Με μεγάλη επιτυχία η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Άρτα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Άρτα. Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων Στράτος Καλώνης.
Ο ομιλητής στην ομιλία του τόνισε:

«Στις Εκλογές της 26ης Μάη, φαίνεται να κατεβαίνουν πολλά ψηφοδέλτια και στις Δημοτικές, και στις Περιφερειακές και στις Ευρωεκλογές. Πρόκειται για αριθμούς, που όσο και να και να τους τεντώσουνε δεν μπορούν να κρύψουν ότι στις εκλογές ψηφίζουν δύο κόσμοι. Φαίνεται σαν άσκηση δημοκρατικού δικαιώματος, με πολλές επιλογές, όσο όμως και να τις πολλαπλασιάζουν, το ξημέρωμα της Δευτέρας, ο κόσμος της δουλειάς οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, και κυρίως η νεολαία, θα ξυπνήσει με το ίδιο άγχος. Με τις ίδιες έγνοιες, για τα προβλήματα της επιβίωσης, με τις ίδιες αγωνίες για το μέλλον των παιδιών. Σ΄ αυτές τις εκλογές, τα ιλουστρασιόν προγράμματα, τα καρτελάκια της ανεξαρτησίας που πλασάρουν , δεν μπορούν να σκεπάσουν της κοινωνίας τη διαφορά»:

Στην ομιλία του ο Στράτος Καλώνης. στην κεντρική συγκέντρωση είπε:
Φίλοι και φίλες:
Θα ξεθωριάσουν.
Γιατί η νέα πόλη και τα νέα χωριά που ετοιμάζουν, θέλουν να τα θεμελιώσουν πάνω στην ανθρώπινη δυστυχία.
θα ξεθωριάσουν.

Γιατί το κλειδί του καπιταλιστικού παραδείσου έχει σκουριάσει από καιρό τώρα, και η Άρτα δεν είναι κάρτ – ποστάλ, για να την στολίζουν κατά το δοκούν, πετώντας κάτω από το χαλί τους άνεργους, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την απλήρωτη εργασία, τα τσακισμένα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.
θα ξεθωριάσουν
Μαζί με όλους αυτούς τους «πετυχημένους», που φωτογραφίζονται με υπουργούς και παρατρεχάμενους στο κάδρο μιας ανάπτυξης, που ετοιμάζουν την σύγχρονη κοινωνία των δούλων.
Θα ξεθωριάσουν.

Γιατί οι προεκλογικοί οδοστρωτήρες των ασφαλτοστρώσεων ισοπεδώνουν τα όνειρα
Θα ξεθωριάσουν
Γιατί τα ανταλλακτήρια που έστησαν με τις μεταθέσεις, δεν μπορούν να αναπληρώσουν την ανθρώπινη επικοινωνία.
Θα ξεθωριάσουν
Και τότε το «χαλί» θα σηκωθεί και θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ζωντανή λαϊκή αγανάκτηση.
Είναι η ώρα
Που η νεολαία θα αρνηθεί να είναι ένα πεδίο βολής φτηνό, για να καλλιεργείται πάνω της ένας σύγχρονος ραγιαδισμός, καλυμμένος με δήθεν προοδευτικό και ριζοσπαστικό μανδύα.
Είναι η ώρα

Που θα σπάσει ο ραγιαδισμός των μειωμένων απαιτήσεων της λογικής που λέει ότι «ε, αφού δε μπορεί να αλλάξει κάτι, ας συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα».
Είναι η ώρα
Που η Νεολαία και ο λαός μας απαντάει στο ραγιαδισμό. Με τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στέλνει το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι μπορούν και πρέπει να μεγαλώσουν οι νεανικές δυνάμεις, που δεν συμβιβαζόμαστε με το παρόν και το μέλλον που θέλουν για εμάς οι εκμεταλλευτές του λαού και της νεολαίας. Στέλνει το ελπιδοφόρο μήνυμα για να δυναμώσει η καθημερινή μάχη σε κάθε χώρο δουλειάς, σπουδών και κατοικίας, για την ανάπτυξη αγώνων διεκδίκησης των δικαιωμάτων στη μόρφωση, τη δουλειά και συνολικά τη ζωή. Για να παρθούν μέτρα για την ενίσχυση της κοινωνικής – κρατικής ευθύνης, για να σπάσει το εμπόριο ελπίδων και νεανικών ψυχών.
Είναι η ώρα

Που κουρελιάζονται οι κάλπικες διακηρύξεις των δήθεν ανεξάρτητων. Γιατί η μόνη ανεξαρτησία τους είναι το διαζύγιο που έχουν πάρει από τον αναστεναγμό των λαϊκών γειτονιών, των χωριών που υποφέρουν. Γιατί η μόνη φροντίδα τους είναι η αποδοχή και προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής, των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι η προώθηση και με μεγαλύτερο ζήλο, μιας ανταποδοτικής ζωής, μιας ζωής με δημοτικά τέλη επιβίωσης.
Είναι η ώρα

Που η νεολαία και ο λαός της Άρτας, πετάει από πάνω της το ρόλο του κομπάρσου. Γιατί η αντιπαράθεση δεν είναι διπολική, αλλά κοινωνική και πολιτική. Γιατί στη σύγκρουση που εξελίσσεται ανάμεσα στον πλούτο και την φτώχεια, στους εργοδότες με τους εργάτες, θα μας επιτρέψετε να πούμε ότι είμαστε οι πρωταγωνιστές. Και δεν εμφανιζόμαστε μόνο την περίοδο των εκλογών σαν «Σωτήρες», ούτε σαν εργολάβοι επίλυσης προβλημάτων. Η εργατική τάξη, η νεολαία, ο λαός της Άρτας πρέπει να καταλάβει, ότι αν δεν αγωνιστεί ο ίδιος, είναι χαμένος από χέρι. Έτσι και την δεύτερη Κυριακή, η αντιπαράθεση θα είναι η ίδια. Και η μόνη λαϊκή επιλογή είναι η «Λαϊκή Συσπείρωση» και την πρώτη, και την Δεύτερη Κυριακή.