ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Λ. ΧΑΛΑΣΤΡΑ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ

Προς Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων
κ. Λώλο Ανδρέα
Αξιότιμε Πρόεδρε Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων.
Την 29 Μαρτίου 2019 απέστειλα επιστολή προς τον Δήμαρχο Αρταίων κ. Χρήστο Τσιρογιάννη, με την οποία ζητούσα τον δημόσιο διάλογο μαζί του, ώστε να συζητήσουμε και να αναλύσουμε θέματα που εμπίπτουν της αρμοδιότητας του Δήμου Αρταίων.
Μετά λύπης μου, για μια ακόμη φορά ο κύριος Δήμαρχος απαξίωσε το κάλεσμά μου και δεν απάντησε ούτε καν αρνητικά.

Να σας τονίσω όπως θα γνωρίζετε, είμαι Πρόεδρος σε έναν Πανελλήνιο Σύνδεσμο, ο οποίος είναι αναγνωρισμένος από Υπουργεία, φορείς και Οργανισμούς της χώρας μας. Επίσης είμαι Γενικός Διευθυντής Υγείας του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Εκτός αυτού είμαι πολίτης του Δήμου Αρταίων.
Για όλους τους παραπάνω λόγους κύριε Πρόεδρε, ζητάω την επίσημη άδειά σας, ώστε να μιλήσω στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και να αναπτύξω θέματα και προβληματισμούς, τα οποία θα πρέπει να απαντήσει ο κύριος Δήμαρχος ενώπιων του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως προβλέπει και ορίζει ο Νόμος περί Δήμων και Κοινοτήτων.

Θα ήθελα να σας τονίσω κύριε Πρόεδρε, ότι δεν έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε σε κάποιο πολίτη ή εκπρόσωπο συλλόγου, σωματείου, φορέα κ.λ.π, να μιλήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η αφαίρεση του λόγου είναι αντιδημοκρατική απόφαση και δεν ταιριάζει σε ένα χώρο που υμνείται η δημοκρατία και σε άτομα που εξελέγησαν με δημοκρατική διαδικασία.
Το αν οι απόψεις κάποιων πολιτών ή εκπροσώπων όπως ανέφερα προηγουμένως είναι ακραίες, αυτό θα το κρίνει η τοπική κοινωνία.
Με εκτίμηση
Δημήτριος Λ. Χαλάστρας