Μήνυμα Προέδρου Π.Ε.Δ. Ηπείρου

Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω σε όλους τους εκλεγέντες Δημάρχους της Ηπείρου και τους συνεργάτες τους τα πλέον ειλικρινή μου συγχαρητήρια για την εκλογή τους και είμαι βέβαιος πως θα υπηρετήσουν με ειλικρίνεια, εντιμότητα και υπευθυνότητα τα συμφέροντα των Δήμων τους.
Συγχαρητήρια επίσης αξίζουν και στους υποψήφιους Δημάρχους, που παρά το γεγονός ότι δεν εξελέγησαν, έδωσαν έναν καθόλα τίμιο αγώνα με στόχο το μέλλον και την ανάπτυξη του τόπου τους.
Κατανοώντας το δύσκολο έργο των νέων Δημάρχων, εύχομαι η νέα τους θητεία να είναι αποδοτική και αποτελεσματική.
Έχουμε την ευθύνη να εντείνουμε τον κοινό μας αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής μας, με γνώμονα το καλό του τόπου μας και των πολιτών του.
Με την πεποίθηση και την ελπίδα ότι από σήμερα κιόλας θα βρεθούμε αλληλέγγυοι σ ’αυτή την κοινή προσπάθεια, θα είμαι στη διάθεσή τους για μια γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία.
Με εκτίμηση,
Ιωάννης Λώλος
Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου

Επιμελητήριο Άρτας
Ερασιτεχνικός διαγωνισμός βίντεο για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συνεργασίας! 
Το Επιμελητήριο Άρτας ενημερώνει ότι το διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg Ελλάδα-Ιταλία εγκαινιάζει ερασιτεχνικό διαγωνισμό βίντεο για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συνεργασίας!
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απλή! Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να κάνουν ένα πολύ σύντομο βίντεο (μέγιστη διάρκεια:40 δευτερόλεπτα) απαντώντας πολύ σύντομα στην ερώτηση: “Γιατί η Ευρώπη είναι εσύ; (πώς ωφελεί η Ευρώπη), που είναι το σλόγκαν της εκστρατείας της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συνεργασίας 2019.
Το βίντεο μπορεί να καταγραφεί στα αγγλικά ή στην τοπική γλώσσα.
Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλους τους πολίτες / κατοίκους της περιοχής συνεργασίας, καθώς και στους μαθητές του Λυκείου και τους φοιτητές των Πανεπιστημίων.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να στείλουν ένα email στο press@greece-italy.eu με τα εξής:
1. Το βίντεό τους (μέσω WeTransfer ή αρχεία.zip).
2. Το γραπτό έντυπο αίτησης (Μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου)
3. Έντυπο αδειοδότησης (αν ο ενδιαφερόμενος είναι κάτω των 18 ετών)
Η προθεσμία λήγει στις 30 Ιουνίου 2019.
Η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τα τελικά βίντεο τον Ιούλιο. Η βράβευση είναι προγραμματισμένη να γίνει στη διάρκεια της εβδομάδας της 21ης Σεπτεμβρίου 2019 ή κοντινές εβδομάδες.
Ο νικητής θα λάβει δύο (2) έξυπνα ρολόγια και ένα επίσημο βραβείο ως αναγνώριση.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό, τις τεχνικές ιδιαιτερότητες των βίντεο, τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας και άλλες απαιτήσεις, ανατρέξτε στους Όρους του Διαγωνισμού στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Άρτας.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του Επιμελητηρίου Άρτας 2681028728.

Μήνυμα Δημήτρη Γιολδάση
“Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι διαδικασίες για την ανάδειξη των τοπικών αρχών στο Δήμο μας.

