθήτρια του Ωδείου μας, πτυχιούχος Μονωδίας τάξη κ. Τζαφέρη Μαριάννα, κατόπιν αποπεράτωσης των σπουδών της στο Μπορντό της Γαλλίας, έλαβε μέρος σε Παγκόσμιο διαγωνισμό με κλασικούς τραγουδιστές έως 35 ετών και απέσπασε το 1ο Βραβείο παγκοσμίως στο Μπεζιέ της Γαλλίας.

Δρομολόγια ΚΑΜ ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ
-Μ. Δευτέρα (22-04-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαρια.
-Μ. Τρίτη (23-04-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατός – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
-Μ. Τετάρτη (24-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ασπροχώρι – Μεγαλοχώρι – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές.
-Μ. Πέμπτη (25-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
-Μ. Σάββατο (27-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία-Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.

Σύλληψη για πλαστογραφία 
Συνελήφθη, προχθές (17-04-2019) το μεσημέρι στον Άγιο Σπυρίδωνα Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 31χρονος αλλοδαπός, για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο ανωτέρω αλλοδαπός είχε εισέλθει παράνομα στην χώρα, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς και πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης.

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις κλοπής 
Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο υποθέσεις κλοπής που έγιναν σε σπίτια στο Πέτα και στο Αθαμάνιο Άρτας και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 59χρονης αλλοδαπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα από 08 έως 14-04-2019, η 59χρονη, αφαίρεσε από σπίτια στο Πέτα και στο Αθαμάνιο Άρτας, όπου εργαζόταν ως οικιακή βοηθός, κοσμήματα, χρηματικό ποσό, οικιακά σκεύη και διάφορα αντικείμενα.
Στο πλαίσιο ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε δέμα με τα κλοπιμαία, το οποίο η 59χρονη αποπειράθηκε να αποστείλει στον Ασπρόπυργο Αττικής.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.