ΣΕ ΤΙ ΠΟΛΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΝ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ (ΑΜΕΑ)

Γράφει ο Δημήτριος Λ. Χαλάστρας (*)

Συχνά με ρωτούν τι είναι αυτός ο τίτλος που κατέχω ως Γενικός Διευθυντής Υγείας και Υγειονομικών Υπηρεσιών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Εγώ έως τώρα χαμογελούσα και έλεγα πάντα πως όλα θα έρθουν στην ώρα τους. Αυτή η ώρα ήρθε και η αρχή θα γίνει από την πόλη την οποία και αγαπώ και δεν είναι άλλη από την πόλη της Άρτας. Ήρθε η ώρα λοιπόν να δείξω και να αποδείξω, πως συνδέεται ο Πολιτισμός και η Υγεία και να αποδείξω στον Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κύριο Ιωάννη Μαρωνίτη, ότι σωστά έπραξε και μου έδωσε αυτή την τιμητική θέση στον Όμιλο.

Είμαι ο Δημήτριος Χαλάστρας και κατάγομαι από τον Άγιο Σπυρίδωνα Άρτας. Το επάγγελμά μου είναι Στρατιωτικός. Το 2010 είχα την ατυχία να έχω ένα σοβαρό ατύχημα, το οποίο και με καθήλωσε στο κρεβάτι επί δύο (2) χρόνια. Η πίστη μου στο Θεό δεν με άφησε να δεχτώ αυτή τη μόνιμη αναπηρία. Μετά από επεμβάσεις και τη στήριξη ιατρών ανά την Ελλάδα, κατάφερα να στέκομαι σήμερα όρθιος και τους ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου. Τότε είπα στον εαυτό μου ότι θα κάνω τα ΠΑΝΤΑ για τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ). Έτσι λοιπόν και δημιουργήθηκε ένας Πανελλήνιος Σύνδεσμος όπου και έχω τη χαρά να είμαι Πρόεδρος, όπου ασχολείται με όλους τους συλλόγους ΑμεΑ ανά την Ελλάδα, είναι κοινωνικού χαρακτήρα με εκδηλώσεις, ομιλίες και ιατρικές διαλέξεις.

Θα πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους, ότι τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) δεν πάσχουν από κάποιες επιπλέον θέσεις Parking ή μειώσεις στα τέλη Δήμων κλπ. Η ουσία είναι εντελώς διαφορετική. Θα θέσω ένα πολύ απλό παράδειγμα. Έχουμε αναρωτηθεί οι πολίτες της Άρτας και πόσο μάλιστα οι αρχές αυτής, που έχουμε περπατήσει στο γεφύρι της Άρτας ή έχουμε φωτογραφηθεί εκεί, πως νοιώθουν τα άτομα που βρίσκονται σε αναπηρικό αμαξίδιο και δεν μπορούν να κάνουν ότι και εμείς στο Γεφύρι της Άρτας;
Έχουμε αναρωτηθεί αν τα άτομα αυτά μπορούν να πάνε με άνεση όπως εμείς σε δημόσιες υπηρεσίες, σε εκκλησίες, σε μουσεία, σε εστιατόρια κλπ; Όχι δεν έχουμε αναρωτηθεί θεωρώ και για το λόγο αυτό μένουμε στο φαίνεσθε και όχι στο γίγνεσθαι.
Γνωρίζουν οι Τοπικοί άρχοντες της πόλης και του Νομού της Άρτας, όλων αυτών των χρόνων, τι είναι όλα αυτά που αναφέρω;

Όχι δεν γνωρίζετε κύριοι. Γιατί πολύ απλά αν γνωρίζατε, θα γνωρίζατε ότι υπάρχουν προγράμματα για να γίνει η πόλη μας βιώσιμη για τα άτομα με αναπηρία. Αν όμως από την άλλη γνωρίζατε ότι υπάρχουν όλα αυτά τα προγράμματα όπου και αναφέρω και δεν πράξατε τα ανάλογα, λυπάμαι πολύ που τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) ήταν φωτογραφικό σας υλικό σε εκδηλώσεις όλα αυτά τα χρόνια και παραμένουν στο περιθώριο. Άραγε σε τι πόλη θέλετε να ζουν τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ);

Θα είμαι ο πρώτος με τη βοήθεια όλων σας, ώστε να γίνει βιώσιμη η πόλη της Άρτας για τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) και θα αναπτύξω προγράμματα για νόμιμες δομές ημερήσιας φροντίδας και διανυκτέρευσης ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ).
Δεσμεύομαι, ότι από την επόμενη ημέρα των εκλογών και με την εκλογή μου ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αρταίων, θα παρουσιάσω μέσω του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και από τη θέση που κατέχω ως Γενικός Διευθυντής Υγείας του Ομίλου, προγράμματα για την πόλη της Άρτας μέσω εξειδικευμένων εταιριών.

(*) Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε. Αρταίων
Με τον συνδυασμό ¨ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ¨ για το Δήμο Αρταίων