Θα ήθελα να συγχαρώ το νέο Δήμαρχο Ζηρού κ. Νίκο Καλαντζή για την επανεκλογή του, κάτι που έπραξα άλλωστε χθες και κατ΄ιδίαν. Με την ελπίδα ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων οι οποίες απαιτούν σαρωτικές αλλαγές για το καλό του Δήμου, εύχομαι να ξεκινήσει μια πραγματικά νέα εποχή για το Δήμο.
Η απλή αναλογική απαιτεί τη συναίνεση και τη συνεργασία όλων των εκλεγμένων δυνάμεων, αφού η εκλογή του Δημάρχου συνοδεύεται από έλλειψη αυτοδυναμίας.
Εμείς δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες με ξεκάθαρη δυναμική και χωρίς να παρεκκλίνουμε από σταθερές και απόψεις που διατυπώσαμε μέχρι σήμερα.
Ευχαριστώ δημόσια όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού μας, για την άκοπη εργασία και προσπάθειά τους. Αισθανόμαστε χαρούμενοι και δικαιωμένοι, επειδή ο συνδυασμός μας, έλαβε από όλους του πολίτες, από τον πρώτο γύρο των εκλογών, ξεκάθαρη εντολή εκπροσώπησης.
Θα συνεχίζουμε να είμαστε εκεί, όπως πάντα, παρόντες για το καλό αυτού του τόπου.
Ο Δημήτρης Γιολδάσης, είναι επικεφαλής της παράταξης “Δήμος Ζηρού- Δήμος για τον Πολίτη”

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΤΑΣ
Γνωρίζουμε τα Μνημεία της Άρτας
Η ξενάγηση στο ιστορικό Γεφύρι, η οποία αναβλήθηκε λόγω βροχής,
θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 και ώρα 18:00. Το κοινό θα ξεναγήσει στο μνημείο η αρχαιολόγος της Υπηρεσίας κ. Βασιλική Γαλάνη
Σημείο συνάντησης: στη δυτική όχθη, πίσω από το Λαογραφικό Μουσείο.

Οι 16 γυναίκες δήμαρχοι σε όλη τη χώρα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, σε 29 δήμους υπήρχαν πάνω από μία υποψήφιες για τη δημαρχία, ενώ σε 208 δήμους καμία γυναίκα δεν είχε θέσει υποψηφιότητα. Στην Αττική, τρεις ήταν αυτές που κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να κερδίσουν την μάχη στους δήμους που ήταν υποψήφιες. Νικήτρια είχαμε και μια γυναίκα στις περιφερειακές εκλογές, όπου την εκλογική μάχη στα Ιόνια νησιά, κέρδισε η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.
Ποιες κέρδισαν την μάχη της κάλπης σε όλη την Ελλάδα
Δήμος Κασσάνδρας Χαλκιδικής: Αναστασία Χαλκιά – Δημητροπούλου.
Δήμος Σκύδρας: Κατερίνα Ιγνατιάδου
Δήμος Κέρκυρας: Μερόπη Υδραίου.
Δήμος Νικολάου – Σκουφά: Ροζίνα Βαβέτση
Δήμος Χαλκιδέων: Έλενα Βάκα
Δήμος Στυλίδας: Βιργινία Στεργίου
Δήμος Ορχομενού: Βούλα Καράλη.
Δήμος Ελαφόνησου: Ευσταθία Λιάρου
Δήμος Γαύδου: Μανωλία Στεφανάκη
Δήμαρχος Φολεγάνδρου: Ευθαλία Παπαδοπούλου
Δήμος Σίφνου: Μαρία Ναδάλη
Δήμος Κέας: Ειρήνη Βελισσαροπούλου
Δήμος Αγίου Ευστρατίου: Μαρία Κακαλή
Δήμος Αγίου Δημητρίου: Μαρία Ανδρούτσου
Δήμος Νέας Ιωνίας: Δέσποινα Θωμαΐδου
Δήμος Πεντέλης: Δήμητρα Κεχαγιά
* Στη φωτογραφία η δήμαρχος Νικολάου – Σκουφά: Ροζίνα Βαβέτση