Πρόσκληση σε WEBINAR από την ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ

Την Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2022 στις 11:00 π.μ., ο Αναπτυξιακός Οργανισμός ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ θα διοργανώσει το τρίτο, κατά σειρά, διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) σχετικά με την αγροδιατροφική επιχειρηματικότητα.
Το θέμα του 3ου webinar είναι «Παραγωγή ποιοτικού αιγοπρόβειου γάλακτος» με εισηγητή τον κ. Αναστάσιο Παναγιωτίδη, Γεωπόνος MSc
Όσοι επιθυμούν να το παρακολουθήσουν, μπορούν να συμπληρώσουν την φόρμα δήλωσης συμμετοχής, στην ιστοσελίδα http://www.infotaptok.gr.
Τα διαδικτυακά σεμινάρια υλοποιούνται στο πλαίσιο της Πράξης «Μηχανισμός Διαρκούς Πληροφόρησης και Υποστήριξης της Στρατηγικής ΤΑΠΤοΚ – ΕΚΤ στην περιοχή υλοποίησης του ΤΑΠΤοΚ – Leader της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.», η οποία χρηματοδοτείται από το Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020, και απευθύνεται σε ανέργους από την ΠΕ Ιωαννίνων και την ΠΕ Θεσπρωτίας.
Για ερωτήσεις και περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΕ – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ) (Πλ.Πύρρου & Μιχ. Αγγέλου 1, Ιωάννινα) είτε μέσω της ιστοσελίδας http://www.infotaptok.gr είτε τηλεφωνικά στο 2651036686-83087.

«Αξιολόγηση Σχολικής Ετοιμότητας» από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας
Ολοκληρώθηκε η δωρεάν δράση «Αξιολόγηση Σχολικής Ετοιμότητας» που διοργανώθηκε από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Σύλλογο Επιστημόνων Λογοπαθολόγων – Λογοθεραπευτών Ελλάδος, το διήμερο 1 και 2 Σεπτεμβρίου 2022, στο Πνευματικό Κέντρο Πάνθεον.
Με τη συνεργασία των μελών του ΣΕΛΛΕ στη Θεσπρωτία, κα Χριστίνα Βέρμπη, κα Ηλιάνα Λώλου και κ. Αναστάσιο Μώκα, αξιολογήθηκαν οι απαραίτητες δεξιότητες των παιδιών που πρόκειται να φοιτήσουν στην Α΄ Δημοτικού και παράλληλα δόθηκαν οι κατάλληλες οδηγίες και κατευθύνσεις στους γονείς ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά τους να μεταβούν ομαλότερα στο νέο τους σχολικό περιβάλλον.
Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας θα συνεχίσει με δράσεις να βρίσκεται δίπλα στο δημότη με στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας.

Κώστας Μπάρκας: Επίκαιρη Ερώτηση για το εργατικό δυστύχημα στη Χόχλα
Την άμεση διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έγινε το εργατικό δυστύχημα στη Χόχλα Καναλακίου, με τραγική συνέπεια την απώλεια δύο εργαζόμενων, καθώς και την άμεση στήριξη των οικογενειών των θυμάτων ζητά με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εργασίας ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.
Ο κ. Μπάρκας ζητά από τον Υπουργό να κινητοποιηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Εργασίας στην κατεύθυνση εντατικοποίησης των ελέγχων για την τήρηση της Νομοθεσίας για την Υγιεινή και την Ασφάλεια στους χώρους εργασίας. Δυστυχώς αυτό παραμένει ακόμη ζητούμενο, με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και στον Νομό Πρέβεζας να είναι υποστελεχωμένοι, αποτέλεσμα των κυβερνητικών επιλογών.
Ταυτόχρονα είναι απαραίτητη, με την εξάλειψη κάθε γραφειοκρατικού εμποδίου, η άμεση στήριξη των οικογενειών των θυμάτων.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας ενημερώνουν ότι ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Αγ.Δημητρίου (Σκουφά 91-93) την Παρασκευή 16-09-2022 , και ώρα 9:30 πμ έως τις 13.30μμ. και επίσης στο Πνευματικό Κέντρο Αγ.Δημητρίου (Σκουφά 91-93) το Σαββάτο 17-09-2022 , και ώρα 9:30 πμ έως τις 13.30μμ.

Δήμος Ιωαννιτών: Μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου αιτήσεις για επιχορήγηση αθλητικών σωματείων
Την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή αίτησης οικονομικής ενίσχυσης από αθλητικά σωματεία με έδρα το Δήμο Ιωαννιτών.
Αιτήσεις που θα υποβάλλονται μετά την συγκεκριμένη ημερομηνία δεν θα λαμβάνονται υπόψη.
Η επιχορήγηση δεν πρέπει να αφορά στην κάλυψη λειτουργικών εξόδων του σωματείου (ενοίκια, τηλέφωνο κ.λ.π.), αλλά να σχετίζεται με την κάλυψη εξόδων για τη διοργάνωση εκδηλώσεων του συλλόγου και να είναι προγραμματισμένη σε ημερομηνία μεταγενέστερη της απόφασης της οικονομικής επιτροπής.
Τα δικαιολογητικά που πρέπει να συνυποβάλλονται με την αίτηση είναι:
1.Αντίγραφο καταστατικού
2.Βεβαίωση ενημερότητας και θεώρησης βιβλίων, έτους 2022, από την Περιφέρεια Ηπείρου
3.Πρόσφατο πιστοποιητικό μεταβολών του σωματείου από το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων.
4.Αντίγραφο Πρακτικού συγκρότησης διοικητικού συμβουλίου
5.Προϋπολογισμός έτους 2022
6.Απολογισμός έτους 2021
7.Αναλυτικός Προϋπολογισμός εξόδων των αθλητικών εκδηλώσεων που πρόκειται να επιχορηγηθούν
8.Διακρίσεις ομάδας και αθλητών του σωματείου τα έτη 2021 – 2022

Αγωνιστική δραστηριότητα του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 
Το διήμερο 03 και 04 Σεπ 2022 δρομείς του ΣΔΙ είχαν αγωνιστική δραστηριότητα στο SYROS RUN που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Σύρου (Κυκλάδες) και στο SMOLIKAS TRAIL RUN που πραγματοποιήθηκε στο χωριό Αγία Παρασκευή (Κεράσοβο) Κόνιτσας του Ν. Ιωαννίνων. Ο ΣΔΙ πέραν της δυναμικής του παρουσίας πέτυχε και διακρίσεις όπως παρακάτω:
SMOLIKAS TRAIL RUN 8 Km
Οδυσσέας Κουκέσης 2ος στην γενική κατηγορία
Θεόδωρος Αρλέτος 3ος στην γενική κατηγορία
SMOLIKAS TRAIL RUN 23 Km
Ιωάννης Εδεσσαίος 3ος στην ηλικιακή κατηγορία ανδρών 40-49
Δημήτριος Ανδρούτσος 3ος στην ηλικιακή κατηγορία ανδρών 50-59
Γεωργία Σιώζιου 2η στην ηλικιακή κατηγορία γυναικών 40-49
Ο σύλλογος δρομέων Ιωαννίνων συγχαίρει τους δρομείς του συλλόγου για την αγωνιστική τους προσπάθεια και τις διακρίσεις.