Η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Αρταίων, με την παράταξη «ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», Εύη Βασιλάκη, μιλά στην ΗΧΩ

«Θα ήθελα οι συνδημότες μου να δουν στο πρόσωπό μου έναν δικό τους άνθρωπο»

«Η επαφή με τους πολίτες, για μένα προσωπικά, είναι το πιο όμορφο κομμάτι αυτής της περιόδου. Ως επί το πλείστον ανταποκρίνονται θετικά στην απόφασή μου να ασχοληθώ με τα κοινά και αυτό μου δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσω την προσπάθειά μου. Συνήθως μου εμπιστεύονται όσα τους απασχολούν και εγώ με την σειρά μου, εκμεταλλευόμενη το πλεονέκτημα ότι συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του εν ενεργεία Δημάρχου, φροντίζω να φτάνουν τα αιτήματά τους και οι προτάσεις τους στους αρμόδιους» υπογραμμίζει μιλώντας στην ΗΧΩ, η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Αρταίων, με την παράταξη «ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» και υποψήφιο Δήμαρχο τον Χρήστο Τσιρογιάννη, η Εύη Βασιλάκη.

«Αποφάσισα να βγω μπροστά διεκδικώντας και εγώ μια θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση η οποία κατά την γνώμη μου παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη και στην αυτοβελτίωση της κοινωνίας, επισημαίνει η κα Βασιλάκη, στο ερώτημα για την απόφασή της να συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές, επειδή όπως λέει, «δεν έχει νόημα να ασκούμε κριτική, να προτείνουμε λύσεις και να αναλύουμε ιδέες στο στενό οικογενειακό και κοινωνικό μας περίγυρο και να είμαστε έτσι αρεστοί σε όλους, χωρίς να προσπαθούμε, όταν μας δίνεται η ευκαιρία και οι συνθήκες το ευνοούν, να συμμετέχουμε στην υλοποίησή τους».

Όσο για το μήνυμα που θέλει να στείλει στους συνδημότες, η Εύη Βασιλάκη τονίζει εμφαντικά: «Θα ήθελα οι συνδημότες μου να δουν στο πρόσωπό μου έναν δικό τους άνθρωπο, έναν άνθρωπο που αγαπά και ενδιαφέρεται για το τόπο του, έναν άνθρωπο προσιτό που δεν θα διστάσουν να τον προσεγγίσουν για οτιδήποτε τους απασχολεί»
Η συνέντευξη της Εύης Βασιλάκη είναι:

ΕΡΩΤ.: Γιατί να αποφασίσει κάποιος να μπει ενεργά στην πολιτική;
ΑΠΑΝΤ.: Γιατί δεν μπορούμε να ασχολούμαστε μόνο με «την δουλειά μας». Η δουλειά μας και οι ανάγκες μας εξαρτώνται από την δουλειά και τις ανάγκες του απέναντί μας. Το συμφέρον μας είναι κοινό με το συμφέρον του διπλανού μας και του απέναντί μας. Επομένως δεν έχει νόημα να ασκούμε κριτική, να προτείνουμε λύσεις και να αναλύουμε ιδέες στο στενό οικογενειακό και κοινωνικό μας περίγυρο και να είμαστε έτσι αρεστοί σε όλους, χωρίς να προσπαθούμε, όταν μας δίνεται η ευκαιρία και οι συνθήκες το ευνοούν, να συμμετέχουμε στην υλοποίησή τους.

Πιστεύω λοιπόν ότι όλοι θα πρέπει να είμαστε κοινωνικά και πολιτικά δραστήριοι, καθώς ως μέλη της κοινωνίας που ζούμε θέλοντας και μη συμμετέχουμε ενεργά σε αυτή. Σε καμία περίπτωση δεν εννοώ ότι είναι καθήκον μας η ενασχόληση με την πολιτική. Το να είσαι ενεργός πολίτης δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να συμμετέχεις σε όλες τις λειτουργίες του συστήματος. Η συμμετοχή κάποιου μπορεί αν είναι απλή και περιοδική όπως το να συμμετέχει σε μια εθελοντική εργασία ή σε μία κοινωνική εκδήλωση.
Όσον αφορά την περίπτωσή μου, μετά από την τιμητική πρόταση που μου έκανε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του, σκέφτηκα ότι ήρθε η στιγμή να σταματήσω να λειτουργώ στο οικείο μου περιβάλλον κάνοντας κριτική και αποφάσισα να βγω μπροστά διεκδικώντας και εγώ μια θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση η οποία κατά την γνώμη μου παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη και στην αυτοβελτίωση της κοινωνίας.

