«Φίλοι Καλωσορίσατε» 6ο Αντάμωμα των Ηπειρωτών της Ευρώπης

50 Χρόνια ζωής και δράσης της Ηπειρωτικής Κοινότητας Μονάχου 8 και 9 Ιουνίου 2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 6ο Αντάμωμα Ηπειρωτών της Ευρώπης το οποίο έλαβε χώρα στο Μόναχο στις 8 και 9 Ιουνίου 2019 και διοργανώθηκε από την Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης και την Ηπειρωτική Κοινότητα του Μονάχου που είχε την αναλάβει την διοργάνωση και παράλληλα γιόρτασε τα 50 χρόνια απο την ίδρυσή της.
Την επίσημη έναρξη κήρυξαν ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Δημήτριος Ντόκος, ο Πρόεδρος της Ηπειρωτικής Κοινότητας Μονάχου κ. Νικόλαος Σταμάτης, καθώς και ο κ. Σπύρος Κωσταδήμας (Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλιου Ηπειρωτών Εξωτερικού), και επίτιμος Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης.

Για μια ακόμη φορά, οι Ηπειρώτες της Ευρώπης έσμιξαν και γιόρτασαν όλοι μαζί το 6ο Αντάμωμα στο Μόναχο, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση. Τα περήφανα Νιάτα της Ηπείρου, δεν λογάριασαν τις μακρινές αποστάσεις και τα χιλιόμετρα. Από τα χαράματα ξεκίνησαν να ανταμώσουν και να εκφράσουν τον Νόστο και την αγάπη που νιώθουν για την πατρίδα τους. Οι Ηπειρώτισσες με την τεράστια συμβολή τους, ήταν εκεί και συγκινημένες, καμάρωσαν τα Νιάτα της Ηπείρου , ντυμένα με τις παραδοσιακές στολές να χορεύουν τα παραδοσιακά τραγούδια της πατρίδας μας.

Όλες οι Χορευτικές Ομάδες χόρεψαν υπέροχα και καταχειροκροτήθηκαν απο τους παρευρισκόμενους. Ιδιαίτερα όταν εμφανίστηκαν όλες μαζί στην αίθουσα, το θέαμα ήταν φαντασμαγορικό, καθώς τα Νιάτα της Ηπείρου πιασμένα χέρι χέρι, μας χάρισαν μοναδικές στιγμές αποδίδοντας τους παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας.
Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος οι εξής χορευτικές ομάδες των Ηπειρωτικών Συλλόγων,

Αδελφοτήτων και Κοινοτήτων:
Της Ηπειρώτικης Κοινότητας Μονάχου,
της Αδελφότητας Ηπειρωτών «Πίνδος » Αννοβέρου,
του Ηπειρώτικου Συλλόγου Μπήλεφελντ,
του Ηπειρώτικου Συλλόγου Λουντιβγκσχάφεν,
του Ηπειρώτικου Συλλόγου «Δωδώνη»Νυρεμβέργης,
και του Ηπειρώτικου Συλλόγου Φρανκφούρτης.

Την εκδήλωση στήριξαν με την παρουσία τους και την συμμετοχή τους αρκετοί Πολιτιστικοί Φορείς της ελληνικής Ομογένειας και προσωπικότητες όπως:
Το Παγκόσμιο συμβούλιο Συμβούλιο το οποίο εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας κ. Σπύρος Κωσταδήμας
Η Γενική Πρόξενος του Ελληνικού Προξενείου Μονάχου κα. Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου

Ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Μάκης Κιάμος (Χήτος) κ.α.
Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης ευχαριστεί θερμά, την Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου για την προετοιμασία τις εκδήλωσης, τους χορηγούς, και τους συμπατριώτες της περιοχής Μονάχου που μας στήριξαν. Ευχαριστεί επίσης, τους εκπροσώπους του Ιερού Ναού Αγίων Πάντων του Μονάχου, τον Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Μάκη Κιάμο, την Γενική Πρόξενο του Μονάχου κα. Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου, τα ΜΜΕ, τους μουσικούς καλλιτέχνες, και τους εκπροσώπους όλων των Φορέων που προαναφέρθησαν.

Ευχαριστούμε όλους τους Ηπειρώτικους Συλλόγους που τίμησαν με την συμμετοχή τους στο 6` Αντάμωμα, ιδιαίτερα αυτούς που ήλθαν απο πολύ μακριά (600 χμ), όπως η Αδελφότητα Ηπειρωτών «Πίνδος» Αννόβερου, που παρότι είχαν αρκετά μικρά παιδιά μαζί τους, μας συμπαραστάθηκαν. Όσον αφορά την Ηπειρωτικη Νεολαία μας στο σύνολο της, με την σπουδαία συμμετοχή της στις Χορευτικές Ομάδες, μας έδωσαν γερό μάθημα αλληλεγγύης.