ΕΡΩΤ.: Πρακτικά, τι μπορεί να κάνει ένας δημοτικός σύμβουλος για τον τόπο του;
ΑΠΑΝΤ.: Ένας δημοτικός σύμβουλος μπορεί να κάνει πολλά για τον τόπο του από τη στιγμή που έχει γνώση και άποψη για τα προβλήματα της κοινωνίας και της περιοχής που ζει. Για απλά καθημερινά προβλήματα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών, μπορεί αρχικά να μεταφέρει το πρόβλημα, να προτείνει λύση και πιέσει για την υλοποίησή της. Αρκεί να έχει τα μάτια του ανοιχτά για να βλέπει τα προβλήματα, τα αυτιά του ανοιχτά για να ακούει τους συμπολίτες του και κυρίως να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια της θητείας του ο εκπρόσωπος τους, δικαιώνοντας έτσι όσους πίστεψαν σε αυτόν.
Βέβαια ένας μόνο δημοτικός σύμβουλος δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά. Πολλές φωνές μαζί ακούγονται καλύτερα σε θέματα που μπορεί να αποδειχθούν μοιραία για την περιοχή και για την αναδιαμόρφωση του δήμου. Η συλλογική και συμμετοχική διαδικασία στην πολιτική είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εξέλιξη ενός τόπου.

ΕΡΩΤ.: Ποιο είναι αυτό που «απολαμβάνετε» περισσότερο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου; Τι σας λένε οι πολίτες; 
ΑΠΑΝΤ.: Η επαφή με τους πολίτες, για μένα προσωπικά, είναι το πιο όμορφο κομμάτι αυτής της περιόδου. Ως επί το πλείστον ανταποκρίνονται θετικά στην απόφασή μου να ασχοληθώ με τα κοινά και αυτό μου δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσω την προσπάθειά μου. Συνήθως μου εμπιστεύονται όσα τους απασχολούν και εγώ με την σειρά μου, εκμεταλλευόμενη το πλεονέκτημα ότι συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του εν ενεργεία Δημάρχου, φροντίζω να φτάνουν τα αιτήματά τους και οι προτάσεις τους στους αρμόδιους.
Θα ήταν παράληψή μου όμως να μην αναφέρω ότι έχω διακρίνει και μια αρνητική τάση όσον αφορά την πολιτική και την κοινωνική συμμετοχή που όσο πλησιάζουμε στις εκλογές γίνεται πιο έντονη. Μεγάλο μέρος ευθύνης φυσικά γι’ αυτό φέρουμε και εμείς οι υποψήφιοι που μερικές φορές είμαστε περισσότερο πιεστικοί από όσο πρέπει.
Οφείλουμε ωστόσο όλοι μας να αντιληφθούμε ότι απέχοντας κάποιος από τις πολιτικές και τις εκλογικές διεργασίες, δεν δείχνει ουσιαστικά τη θέλησή του να αλλάξει τα «κακώς κείμενα», ούτε φυσικά το ενδιαφέρον του για το τι γίνεται γύρω του. Και αυτός ο τόπος πρέπει να μας ενδιαφέρει. Είναι ο τόπος που γεννηθήκαμε, που μεγαλώσαμε, που δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά. Είναι ο τόπος που επιλέξαμε συνειδητά να ζούμε και να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας.

ΕΡΩΤ.: Ολοκληρώνοντας την κουβέντα μας, ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε προς τους συνδημότες σας;
ΑΠΑΝΤ.: Θα ήθελα οι συνδημότες μου να δουν στο πρόσωπό μου έναν δικό τους άνθρωπο, έναν άνθρωπο που αγαπά και ενδιαφέρεται για το τόπο του, έναν άνθρωπο προσιτό που δεν θα διστάσουν να τον προσεγγίσουν για οτιδήποτε τους απασχολεί.
Τους καλώ λοιπόν να με εμπιστευτούν με την ψήφο τους για να μοιραστούμε τις ανησυχίες μας και έχοντας αποκτήσει νέα δεδομένα, μέσα από το διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων, να ΣυνΕργαστούμε για τη λύση των κοινών μας προβλημάτων, την ευημερία του τόπου μας και την κοινωνική συνοχή.